Cały czas się do gry nie przekonałem, ale kolejny pakiet dlc nakupiłem - przekleństwo Steama. ;)
Wersja do druku
Cały czas się do gry nie przekonałem, ale kolejny pakiet dlc nakupiłem - przekleństwo Steama. ;)
Z nowym DLC wyjdzie patch z następującymi zmianami:
Cytat:
Tribal holdings (buildings built with prestige, vassals need to be called as allies) that can potentially become feudal castle or merchant republic city.
Centralization law balancing a new vassal limit vs demesne size limit.
Legalism cultural technology only unlocks new laws. Short reign penalty is moved to the Majesty technology.
Regency overhaul: new Designated Regent honorary title, regent traits and his opinion of the ruler matters, in particular for unlocking diplomatic actions.
Elective gavelkind succession law
Assassination overhaul: no more diplomacy action, only possible via plot.
Seasonal effects: attrition increased with snow
New UI for selecting start date and initial character.
Zuni religion
Spectator mode
Po tym patchu non stop mi grę wywala. Ma ktoś jeszcze taki problem? Poza tym znowu będę się musiał nauczyć ogarniać tą grę :(
Zacząłem nową kampanie i działa bez problemu. Czasami tylko przytnie na dłużej na autosave co nie było kiedyś aż tak długie jak teraz.
Co prawda nie mam ostatniego DLC, ale i tak włączyłem grę bo wcześniej kupiłem brakujące DLC. Jestem przerażony. Nie dość że 600 lat do rozegrania, to jeszcze mapa jest tak ogromna, że głowa mała! Przecież nowy DLC cofa jeszcze bardziej! Można zapis gry przenieść do EU4. Na bogów! Czyste szaleństwo. Każdym państwem zagrać choćby raz a i tak życia może nie starczyć.
Taka magia CK II. Na szczęście mój zapis, gdzie moje imperium Wenedów jednoczy Indie, nie okazał się przestarzały po ostatnim patchu.
A ja zawsze jak jestem na drodze do utworzenia silnego państwa mam nagle 100 tys frakcji z którymi nic się nie da zrobić :<
Możesz przekupić przywódców, samemu spiskować na życie przywódców, przeciągać stronników, więzić, odbierać tytuły. Całe morze możliwości. :)
Ja nie wątpię, muszę tylko trochę więcej ponerdzić :D
Ewentualnie pooglądać paru obeznanych ludzi w Let's Playach (nie sądziłem kiedyś, że można się w ten sposób uczyć grać)