-
Mitrydates zdążył dobyć łuku o mało go nie wypuszczając z powodu rany, którą sam sobie zadał, gdy Gunter ze swym okrzykiem runął na niego potężnie, tnąc mieczem i obalając. Ormianin żyje, ale krwawi z raną średnią leżąc na ziemi...
Agnes pokręciła głową dalej roniąc łzy i wpatrując się na całe zajście, smutny to widok tej podłamanej kobiety.
Techniczny
Obgadywać za plecami hrabinę do człowieka, którego ledwo się zna i dobywać łuku rozciętą dłonią...
-
Gunter
Przykładając miecz do gardła Ormianina zwrócił się do Agnes. Pani?
-
Mitrydates
Pani,celowałem w Ciebie takoż nie krępuj się z wyrokiem
-
To nie Montmirail bym mogła sądzić, hrabia Rajmund tutaj panuje i takoż do niego go nam dane odstawić - rzekła Agnes, ocierając łzy. Podała sznur Bertrandowi ze słowami - zwiąż go panie i dziękuję za twoją szczerość i szlachetność. Takoż i tobie panie Gunterze dziękuję.
-
Bertrand
Wziął powróz od niewiasty, związał Ormianinowi ręcę za nadgarstki z tyłu, zostawiając sobie spory kawał sznura do ciągnięcia skazańca. Porwał go do góry silnym szarpnięciem mówiąc po łacinie Wstawaj nieboraku. A Ty się pani nie smuć, i nie roń łez, hrabia wydaje się rozsądny człowiek, więc odpowiedni wyrok do czynu pewno wyda.
Odwiązał następnie swego wierzchowca i dosiadł go. Nie ma co zwlekać, rękawice nie uciekną, a temu tutaj może wpaść taki pomysł do łba. Zaciągnijmy go od razu przed oblicze władcy.
-
Gunter
Po wejściu na wierzchowca Mądrze rzeczesz panie Bertrandzie. Ruszajmy prędko. Może paść od rany nim hrabia wyda osąd.
-
Kobieta zgodnie ze słowami Bertranda przestała ronić łzy, zaś po chwili zaczęła chichać pod nosem. Pognała konia do galopu z okrzykiem i ruszyła w stronę Czerwonego Fortu...
Techniczny
Jako ze teraz żeby wam dać dalej muszę czekać na Duce, to stop do piątku/soboty.
-
Mitrydates
Ahh ty murwi synu,dla Ciebie ów ,,majestat" władzy też ważniejszy.Jeden prawdziwy sąd tylko Bóg mi da,żadni gnuśni królowie i hrabiowie,zwący się wybranymi przez Pana.I ujrzałem,a oto koń trupio blady,a imię siedzącego na nim Śmierć ...
-
Bertrand po arabsku
Wstrzymaj język bo wyrwę
-
Mitrydates
Rób co chcesz mości panie,wiedz,jednak że bez języka nie jestem w stanie sie wyspowiadać.