Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 3 - MACED
Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
No mam nadzieję, że z CA nie zrobi się Paradox. I tak w sumie dużo DLC wyszło do Shoguna, ale chyba ze sprzedaży FOTSowych nacji nie są zadowoleni.
Co jest złego w Paradox(e?) Oni przynajmniej mają na uwadze opinie graczy co trzeba zmienić (nie ważne czy to flame czy normalna wypowiedź, nie jest usuwana i jest brana pod uwagę). Jest to niszowa gra, z małą sprzedażą (Crusader Kings 2) ale robiona pod fanów , więc dbają o nich i dają im powody do radości. :mrgreen:
A DLC zmieniających coś w grze to wydali mniej niż CA :mrgreen: (araby, Rzym, republiki, inwazja indiańców(lol), tworzenie władcy). Reszta to śmieci które nic nie zmieniają. Do tego każdy patch wprowadza za darmo elementy które już spokojnie mogły by być w jakimś DLC i nikt by nie narzekał, bo naprawdę ale same patche ogromnie pozmieniały grę od premiery (nowe elementy, możliwości).
A CA? nawet na tym forum wystarczy przejechać przez tematy w dziale Romka 2, aby widzieć jak twórcy.. "dbają" o dobro nadchodzącej gry i graczy ;)
Odnośnie FOTS'owych DLC to jestem w tej grupie osób które tego badziewia nie kupiło(zrobionego przez politykę CA). Ahh! Takie były plany zakupu wszystkiego, aż głosili iż w sklepie A będzie takie DLC, w sklepie B będzie takie DLC, a jeszcze w sklepie C będzie takie DLC. Do tego nie ma możliwości zakupu (dla mnie) DLC z sklepu A który miał najlepsze DLC. Chcesz mieć wszystkie DLC? Kup 3x tę samą grę? (przy czym mogło by to nie działać nawet).
I jak tutaj potem szanować CA za to co robią w stosunku do graczy? Nie da się.
A w Rome 2, bedzie tak samo ;)
Albo twórcy okażą się kłamcami - zapowiadali iż wszystkie frakcje będą grywalne w grze, i się z tego wycofają(Kłamcy i Oszuści!!) Albo będą musieli wydać nie wiem 30? DLC frakcyjnych, bo coś ok 40-50 frakcji miało w grze być z pierwszych zapowiedziach. To dopiero wtedy będzie zabawa, zastanawia mnie czy podbiją rekord w ilości DLC do gry. No.. chyba że wycofają się z tego co mówili w zapowiedziach gry (złe kłamczuszki).
Teraz troszkę na temat (OPZ by się przydało na forum [Opcja Post Zniknie i ustala sie czas]).
Jak pierwszy raz zobaczyłem zdjęcie wojaków, pierwsza myśl jaka do mnie doszła, to zastanowienie się czy to nie są więźniowie który dostali uzbrojenie.. i dlatego wyglądają jak obdartusy/biedaki...
Na tarcze tradycyjnie (jak i w Kartaginie) ktoś farbę wylał. Nagolenniki to chyba tekstur jeszcze nie dostały?
Pióropusze (nie wiem jak się to zwie, to na hełmach) też bez textury, zlewa się, wygląda paskudnie.
Popatrzcie na Nagolenniki - prawie na samym dole KAŻDY ma IDENTYCZNĄ dziurę, po co? jest ktoś w stanie to sensownie wytłumaczyć? :roll:
Szyja, każdy ma brak textury pod 'jabłkiem adama' to jakiś dziwny zabieg... eghm "kosmetyczna wizja" jednostki?
Pod tym czarnym punktem/nad zbroi, kolczuga bez tekstury?
Nóżki! Wręcz jedwabne, gładziutkie, golenie mają w rozpisce tego co trzeba dziennie zrobić w koszarach? ;)
Włócznie, mam wrażenie iż są zbyt czarne czyt. brak textury. Przy czym końcówka jest normalna( inny kolor + detale), tak samo przed grotem jest inny kolor - bardziej metaliczny,i są zdobienia jakieś. Reszta pewnie będzie zmieniana.
O wojaku który trzyma tarczę w powietrzu pisać nie bedę :)
Cienie.. są nogi które nie dają cienia w żadnym kierunku :o magia!
Ten wojak który trzyma tarcze za nic, spójrzcie na jego szyję... jest taka trochu.. długa.
Nie chce już mi się szukać.. szczerze to zaczynam być za teoria iż jest nie screen z gry, a jakiś szkic/screen koncepcyjny. Ma tyle błędów, braków iż nie może to wyjśc bez zmian w normalnej grze. O Kartaginie nie mam co pisać odnośnie zdjęcia bo juz chyba wszystko wychwycone :)
Obstawiam ze na starcie 9 frakcji będzie, w końcu jakaś musi dojść w edycji specjalnej/kolekcjonerskiej. Nie wierze, iż nie przepuszczą takiej możliwości. Jeżeli ten screen jest prawdziwy, to będą dziury na mapie(brak frakcji grywalnej) w okolicach Hiszpanii, ale wątpię aby coś tam dodali, Brytowie? nieeee. Germanie (wielka możliwość, do DLC tym bardziej by pasował) ewentualnie jakaś frakcja ala Dacja/Tracja/ w tamtych okolicach.
// nosz kurde, ale ściana wyszła.
Hm, no nie wiem, np. śmieszą mnie Paradoxowe dodatki typu dwie nowe piosenki czy sprite'y ruskich jednostek czy innych. Takie dodatki są jak FOTSowe "klany" za 4.5 euro.
No ale wiesz, kto nie chce ten tego nie kupi, w końcu nie zmieniają rozgrywki w żaden sposób czy to piosenki, czy skiny jednostek czy portrety władców. A w FOTS to jednak grywalny klan (Saga wspaniała!) + jakaś jednostka unikatowa dla klanu. No ale kij z tym, póki coś do gier wychodzi to jest szansa ze będzie lepiej/ciekawiej :). Shogun 2 juz ma zapowiedzianą Złotą Edycję, wiec pewnie gra nic nie dostanie, ewentualnie jakiś biedny patch kiedyś :( A na jednym screenie promującym klan Saga byli mnisi.. chyba twórcy się wycofali z tego.
A odnośnie tego zdjęcia które było podane z rzekomymi nazwami frakcji, wypowiedział się sam Craig na forum ;) Powiedział ze to fake. Temat został zamknięty. I jak ludzie zauważyli, osoba która umieściła screena miała na steam "Rome 2: Total War" a nie "Total War: Rome 2" ;]
legoras, dzięki za uwagi. Jestem w czasie pisania tematu na TWC odnośnie błędów graficznych i historycznych. Kilka elementów, które wypisałeś wcześniej nie zauważyłem nie zauważyłem. ;)
Powiem szczerze, ze jednostki robią na "odwalcie się", a i tak klakierzy im biją brawa i piszą po tej Macedonii, że z każdym nowy preview jest lepiej. :roll:
Obstawiacie że się coś pojawi? 2 tygodnie temu były zbroje, tydzień temu frakcja. Jeśli dziś nie będzie frakcji to chociaż zbroje mogliby pokazać.
[spoiler:3so3zb1t]P.S. Kto wolał Kierana od Lusteda, ręka w górę. :P
Zatęskniłem za poprzednim szefem od propagandy.[/spoiler:3so3zb1t]
Cytat:
[spoiler:23ouitdo]P.S. Kto wolał Kierana od Lusteda, ręka w górę. :P
Zatęskniłem za poprzednim szefem od propagandy.[/spoiler:23ouitdo]
JA, on przynajmniej nazw jednostek sobie nie zmyślał :P
Za jego kadencji wyszedł ETW ale także dobre NTW i STW2. ;)
Zniknął chyba przed FotS.
Już prawie połowo piątku i nic jeszcze nowego nie dali :( Mam nadzieję, że to się zmieni
Może nic już nie dadzą, niedługo weekend a oni dają tylko w godzinach pracy. ;)
Jestem w trakcie tworzenia wielkiego tematu. Nie wiem czy na dziś się wyrobię.
Bardzo proszę o poparcie mnie, może coś wskóramy:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st12506454
Cytat:
Hm, no nie wiem, np. śmieszą mnie Paradoxowe dodatki typu dwie nowe piosenki czy sprite'y ruskich jednostek czy innych. Takie dodatki są jak FOTSowe "klany" za 4.5 euro.
Nie ma porównania, Crusader Kings 2 ma dodatki które naprawdę wiele wnoszą do gry, jak Sword of Islam, albo Republic. A pomniejszych dodatków można nie kupować, albo poczekać na zniżkę 50%, lub 75%.
Cytat z przetłumaczonego previewu Macedonii:
"Macedonia nigdy nie była potęgą morską, więc opierała się w tej dziedzinie na swych zaznajomionych z żywiołem Posejdona greckich wasalach, jak Ateny i Rodos."
Sugeruję po tym, że z greckich polis będziemy mieć Ateny i Rodos. Wspominali też coś o Trakach.