mam pytanie. jak zmienic ilosc z jaka maksymalnie mozna ich zrekrutowaci i jak skrocic czas ich pojawiania sie ?
Wersja do druku
mam pytanie. jak zmienic ilosc z jaka maksymalnie mozna ich zrekrutowaci i jak skrocic czas ich pojawiania sie ?
Mam problem z edycją czasu jaki potrzebny jest na odnowienie się jednostek w koszarach po ich rekrutacji przykładowo jednostka będzie dostępna za 10 tur a ja chciałbym ten czas skrócić o 5 tur. Wiecie może jak to zrobić ?
CZY W Medieval II total war można zmienic nazwe krola czy generala czytalem ze w empire mozna .... ale czy w medku niew wiem
Witam! Co zrobić, by zmienić frakcji sztandar?
Konkretnie, to chodzi mi o Bizancjum na modzie WWmwE.
Chciałbym, by mieli taki banner:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... or.svg.png
Jak to zrobić?
Edit: drugie pytanie.
Bizantyjczycy mają fioletowe ubranka. Co zrobić, by mieli ten sam typ pancerza, ale w brązowym kolorze?
Cześć,jest może jakiś sposób aby wszystkie frakcje prowadzone przez komputer zarabiały co turę,powiedzmy 100k ? Z góry dzięki za odpowiedz.
W folderze "data" masz plik export_descr_buildings.txt, tam masz po kolei wszystkie budynki dostepne w danym modzie. Pod linijka "capability" sa wypisane jednostki jakie moga byc rekrutowane w danym budynku. Przykladowo masz:Cytat:
Zamieszczone przez Majin
Druga liczba po nazwie jednostki (w tym wypadku 0.52) odpowiada za czas rekrutacji. Im wieksza, tym mniejszy czas oczekiwania (1 oznacza brak czasu oczekiwania, 0.5 oczekiwanie 2 tur itd.)Kod:recruit_pool "Arab Cavalry" 1 0.52 3 0 requires factions { moors, egypt, }
1. To nie takie proste. Wiecej w tym tutorialu (niestety po angielsku): http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=225194Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
2. Za "ubranka" na mapie kampanii odpowiadaja pliki w folderze data\models_strat\textures zas na mapie bitewnej data\unit_models
W folderze data\world\maps\campaign\imperial_campaign masz plik descr_strat.txt. W nim sa wypisane wszystkie cechy danej frakcji. Szukasz sobie danej frakcji i zwiekszasz wartosc w linijce denari_kings_purse.Cytat:
Zamieszczone przez modem
Dużo słychać tu o modach i o modyfikacjach, o moderowaniu.Więc mam takie oto pytanie:
Gdzie są pliki które odpowiadają za banery danych frakcji, opisy frakcji, wojska danej frakcji oraz innych rzeczy odpowiadających za ogólny wygląd frakcji. (Miejsce gdzie są podani generałowie oraz królowie. książęta itp.)
Chciałbym o ty wiedzieć ponieważ interesuje mnie, czy da się stworzyc nową frakcję.
PS>mam mod WWmwE i chciałem znaleźć pliki z informacjami o frakcjach, lecz nie udało mi się ich znaleźć
http://medieval-workshop.pl/sws/m2tw/pmod10.html
Tam gdzieś będzie link do Angielskiego poradnika, bo Polskiego o ile się nie mylę nie ma...
W którym pliku określa się czas trwania poszczególnych er (early, high, late)?
Witam,
Chciałbym dodać sobie własną fikcyjną frakcje załóżmy że np. z jedną prowincją na Rodos. Czy ciężko to zrobić ? Ewentualnie mógłbym zamienić jakąś frakcję typu Polska na nią.