Oni się nadają bardziej do FLC,bo już nie ma żadnych nacji wokół ,które nadawały by się do paczki z nimi (Ci ,,Przodkowie Wikingów" i Długobrodzi są już w DLC)
Wersja do druku
Oni się nadają bardziej do FLC,bo już nie ma żadnych nacji wokół ,które nadawały by się do paczki z nimi (Ci ,,Przodkowie Wikingów" i Długobrodzi są już w DLC)
Hmm, najbardziej "medialna" wydaja mi się kampania Merowingów. Ale w sumie nie mam pojęcia o co może chodzić. Mamy biednego rolnika i zrujnowane włości. Czyli w sumie normalka jeśli chodzi o tamten okres ;) Chyba, że walną nową kampanię, nawiązującą do Karola Wielkiego konkretnie :P
PS: ale ja wierzę, że to zapowiedź Medievala 3
Medieval3 jest bardziej aniżeli pewny.Myślę że nawet Warhammer jest swego rodzaju próbą generalną przed kolejną odsłoną serii TW(wszak w tym Uniwersum jest broń palna).Karol Wielki to za odległa epoka na Attylę ale Merowingowie załapują się na koniec okresu w grze.Chociaż diabli wiedzą jakie to nowe frakcje i jednostki by nam dali z taką kampanią.Już bym wolał DLC z frakcjami północnoafrykańskimi.Generalnie południe mapy zostało olane w dodatkach Attyli.
Pożyjemy to zobaczymy.
Uwaga - nowy Rally Point
http://wiki.totalwar.com/w/Rally_Podcast
Prawdopodobnie dostaniemy free LC ze Swebami i bitwą pod Darą ;)
Liczyłem na tych Anglów ;/ Ale swebów jakoś przeboleje.
No w końcu jakieś fajne FLC, i tak jest biednie póki co w porównaniu z Romkiem 2 ale małymi kroczkami idziemy do przodu.
Trochę biednie - kolejny klon Germanów. :)
Za to bitwa pod Darą (Belizariusz vs Sasanidzi) wskazuje, że kolejne DLC może skupi się na wschodzie... Oby. Dają tą bitwę bo stoczył ją Belizariusz - główny bohater nowego DLC, jednak nie ma jej na mapie zachodu z nowego DLC ze względu na wąski obszar nowej mapy. Może to ze strony CA delikatna wskazówka, że kolejne DLC to jakiś wschodni pack? kto wie.
Ogólnie mam wrażenie, że zarówno podstawowa gra jak i mody do tej części sie wolno rozwijają w porównaniu do Rome 2.
1. Rosteru od Swebów jeszcze nie ujawniono, więc Twój pierwszy argument to póki co niewiadoma.
2. Co do bitwy pod Darą - też niewiadoma. Dlaczego? Bo może to tylko być dlatego, że DLC z Belizariuszem wyszło. Pewnie skończy się na tej bitwie pod Darą. Chyba, że wyjdzie DLC z nacjami pustyni (tj. arabskimi). Ewentualnie Ci potomkowie Słowian.
Nie zrozum mnie dosłownie. Wiadomo, że każda grywalna frakcja różni się przynajmniej 2-3 jednostkami. Jednak chodziło mi o cały schemat frakcji germańskich, które są do siebie bardzo podobne. Jest między nimi mniejsza różnica niż między grywalnymi Hellenami w Rome 2. Chodzi o znużenie materiałem Germanów. Przydałoby się dać pierwszą grywalną frakcję pustynną lub drugą wschodnią.
A o bitwie pod Darą sam przecież napisałem, że to niewiadoma. To była tylko moja spekulacja i zarazem nadzieja, że to coś zwiastuje.
Czekam na takie DLC:
- Słowian,
- kultury Bliskiego Wschodu,
- frakcje pustynne
- poprawione frakcje sarmackie, żeby nie były kopiami Hunów i nie należały do rasy mongoloidalnej.