Wystarczy że założysz darmowe konto. Przyda Ci się, bo na ModDB jest wiele modów i pewnie jeszcze nie raz z niego skorzystasz ;)
Wersja do druku
Wystarczy że założysz darmowe konto. Przyda Ci się, bo na ModDB jest wiele modów i pewnie jeszcze nie raz z niego skorzystasz ;)
Witam
szukam moda usuwającego tych irytujących rozbójników.
Jeżeli dobrze pamiętam, w SPQR 2.0 (lub innej wersji) nie było rozbójników/buntowników.
Nie mi chodzi o to żeby mi sie nie respili pośrodku pustyni :P chciałbym takiego malutkiego moda który zmienia tylko to.
Witajcie.
Czy jest jakaś modyfikacja, która przede wszystkim zwiększa ilość prowincji, ma trochę nowych jednostek i (co najważniejsze) ma podział Rzymu na rody? I nie chodzi mi o Mundus Magnus, nie przypadł mi do gustu.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Cześć, pierwszy raz piszę na forum. Chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej o modyfikacji INVASIO BARBARORUM do RTW. Przede wszystkim: co ona zmienia poza dodaniem nowych kampanii? Czy jest to mod porównywalny poziomem do Europa Barbarorum? Czy jest to najlepszy wybór dla zainteresowanych okresem schyłkowym?
Mam także pytania bardziej techniczne: jak dużo miejsca na HDD zajmuje? Czy powinno się instalować po jednej kampanii, czy wszystko od razu też działa?
Jestem w tej tematyce zielony, dlatego proszę o pomoc i trochę cierpliwości i pomoc :)
INVASIO BARBARORUM to kilka oddzielnych modyfikacji(jedna rodzina modyfikacji), każda z osobna zajmuje do 2g na dysku.Skupia się u schyłku antycznego świata.
Mody te są odpowiednikiem Europy Barbarorum, szczególnie polecam ci SOMNIVM APOSTATAE IVLIANI. Jest to na chwilę obecną, chyba najbardziej rozbudowany mod na silniku BI, wystarczy poczytać opis w dziele modyfikacje ukończone.Mamy tam kilka kampanii do wyboru, ogółem jeśli interesujesz się tym okresem historii, jest to najlepszy wybór.
@robercik8211
Sprawdź Dath Moda http://www.twcenter.net/forums/showthre ... d-lt-lt-lt (niestety nadpisuje oryginalne pliki gry), jednak do wyboru mamy zjednoczony Rzym, oraz rody. W zakładce "Kampanie prowincjonalne" odszukać możemy mapkę z Europy 270 p.n.e i tam mamy więcej prowincji.Modyfikacja ogółem poprawia AI komputerowego przeciwnika.
Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź, a czy Darth Mod będzie działał gdy mam zainstalowane The Great Ancient World (które chyba nie nadpisuje plików gry)?
AVE
Tak będzie działał, ale w "The Great Ancient World" już nie pograsz.
Pozdrawiam
Mam problem z modem Bronze Eage (przenosi do XIII-XII p.n.e. na Bliski Wschód).
Mod działa w zakresie bitew. Nie działa kampania. Po wyświetleniu strony kampanii pojawia się tylko opcja grania Egiptem (gdzie to się usuwa i umożliwia od razu granie wszystkimi nacjami? - przerabiałem to dawno temu, ale już zapomniałem) ale gdy próbuje się kampanię uruchomić - wywala na strony początkowej. Nie pojawia się przy tym żadna informacja (przy wyłączaniu owszem, pojawia się informacja o bugu, ale tym nie należy się przejmować bo nic to za sobą nie niesie). Czyli - kampanią się grać nie da. Wie kto o co chodzi? Byłbym bardzo wdzięczny za informację, gdyż gra sprawia pozytywne wrażenie.
Mod jest rosyjski, ale korzystam z wersji angielskiej. I choć patch wprowadza rosyjskie nazwy, to chyba nie ma to nic do rzeczy gdyż nie działa i tu i tu.