Witam.
Chcę Ci pogratulować za te świetne jednostki Aramegilu. Dobrze że Polska może mieć nowych wojowników wreszcie :) I ci Bracia Dobrzyńscy, fajna jednostka, jedna z najfajniejszych.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Witam.
Chcę Ci pogratulować za te świetne jednostki Aramegilu. Dobrze że Polska może mieć nowych wojowników wreszcie :) I ci Bracia Dobrzyńscy, fajna jednostka, jedna z najfajniejszych.
Pozdrawiam.
kurcze w toruniu cały garnizon czyli limit oddziału to miecznicy oraz mam wytwórnie płatnerską oraz mistrza kowalstwa troche nie rozumiem porady
No tylko, że ja gram np. Polską a nie Litwą u niej wszystko ok ale z polską mimo po wypełnieniu wszystikch celów do możliwości budowy bazyliszków i wielkich bombard nie pojawiają się w menu rekrutacji w Metropoliach i Cytadelach.
Historycznie pierwsze działa się pojawiły około 1343 roku. Wynalezienie prochu nie oznacza, że od razu dostaniesz bazyliszki po 1200 roku. Te to były dobrze po 1400 roku dostępne, jak nie później. Nie wiem jak to jest u Aramegila - ale w większości modów działa są dostępne stopniowo, te nowsze coraz później w grze. Że wynaleziono proch to niewiele znaczy. Niektóre dziala i ponad 200 lat lub 300 lat po tzw. wynalezieniu prochu wymyślono. Pierwsze były prymitywne bombardy. Krzyżacy takich mieli co nieco pod Grunwaldem a to był już XV wiek. Armaty to tak naprawdę XVI i XVII wiek i dalej.
Edit: Z tego co na szybko zobaczyłem, by mieć działa trzeba poczekac do eventu o przejściu Litwy na chrześcijaństwo. I działa potem powinny być.
u mnie w roku 1340 zaczeła się czarna śmierć i mam pytanie czy to historyczna data?
Tak Czarna Śmierć jest ok. Była tak około w 1348 roku, ale różnie w różnych krajach Europy i kilka lat zarazy trwały. Więc 1340 rok ok jest.
Edit: Aramegilu świetna robota. Nie myślałeś by zrobić Mongołów frakcją grywalną? W Kingdoms wystarczyło im dopisać warunki zwycięstwa w pliku descr_win_conditions i można było nimi grać. Ja im dodałem jeszcze rekrutację mułłów kiedyś. Teraz to ja mogę zagrać w Kampanię Teutońską po Twoich ulepszeniach. Pozdrawiam. Co do Mongołów to trzeba by im rekrutację ulepszyć, gdyby mieli być grywalni, bo obecnie to niewiele moga rekrutować. ;)
Jeśli Aramegil chciałby się brać za Mongołów może zrobił by też kilka dodatkowych jednostek dla nich, oczywiście bardzo chętnie ja również zagram w kampanię teutońską i to nie zakonem a Polską ;)
Nie mogę zainstalować moda. Gy wybieram w ścieżce instalacji główny folder medka, tak, jak w instrukcji instalacji, to pojawia mi się w nim folder Medieval II Teutonic Total War - Polish Kingdom Mod, dalej mods i teutonic, a w nim tylko katalog data, żadnych skrótów ani tu, ani na pulpicie. Instalowanie w folderze oryginalnego teutonic też nic nie daje. Jakieś rady?
Ja po prostu zmieniłem w instalatorze katalog na taki jak ja mam Medka i działa. Wejdź po instalacji moda do tetonic w mods i odpal moda z pliku teutonic_polish_kingoms, może zadziała.
Po załączeniu z tego pliku pokazuje się komunikat: (nagłówek) CA_LIBS (treść) Medieval2: Total War encounteres an unspecified error and will now exit