Oki, dzięki wielkie:)
Wersja do druku
Oki, dzięki wielkie:)
Znacie sposoby jak przyspieszyć ładowanie tury? Długość tur psuje trochę rozgrywkę. Dajcie radę jak odchudzić grę, które skrypty pousuwać, żeby nie popsuć rozgrywki. :)
Spróbuj programów z tego linku, powinno to nieco pomóc na długość trwania tur: viewtopic.php?f=367&t=11404
Takie pytanie mam:
Jakie wymagania komp musi mieć by w miare dobrze chodził ten mod?
Takie jak pod Medievala 2 wystarczą? czy lepiej?
Jeśli chodzi o grafikę, to wystarczą takie jakie są pod czystego Medievala, za to przydatny jest mocny procesor, z powodu wielu skryptów, które bardzo wydłużają trwanie tur.
Witajcie .
Miałbym do was prośbę o wasze spostrzeżenia sugestie wobec tego moda :) .
Obecnie gram na podstawce nie wiem czy są patche gra mi się ekstra .
Chciałem spytać o parę rzeczy i byłym wdzięczny jeśli ktoś mi odpisze na cokolwiek.
Obecnie gra Brytami .
Zastawiam się czy :
1,Twój wódz daje bonusy do kultury ? jej zmiany czy musi być on w wiosce czy może stać na wolnym polu
2. Czy oblężenia kosztują ? czy dostajecie skrypt ciągle "masywna dezercja czy coś takiego co turę nie wiem czego on dotyczy (tzn domyślam się ).
3.Tworzycie kupców ?heh tyle jest tych frakcji, iż moi kupcy mają ledwo "jedną gwiazdkę (ewentualnie sztabkę złota ) , a inni są mocno wypoziomowani tak samo np szerzenie wiary
4.Nie sądzicie, że wioski populacja zbyt szybko się rozwijają ?nie nadążam budować struktur .
5.hmm mam wrażenie, że jak szybko nie postawie budynku do zmian procentowych na moją kulturę to po pewnym czasie nie mogę go już postawić mam racje?
6,nie widzę przeglądarki do budynków specjalnych, które pojawiają się dodatkowo takich jak w Mediewalu był gildie lecz widzę takie występują w tej grze :)(gdyż takie dostaję co turę do zbudowania )
7.Czy ktoś wie czy można wyrzucić czarne tło ? , nie chodzi mi o granie na kodzie toglle_fow (czy jakoś tak) zakryta mapa lecz bez czarnego tła .
8.czy nie ma znaczenia jaką jednostkę dam do porządku publicznego ? każda podnosi o tyle samo procent porządku ?
Co do ścieżki dźwiękowej jest kapitalna chciałbym te utwory mieć na komputerze szczególnie intro i podczas mapy kampanii porostu rewelacja .
Bardzo mi też przypadli do gustu procarze , odgłosy dźwiękowe, czy upadające jednostki robią wrażenie lepsze dla mnie niż łucznicy .
Rozczarowaniem są rydwany tzn wódz na nich szybko ginie nie ma sensu w ogóle nim walczyć .
Pozdrawiam ciepło:)
Hey.
Mam pytanie czy u was też tak jest że praktycznie kompletnie nie rodzą się żadni generałowie ? Gram na medium bitwy hard kampania extreme już tura 50, nie wiem czy to forma utrudnienia ? :( w tej chwili mam 4 generałów w wieku stosownym do ożenku i posiadania synów , dwóch ma żony ale żadnego syna oprócz dwóch córek. Adopcję miałem ostatnio chyba w 10 turze , ratuje mnie tylko szkolenie generałów w szkołach (mam ich 3 na razie) no ale jednak lubię postacie w miarę z historycznymi nazwiskami np. Scypionowie , Metellusi ;/
W tego moda nie gram. Księżniczek szkolonych i zwykłych tam pewnie nie ma? (nie ta epoka). To by mogło pomóc.
Niestety, też tak miałem, grając w tego moda swego czasu. Dzieci rodziły się bardzo rzadko. O synach już nie wspominam. To niestety nie bellum Crucis gdzie bardzo fajnie można było prowadzić politykę dynastyczną. Zresztą troszkę szkoda że mod siadł. Zapowiadali wersję 1.1, ale na tym sie skończyło :(
Akademie wojskowe w których można rekrutować generałów ratują sytuację w sumie, tak to całe drzewko może łatwo wymrzeć. Ale strasznie dziwne jest to nie dopatrzenie. Szkoda bo parę ulepszeń i może być równie genialne co Bellum Cr. :/ Może jeszcze będzie 1.1 to jest ta sama ekipa co z bellum cr ? Jeśli tak to może po wydaniu nowego bellum cr wezmą się za de bello mundi ;P