A to wredny Radious :P właśnie dziś chciałem zacząć nową kampanię ,
możliwe że spora zmiana skutkować będzie tym, że lepiej/trzeba
zaczynać kampanię od początku :D
Wersja do druku
A to wredny Radious :P właśnie dziś chciałem zacząć nową kampanię ,
możliwe że spora zmiana skutkować będzie tym, że lepiej/trzeba
zaczynać kampanię od początku :D
Cześć pewnego czasu mam pewien problem z włączniem Total war rome II. Po naciśnięciu na ikonę total war rome II wszystko jest ok ale po włączeniu roma wyskakuje mi napis PROGRAM TOTAL WAR:ROME II PRZESTAŁ DZIAŁAĆ Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi cię, jeżeli istnieje dostępne rozwiązanie. Niech mi ktoś pomoże Rome II to moja ulubiona część!
Cześć od pewnego czasu mam pewien problem z włączniem Total war rome II. Po naciśnięciu na ikonę total war rome II wszystko jest ok ale po włączeniu roma wyskakuje mi napis PROGRAM TOTAL WAR:ROME II PRZESTAŁ DZIAŁAĆ Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi cię, jeżeli istnieje dostępne rozwiązanie. Niech mi ktoś pomoże Rome II to moja ulubiona część!
Przestaje działać w menadżerze modyfikacji czy już po właściwym uruchowmieniu?
Po właściwym uruchomieniu P.S Odinstalowywałem już 3 razy
Witam,
mam problem, który jak widzę, jest dość często występujący. Ściągnąłem grę przez Steam, zainstalowałem bez problemów. Przy próbie odpalenie - pojawia się czarny ekran na 3/4 pulpitu i dwa razy komunikat "Program Rome II przestał działać". Wpisałem frazę do Googla i starałem się podążać za wskazówkami. Dodam tylko, że lapek na 100% udźwignie tę grę.
1. Sprawdziłem spójność plików - Steam dościągał trochę MB, próbuję odpalić - pokazuje się ten sam komunikat. Z ciekawości użyłem tej opcji ponownie - Steam znowu dościągał trochę MB [wnosząc po czasie ściągania tyle samo - kilka sekund) i gra dalej się nie odpala. Powtarzałem ten zabieg kilkukrotnie, za każdym razem miał taki sam przebieg i nie dawał rezultatu.
2. Mam dwie karty graficzne na lapie, ustawiłem żeby globalnie używało tej lepszej - nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale tak zrobiłem. Ściągnałem najnowsze sterowniki dla nich oraz dla karty dźwiękowej, w zasadzie to nie ściągnąłem, bo przy próbie ściągania wyskoczył komunikat, że mam najnowsze dostępne sterowniki.
3. Usunąłem pliki w folderach ukrytych [C:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\Roaming\The Creative
Assembly\Rome2] później usunąłem sam folder Rome2 - bez skutku
4. Zastosowałem się również do tego kroku:
"SteamApps\common\Total War Rome II\redist vcredist_x86-90.exe
vcredist_x86-100-sp1.exe vcredist_x86-80-sp1.exe Z menu instalatora proszę
wybrać opcję Repair (napraw)"
Tutaj przy ostatnim pliku nie miałem w ogóle wyboru "repair", samo się zrobiło.
5. Skopiowałem plik Rome.exe do folderu launcher i pozamieniełem nazwy - stary plik launcher podpisałem jako "launcher_old", a ledwo co skopiowany Rome.exe jako "launcher", i te rozwiązanie nie przyniosło rezultatu.
6. Ściągnałem najnowszy DirectX - bez rezultatu.
7. Reinstalka - aktualnie ściągam grę na nowo. Dałem w Steam "usuń pliki lokalne" a później usunąłem resztę pozostającą w folderze Rome albo Creative Assembly Rome 2 (całość ważyła 31 mega). Teraz zainstaluję grę na C.
Jakieś wskazówki? Pierwszy raz chciałem pograć w Roma 2, nie instalowałem żadnych modów ani nic podobnego. Po prostu ściągnąłem i "program Rome 2 blablablaba". Spróbuję jeszcze zmienić język po instalce na angielski, bo gdzieś czytałem, że to może rodzić jakieś problemy.
Wykonałem reinstalację.
Przed pierwszym uruchomieniem zmieniłem język na angielski, następnie sprawdziłem zgodność pliku - Steam znowu dościągał trochę [trwało to ok. 5 sekund]. Wyłączyłem Steama, odpaliłem ponownie, zalogowałem się i próbuję odpalać, wyskakuje okno launchera, klikam "Graj" i przywitał mnie znowu ten durny komunikat - "program Rome 2 przestał działać".
Sprawdziłem w identyczny sposób tę zgodność plików, później wywaliłem cały folder Rome2, dałem Repair w tych trzech plikach, podmieniłem launchera i dalej nic.
Dziwi mnie tylko, że w C/Users/Ja/AppData (ukryty folder)/Roaming/The Creative Assembly/Rome2 (folder się tworzy po każej próbie odpalenia) mam tylko foldery "logs" i "scripts" stąd nie mogę się zastosować do metody:
- Open a windows explorer page and copy paste in the top bare the following:
%AppData%\Roaming\The Creative assembly\Rome2
- Find the fx_cache file and delete everything in it.
- Launch the game.
Byłoby sympatycznie gdyby udało się jakoś temu zaradzić, bo chętnie bym sprawdził tego Roma...
Naprawiłem. W folderze "scripts" nie było pliku, ściągnąłem go już z poprawioną linijką (true na false) i śmiga, nie wiem wystarczyło zrobić to, czy wcześniej trzeba było przebrnać przez wszystkie poprzednie kroki, ale dopiero po ściągnięciu pliku ze skryptem gra nie chciała się odpalić - radzę postępować zgodnie z instrukcjami na forum steama - tam jest link do pliku ze skryptem (w podklejonym temacie) i wszelkie instrukcje.
Mam problem, z tego co pamiętam był kiedyś poruszany. Otóż Romek wykorzystuje mi tylko jeden rdzeń który grzeje się jak cholera, 3 pozostałe są nietknięte. Co zrobić żeby nie skakała tak temperatura a Rome wykorzystywał wszystki 4 rdzenie?
Gram w Rome II i zaczyna przycinać strasznie (nawet na mapie kampanii) - przed 14 patchem to się nie działo. Gorzej z tym, że przycina się również wszystko poza Rome II, jak mam go włączonego.
Parametry mojego PC:
Procesor AMD Athlon II X4 640 3.00 GhZ
Zasilacz: AlienFactory 550 W TruePFC ATX 2.2
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 430