na razie nie chce mi się reinstalować wszystkich modów które działają, ale w przyszłości pokombinuję:)
Wersja do druku
na razie nie chce mi się reinstalować wszystkich modów które działają, ale w przyszłości pokombinuję:)
chciałbym sobie ściągnąć tego moda ale:
1. Co zrobić żeby mnie nie wywalało do pulpitu i żeby mod był w 100% stabilny?
2. Będę mógł grać w normalne kindomsy?
3. Co to są te hotfiksy
Odp. 1 Mod jest dosyć stabilny. Najważniejsza jest poprawna instalacja.
Odp. 2 Tak.
Odp. 3 Poprawki.
Przy okazji podaje linka do najnowszego patch`a, który jeszcze nie został oficjalnie wydany :twisted:
DOWNLOAD
Instalacja:
- Wypakowujemy (najlepiej programem 7zip) do folderu Medieval`a i uruchamiamy FILE_TASKS2.bat
Zmiany:
Cytat:
-Peasants are updated thanks to AWellesley's new models (early peasants have 2H crude weapons, later peasants have simple polearms), late peasants become available after about 1220
-Seether's Alberi di Famiglia Regal v1.01 (http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ht=alberto) is fully integrated (including new faction starting funds and updated King's Purses)
-HRE has taken over Sicily in Late Campaign
-Mongol and Timurid economy allows for them to expand much more powerfully
-a number of stat fixes and updates
-France has French Archers
-new Mongol/Timurid icons by merlinuscdxx
-Fair Prince's text updates
-totally revised AI siege code to (hopefully) avoid CTD's some people are having
-era-dependent garrison script (code adapted from Tsarsies)
-updated Mongol and Timurid army composition and invasion scripts
-Rozanov's script to destroy unused crusade units
-latest Germanicu5 BattleAI
-Adana rebel garrison removed in Late Era
-some missing events added bank into 1450 campaign
-borders returned to minimap, but you can substitute descr_sm_factions_NO_BORDERS by romy instead if you prefer
-other problems described in this thread fixed if possible
-Cumans in Wallachia in early campaign buffed
1.Jak chcę usunąć ten mod to muszę reinstal całego medivala zrobić czy po poprostu usunąć folder? :roll:
2. Ile jest frakcji? Bo w http://www.mtw2.nosaintshistory.com/ tylko 22 (Są Krzyżacyi inne frakcje z kindomsów np walia?)
3. A w podstawkę też będę mógł grać?
4. To się odpala z podstawki czy jakiegoś innego pliczku?
5. Mogę to zainstalować pod 1.4?? Co się stanie jak zainstaluje?
Odp. 1 Usunąć folder.
Odp. 2 Jest dwadzieścia osiem grywalnych frakcji. Nie ma Walii. Dodatkowe info
Odp. 3 Tak.
Odp. 3 Z własnej ikony ;)
Odp. 5 Można instalować gdzie się chce. Inna sprawa czy zadziała. Nie wiadomo, ale raczej nic dobrego...
Czy jest jakieś spolszczenie do SS 6.2 RR/RC? Czy można zainstalować spolszczenie 6.1 pod wersje 6.2 RR/RC?
Niestety nie ma spolszczenie. Ten minimod wprowadza do gry zbyt wiele nowych elementów (jednostki, eventy itd.) dlatego spolszczenie do SS nie będzie działać poprawnie jeśli w ogóle zadziała (nie radził bym ryzykować sprawdzania).
Najnowsza wersja RR/RC DOWNLOAD
Niestety wciąż jest to wersja beta, ale i tak jest to najlepsza (najmniej 'zbugowana') z dotychczasowych odsłon.
Więcej tutaj
witam
mam problem właśnie z tym modem
wcześniej założyłem nowy wątek, ale widzę, że tu ludzie częściej zaglądają i tutaj zadają pytania na temat tej świetnej modyfikacji :)
Do rzeczy:
czy potrzebny jest patch 1,4 i 1,5 do Kingdoms, aby SS 6.2 RR/RC poprawnie zadziałały?
Słowa o Kingdoms nie widzę na początku wątku, a tym bardziej o patch'ach.
Problem w pewnym sensie rozwiązany, gdyż ustawiam kompatybilność z win xp sp3 i działa, tyle że tury strasznie długo się przesuwają przez to. Aktualizacja sterowników nie pomogła, ani ustawianie priorytetu, koligacji, częste czyszczenie dysku, derfragmentacja itd.
Kursor zawiesza się i odwiesza co chwila- jak było tak jest bez ustawiania kompatybilności (zdarza się to niezwykle rzadko).
Poradźcie :)
ps: co należy zrobić, aby poprawić sobie jak najprędzej reputację i co robić, by jej nie obniżyć
Zasada jest taka, że lepiej mieć patch`a niż nie mieć. Nie ma info o Kingdoms, bo w końcu to mod na moda. Żeby zadziałał RR/RC potrzeba przede wszystkim działającego SS to w temacie o tym modzie powinny być takie informacje.
Z tego co wiem nie potrzeba włączać żadnego trybu zgodności żeby mod działał poprawnie.
Co do długości tur to niestety cecha charakterystyczna moda, ale kursor nie powinien się zawieszać.
No z reputacją to jest różnie. Zależy od wielu czynników. Np. grając chrześcijanami powinno się walczyć tylko z niewiernymi/ekskomunikowanymi. W ogóle nie powinno się samemu wywoływać wojen. Dbać o dobre stosunki z sojusznikami np. poprzez dary. Sporo tego najlepiej napisz kim grasz i jak ci idzie (może screen`a zapodaj) 8-)
a mój problem polega na tym, że mam skopany interfejs... nie mam żadnych ikonek na mapie kampanii (tych na dole ekranu - ani minimapy, ani pozostałych) podobnie z miastami - mam jakieś białe prostokąty bez nazw i niczego więcej...
Instalację przeprowadziłem następująco:
1. SS 6.0 (obie części)
2. patch 6.1 (bez zaznaczenia żadnego z submodów, które tam się pojawiają)
3. SS_RR/RC skopiowałem do folderu gry
4. uruchomiłem ten plik bat
5. skopiowałem Hotfix'a
6. uruchomiłem ten drugi plik bat
co może być przyczyną? samą mapę, jednostki itd. widzę dobrze, tylko jak pisałem nie mam dolnego menu na mapie kampanii i pól opisowych miast...