Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
Zamieszczone przez Pinotchet
Sam już nie wiem co o tym wszystkim sądzić, przecież to jest jakaś kpina, państw na mapie mało, ja się pytam gdzi jest Związek Reński? no gdzie? ważny koalicjant Napoleona i do tego twór drażniacy Austrię i Prusy. Ale jak widać, ćmoki z CA uznali, że lepiej jest rozwiązać to inaczej byle łatwiej było, a z historycznością to w tej grze będzie już całkiem na bakier. Napewno nie kupie zaraz po premierze, wolę przeznaczyć pieniądze na Bioshocka 2.
Związek Reński jako ważny koalicjant Napoleona? Raczej podnóżek, darmowy skład dóbr wszelakich i "hotel" wojsk francuskich oraz wasal Cesarstwa. Sprawa wyglądała podobnie z każdymi ziemiami jakie zajął Bonaparte.
Ale do rzeczy. Z tego co wiem (mogę się mylić) to trzecia, największa kampania (bo o niej mowa jak sądzę) rozpoczyna się na przełomie wieków. W każdym razie jeszcze za czasów Dyrektoriatu czy świeżo upieczonego Konsulatu.
Związek Reński powstał po pokonaniu III Koalicji Antyfrancuskiej (Rosja, Austria i Anglia) latem 1806r a więc na kilka miesięcy przed pogromem Prus pod Jeną i Auerstadt. (Austria się wtedy już nie liczyła - jej armia praktycznie nie istniała a Prusy były jak na widelcu).
"Ćmoki" z CA zapowiadali przecież, że historyczny to będzie jedynie start każdej z kampanii (dalsze losy prowadzonej przez gracza frakcji będą zależały jedynie od niego samego - to jasne. Poza tym jakby Napoleon miał być do bólu historyczny, to zaraz pojawiłoby się miauczenie i biadolenie, że gra liniowa, że przewidywalna itp/itd. Tak źle i tak niedobrze...) .Zatem trochę kuriozalne byłoby aby wraz z rozpoczęciem trzeciej kampanii, na mapie istniał już sztuczny twór pt. Związek Reński. Równie dobrze mógłbyś bezzasadnie zapytać o Królestwo Westfalskie czy Księstwo Warszawskie.
Z drugiej strony fajnie by było, aby gra oferowała nam utworzenie tych organizmów państwowych (Zw. Reński czy Ks. Warszawskie). Być może będzie taka możliwość w grze, nie wiem.
Jeśli już mowa o sztucznych tworach politycznych wykreowanych przez Bonapartegp: to (ostatecznie) wraz z rozpoczęciem trzeciej kampanii, na mapie powinna się znaleźć Republika Cisalpińska ze stolicą w Mediolanie (państwo utworzone po kampanii 1796-97)
Ja akurat zamierzam kupić Napoleona (w wersji kol.) Poza tym sprawa takich rzeczy jak:
takie a nie inne mundurki, okrojona Szwecja, brak Ameryki i inne "gorzkie żale" są dla mnie kompletnie niewarte funta kłaków. Ja akurat oczekuję dobrej zabawy na polu bitwy, wreszcie człowiek będzie mieć możliwość zabawienia się w Napoleona i spróbowania dokonać tego, czego jemu nie było dane, np. inwazja na Anglię, pokonanie Rosji, zwyciężyć pod Lipskiem czy Waterloo; i odwrotnie - wejść w skórę Koalicji Antyfrancuskiej i pokonać Napoleona pod Austerlitz czy Wagram. To się właśnie będzie liczyć (przynajmniej dla mnie).
Akurat brak Ameryk czy Indii jest dla mnie na +, ponieważ miałem dość czekania na swoją turę 20 min bo czejeni rozpalają ognisko.
Ciekaw jestem czy Francja będzie agresywna w głównej kampanii. Chciałbym, żeby Francuzi zdobyli w swoim czasie północne Włochy i zagrażali Berlinowi, wtedy wiązałaby się faktyczna koalicja AI z graczem tzn. armie różnych państw przemierzają ze swoimi jednostkami tereny sojuszników, aby napotkać Francuzów i stoczyć z nimi bitwę.
Fajne te bitwy ^^ będę mógł znowu zrobić prezentacje z jakiejś bitwy :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez chudolf
Akurat brak Ameryk czy Indii jest dla mnie na +, ponieważ miałem dość czekania na swoją turę 20 min bo czejeni rozpalają ognisko.
Też się ucieszyłem, że będzie mniej państw na mapie ;) Podobnie jak kolega miałem dość czekania x minut na swoją kolej. Oczywiście osoby, które miały super hiper sprzęt pewnie mają odmienne odczucia, ale co zrobić...
Liczę, że bitwy będą dużo ciekawsze i nie będzie tyle bugów co w Empire Total War. Grę i tak pewnie kupie dopiero 2-3 miesiące po premierze.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=327984
Czy tylko ja daję tu linki do filmików?
Ludzie weźcie zacznijcie trochę świat przeglądać :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=Jg7WsPFE53k Ten sam film tylko po Polsku. :D
W żadnym z filmów nie widzę 'palików', czyżby wywalili ten bezsens? ^^
@edit
Widać, że kładą nacisk na multi. Jestem tylko ciekawy ile dadzą map.
Cytat:
Ja mam zupełnie odmienne zdanie akurat to uważam za wielki + ETW w końcu ile można grać ciągle na jednej i tej samej mapie Europy niezależnie od okresu historycznego, w tym przypadku poszerzenie mapy ( w końcu) dodało świeżości całej serii TW.
Amrod odesłał mnie tu więc poruszam sprawę.
Na TWC ludzie piszą że nie będzie obiecanego edytora mundurów i dema. Mam nadzieję że się mylą. Nie jest to wielka strata bo jednostki są bardzo dobre i można poprawić je w Photoshopie. Demo też wiele by nie pokazało. Z innego powodu jest to denerwujące. Mianowicie z takiego że CA obiecali przecież ten edytor i demo.
Mam nadzieję że wkrótce się to wyjasni.
Re: ROME TOTAL WAR - dyskusje ogólne
siema ludzie... zastanawiam się nad kupnem 'Napoleon Total War' ... :?: czy warto ?