Mi według Benchmarka podskoczyło o 5 fpsów. W przypadku bitwy ponad 10 tys ludzi ścina, potrzeba jeszcze troche popracować nad tą optymalizacją.
Wersja do druku
Mi według Benchmarka podskoczyło o 5 fpsów. W przypadku bitwy ponad 10 tys ludzi ścina, potrzeba jeszcze troche popracować nad tą optymalizacją.
Mam na standardowych zegarach a jakie masz stery do karty ?
Hej,
ponawiam pytanie, bo nie widziałem by ktoś udzielił na nie odpowiedzi - jak w grze odhaczyć ten limit pamięci? Za nic nie mogę kliknąć tego okienka. Moze to być wina sterowników? Mam leciwego Geforce 9800 GT, ale Shogun dziarsko chodził. Z góry dzięki za pomoc :)
kamsonn, nie wiem czemu tak masz ale moge Cie zapewnic ze to nie wina karty. Zainstaluj najnowsze stery do niej i zobacz czy cos sie zmieni.
Podkręć do przynajmniej 4.3 GHz, jest to dziecinnie proste na tym procku.Cytat:
Zamieszczone przez wrobellito
Sterowniki do grafy mam te z wczoraj - 13.10 beta wersja.
W chwili obecnej Rome 2 nie wykorzystuje mocnych kart w dużym stopniu. Bardziej liczy się taktowanie procesora.
Ale zauważyłeś wzrost dzięki nowym sterom ?
Nie robiłem benchmarku ale na oko, fps nie spada już tak nisko. Przy ostatniej bitwie ponad 7k jednostek, na zbliżeniu całej walczącej masy miałem 20-25 fps. Ustawienia prawie maks, tylko cienie mam ultra i jeszcze coś (nie pamiętam, a w pracy teraz jestem). Zanim doszło do starcia miałem 50-60 fps. Nie narzekam :)
Ogólnie to najgorzej mi chodzi bitwa historyczna -Katargina na ekstremalnych z rozmiarem jednostek- Duże mam tam spadki do 14 a jak już jest starcie i przybliżę to przeważanie w okolicach 22 utrzymuje się ): A sama zmiana detali nawet na najniższe daje mi wzrost ok 8 klatek wiec to jest troszkę dziwne..
Sama kampania chodzi w miarę ale to na otwartym teranie bo jak są jakieś oblężenia to już gorzej :(
Jaka frakcja będzie najlepszym wyborem dla początkującego ?
Rzym bądź Icenowie. Ustaw normalny poziom trudności bo na niższym podejrzewam będzie banalnie.
Ja gram na trudnym i jest ... - w sam raz. Następną kampanię będę grał na bardzo trudnym.
Mam do was pytanie a nie chce zakładać nowego tematu. Mianowicie uruchamiam benchmark na niskich ustawieniach u góry pisze mi ile jest fps. w momencie starcia mam 33 fps-y ale się ewidentnie przycina. No nic dałem na wysokie ustawienia, tu mnie gra zaskoczyła... wygląda tak samo (nie graficznie tylko płynność), na oko tyle samo fps w momencie walki co na niskich ale mi pisze że mam więcej niż widze. Nie wiem czy to wina zepsutego licznika czy mojej pamięci ram.
Zauważyłem też pewną anomalię ;) różnica w kampani pomiędzy niskimi a wysokimi ustawieniami to jest 3-4 fps. Oto mój komputer:
-Intel celeron duel core 2,6 ghz
-GeForce Gt440 ddr3
-2 Gb Ram
-zasilacz 400w
Win 7 64bit