Dagoth:
Dobrze. A my możemy porozmawiać na osobności? - zapytał się wieśniaka, odwiązując swojego konia od wozu.
Wersja do druku
Dagoth:
Dobrze. A my możemy porozmawiać na osobności? - zapytał się wieśniaka, odwiązując swojego konia od wozu.
Regina
Wsłuchiwała się w noc. Trochę znużona ale nie na tyle by zasnąć. zresztą potyczka z bandytami rozbudziła ją wystarczająco by wytrzymać te trochę klepsydr.
Zastanawiała się co to za tajemnicze zadanie i w ogóle o co chodzi z tymi "przygotowaniami"? Siedziała tak rozmyślając i ani się obejrzała a minęło już dwanaście klepsydr... Podeszła do szczura i go obudziła... Wstańcie, wasza kolej pilnować.
Gdy Szczur przejął wartę sama się położyła do snu.
Alda
Mija jestem galopujecie przez Step, każda chwila się liczy...
Rehlynn
O to łotry, rozumiem podpalanie składów, obicie paru ludzi, ale ataku na rodzinę nie daruję, zostańcie tu chwilę, muszę paru gońców wysłać masz szansę porozmawiać z Elsą
Aurelia
Więc do zobaczenia, drakwie już sam odbiorę i mam nadzieje, że jeszcze się spotkamy, widać znów zostałaś sama, masz trochę czasu żeby pokręcić się po mieście, wypocząć w nim jeszcze dzień dwa
Maikh
Stajenny widać zna się na robocie w mig zajął się koniem, zapewne skuszony obietnicą nagrody. Karczmarz zmierzył Cię wzrokiem Mam izbę na poddaszu, okno wychodzi na mury miasta, nikt nie powinien Cię zobaczyć widać zna trochę wasze zwyczaje, tam dostarczymy wodę i jadło, srebrnik będzie się należał
Dagoth
To może u mnie, prosim do zagrody
Regina
Sen nadszedł szybko, wyrwało Cię z niego poszturchiwanie w ramię Świta musimy ruszać, nie mamy zbyt wiele czasu do stracenia na podróż, musimy przyśpieszyć
Maikh
Podał karczmarzowi monetę i zaczekał na klucz do izby. Gdy go otrzymał, ruszył do wskazanego pomieszczenia nie zamykając za sobą drzwi i czekając na dostarczenie zamówienia.
Dagoth:
Dobrze. Na ten czas zaprowadźcie mojego konia do stajni - odparł i podążył za wieśniakiem, uprzednio biorąc swoje rzeczy z sobą coby mu żaden wieśniak nie chciał w nich grzebać.
Aurelia
Ja też mam nadzieję,naprawdę dobrze się z Wami jeździło,trzymajcie się ciepło - odparła ze szczerym uśmiechem,pożegnała wszystkich towarzyszy i dosiadła Lisiczki aby przejechać się po mieście i je lepiej poznać - Nareszcie wolna! A dzięki tym pieniądzom mogę spokojnie poczekać kilka dni zanim znów trzeba się będzie rozejrzeć za zleceniem,och jakie życie jest piękne!
Alda
Mija? Zatem śpij Mijo, postaraj się zasnąć, choć może nie być to łatwe... Odparła łagodnie i mocniej objęła dziewczynkę, tuląc ją do siebie. Pognała Asandera do cwału z wściekłym okrzykiem. Jebane serce... Odpierdolisz się ode mnie? Nie mogłam zostawić jej i niech umiera? Teraz będę musiała jeszcze szukać pomocy dla niej... Ehh, wolałabym się zatłuc niż zostawić tą biedną dziewczynę. I ktoś mi jeszcze powie, że jestem suką!?
Techniczny
Alda jedzie co jakiś czas cwałem a tak galopem, zwalniając czasem do kłusa by dać kuniowi wypocząć. Ale zwiększyła znacznie tempo jazdy.
Regina
Szybko się uwinęła ze wstawaniem i przygotowaniem do drogi. W pół klepsydry siedziała na koniu i jechała za Szczurem
Morghar
Owszem, potrafię czytać i pisać.
Maikh
Dostałeś klucz, dotarłeś już do pokoju, po niedługim czasie rozległo się pukanie Panie jadło i wodę zostawię pod drzwiami, te otwierają się do środka więc nie powinieneś nic wylać wyglądając z pokoju
Dagoth
Starszy wioski machnął na jakiegoś wyrostka, ten zajął się koniem, a Ty udałeś się do obejścia gospodarza, jest dość schludne w chałupie czysto Prosim panie do kuchni, o czym chcecie gadać?
Aurelia
Tak znów nie masz żadnych więzów ni zobowiązań krępujących Twój żywot i cały dzień dla siebie, co poczniesz?
Alda
Dotarłaś do rzeki, chyba to Amertha, granica Imperium, starczy tylko znaleźć bród i potem kilka mil galopować w stronę miasta
Regina
Szczur ocenił wasze tempo i położenie słońca Postój, za wolno nam to idzie spróbujemy inaczej, wyciągnął jakiś amulet i coś wymamrotał, teraz widocznie czeka na efekt
Morghar
To dobrze, w takim razie zacznij od drugiego regału, trzeciej półki, tam są skrócone opisy zachodu
Techniczny
Czekamy na PerWerkę, posta dostanie jeszcze Rae jak coś odpisze