Żeby jeszcze mieć te działa i jazdę...
Wersja do druku
Żeby jeszcze mieć te działa i jazdę...
W ogóle mod super, tylko że się ciągle wiesza :)
Najciwewsze jest to - podczas bitwy "obrywa się niebo", raz na czarno, raz na biało, po czym gra mi się wiesza.
Wie ktoś, co zrobic z takim bugiem?
Bez przesady, Kozaków da się zjechać nie tracąc jednego miasta, przynajmniej mi się to udało, całe wojsko zebrałem w 1 mieście a genialni Kozacy zamiast oblegać je wszystkimi siłami podeszli tylko 1 armią, dużo zależy od tego co zrobią.
Komp rzadko kiedy potrafi atakować 2 armiami.Cytat:
Zamieszczone przez ziolo9712
[attachment=0:2zn5coqp]0024.jpg[/attachment:2zn5coqp]No ja przepraszam ale to jest armia po połączeniu Potockiego z Wiśniowieckim. Przyjrzyj się jazda jest? Jest! Działa są? Są!Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
OK, ok z tymi armiami to przesadziłem, ale reszta rozwiązań chyba się zgadza nie?
Odnośnie uwag na temat moda jak słusznie zauważył Araven jest to wersja beta, która nadal jest dopracowywana i udoskonalana a uwagi forumowiczów są uwzględniane, a biorąc pod uwagę że ekipa twórców nie jest duża i też nie w pełni profesjonalna:) to trochę trwa. Z kolei wolimy wrzucić nową wersję z większą ilością zmian niż dziesiątki łatek które spowodują tylko zamęt. A tak dla pocieszenia mogę wyjawić, że trwają prace nad jednostkami dostępnymi po reformach a co za tym idzie pojawią się nowe budynki z nimi związane więc mod znów się wzbogaci.
Pytanie za sto punktów: czy po reformach będzie dostępna jeszcze husaria czy już kawaleria narodowa?
Co do husarii, to ew. mogałby za nią robić jednostka z Broken Crescent o nazwie Lansjerzy Monaspa. Jest także w Bellum Crucis ta jednostka o ile Ktoś gra na submodzie Exara do medasubmoda V.
Tu macie linka: jest na jednym ze screenów u dołu: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=117739
W bitwie prezentuje się świetnie, długie włócznie w szarży, ciężkie szable wręcz.
Ci lansjerzy Monaspa wyglądają znakomicie, ale według mnie raczej na husarzy nie pasują, za mało "husarscy" ;)