plik o zwiększonym ruch ks. i tytuł dziedzica mogę wrzucić z6.2?
Edit przez Araven: Odpowiedziałem Ci w moim poście na poprzedniej stronie. :mrgreen:
Wersja do druku
plik o zwiększonym ruch ks. i tytuł dziedzica mogę wrzucić z6.2?
Edit przez Araven: Odpowiedziałem Ci w moim poście na poprzedniej stronie. :mrgreen:
6.3. Przywracam oryginalne brzmienie, tak jak zdefiniowano w silniku modu. Mam już 7887 linijek, w schemacie lewa strona pomiędzy znaczkami "{}" równa się prawej w stosunki 1:1. Mogłem coś pominąć, jednakże do tej pory dobrze konwertuje się na sting i działa. Dziś skończę ten plik. Zależy mi na tym, aby wyświetlało się dokładnie to, co jest w silniku gry. Co za tym idzie, nie nie spolszczam nazw własnych, zdefiniowanych w silniku moda i tak już z błędami logicznymi.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Przykro mi bardzo to stwierdzić, ale włosi ładowali do silnika imion gry cokolwiek, a później próbowali tłumaczyć wyświetlaną nazwę na te prawidłową, odwrotnie niż nakazuje logika. Przykładowo, nazwisko Plantageneto jest ustawione w silniku gry, tłumaczyli to w pliku names, na: Plantagenet lub Capetto na Capet. Zupełnie od strony tej części ciała, na której zwykliście siadać.
Moja osobista opinia ? Nigdy nie widziałem aby ktoś podszedł z tak dużą dawką nonszalancji do pliku nazw własnych i jej systematyki jak ci włosi. zmieniali nawet wyznaczniki przed nazwiskami :shock:
Tak jakby ktoś z uporem maniaka, ładował do pliku tyle włoskiego ile się tylko da. Nie rozumiem, co przez to chcieli osiągnąć. Albo chcieli sobie skrócić czas pracy i władowali cały plik pod translator. Po co na siłę, zmieniać na włoski nazwy własne, skoro mieli już gotowe choćby w plikach imion z podstawki bądź innych modów ? i chyba wiele skopiowali z choćby modu SS.
Przykład: {di_Polonia}Piast a powinno być {Piast}Piast. Takich kwiatków jest więcej. Tego się nie naprawi, chyba że komuś się chce, naprawiać cały plik descr_names, campain script, descr_strat, wszystkich czterech kampanii. :-P
Może Rayoken, niepotrzebnie pluł się włochom od BC na forum twcenter. :-P
Dlaczego to robię ? Oprócz tego że mogę ? jakiś czas temu, inkwizytor mi się pojawił w miejscu miasta. Kompletnie się zablokował. błąd gry. chciałem go ruszyć za pomocą move_character bo obawiałem się ctd, a nie mogłem go w tej pozycji zamordować. A tu co chwilę komunikat: character not found. Szlag mnie jasny trafił.
Witam. Mam następujący problem. Gram w BC 6.3 Polską (kampania full, medium/medium) bez innych dodatków. Do 159 tury wszystko było ok i nagle ze 159 na 160 przejście trwa z godzinę. Próbowałem to przeczekać ale następne tury idą też tak wolno. Właściwie to komputer zachowuje się jakby procesor zwolnił nagle 100 razy. Nie jestem w stanie wykonywać ruchów jakimikolwiek jednostkami bo trwa to wieki.
Poniżej link do sava ze 159 tury - czy ktoś z Was mógłby sprawdzić o co chodzi?
http://www.sendspace.pl/file/a32e0c2652ea676ec3e148b
Próbowałem się cofnąć o 2 tury ale zawsze to samo - w turze 160 zwalnia i tnie się jakbym próbował grać na sprzęcie sprzed 15 lat.
Raz to skrypty z pliku campain_script, a dwa, wpisz w konsolę komendę toggle_fow i powiedz, ile armii mają frakcje sterowane przez AI ? Jeśli AI zmasuje sobie armie, gra mocno spowolni. dopóty dopóki Piter nie wymyśli jakiegoś ciekawego skryptu, pozostaje ograniczyć zamożność frakcji AI.
Nie odpalę twojego save'a z bardzo prostego powodu. Różnice w plikach export i descr.
Super Wilk. Ale miałeś robić świtę postaci do 6.3 a Ty świty nie skończyłeś a names robisz. Z podstawowych plików brakuje mi świty postaci od Ciebie. ;)
Tu nie chodzi o skrypty. Podczas ruchu hiszpanii następuje spowolnienie. Wcześniejsze tury szły ok 2,5 minuty. Tura 160 idzie godzinę. Jak przychodzi moja kolej to mam całkowity brak płynności nawet w przesunięciu ekranu - cały czas klatkuje. To samo ruch jakąkolwiek postacią.Cytat:
Zamieszczone przez Wilk
....też próbowałem z savem, wywaliło z łomotem na pulpit... :shock:
Ależ ze mnie hultaj i przechera. :-P Chyba Zagłoba miał taką kwestię w Panu Wołodiowskim. A może to o Potop chodziło.:-PCytat:
Zamieszczone przez Araven
Pomyślałem sobie, że pełna kontrola nad grą, powinna mieć wyższy priorytet nad, jakże niezbędnym i pożądanym tłumaczeniem z języka międzynarodowego na lokalny dialekt, używany jeszcze pomiędzy Bugiem i odrą. :-P
Nie zamartwiaj się tak, mamy piękny dzień, piękny wyż atmosferyczny, piękne słońce, a w zasadzie to późne popołudnie. :-P Pamiętam że coś odbierałem na mailu. ;)
Mi udało się wczytać tego save-a. Próbowałem oddać turę. Wszystko idzie płynnie aż do ruchu Hiszpanii. Potem wywaliło mi medka do windy. A grałeś na spolszczeniu czy nie?
Dobra pokombinowałem i wczytałem. Masakra. Masz tu save od 160 tura - ta 159 z 20 minut mi szła, a kompa mam mocnego dość. http://www.sendspace.pl/file/9b38b9c9a1f1881e1ccafacCytat:
Zamieszczone przez KrzysiekGP
Ja radzę na pzryszłośc nieco odchudzić kampanię Full, ja o 25% odchudziłem sobie usuwając kilka najbardziej czasożernych skryptów. Ale najciekawsze zostały. Mogę Ci ew. zapodac moją odchudzoną Full jak coś pozdrawiam. Mam nadzieję, że od 160 tury pójdzie szybciej.