Re: Divide Et Impera (Aktualna wersja z 19.12.2013)
A jeszcze małe pytanko... mam problem z tym, że karty jednostek są puste, jak zmieniam przez steam język na angielski to i tak wszystko mam po polsku a napisów dalej nie mam :D nawet niektóre w menu głównym mi zniknęły, takie jak rozpocznij nową kompanię;c
Sciagnalem plik Divide 94 mb,i wypakowalen do data,ale chyba nie dziala bo ilosc wojakow normalna ( hastati 120 ) macie jakies pomysly?
A juz chyba wiem,trzeba zaznaczyc tez w Workshopie?
A rozpakowałeś ten plik dobrze? ; P Rozpakowany waży ponad 300mb.
Musisz przy włączaniu Rome zaznaczyć w mod managerze, że chcesz z DeI grać.
Jak by tylko ktoś wiedział jak wyświetlić nazwy nowych jednostek to będzie świetnie ;) chyba, że jest jakiś .pak językowy o którym nie wiem ;c
Coś się u Ciebie musiało ogólnie pokiełbasić, skoro klawisz K Ci nie działa plus te ikonki i nazwy jednostek. Sprawdź integralność plików gry, potem daj język anielski, wyłącz, włącz Steam i zobacz czy coś się ściągnie :)
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Jak ktoś chce grać to niech po prostu przez mod managera usunie DeI ze Steam i ściągnie sobie z linka z mediafire na ich forum.
U mnie klawisz "k" działa i chowa cały interfejs.
To, że mod działa można poznać po tym, że np falanga ma 256 ludzi w oddziale.
Ja grałem na modzie BullGod
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 3-Dec-2013)
Nie polecam już jednak grać na nim na wersji 0.6, ponieważ doszła masa jednostek, które mod BullGoda nie przewiduje, przez co jest brzydka mieszanka starych i nowych kart jednostek. BullGod niestety trzyma z Radiousem, więc nie ma co liczyć póki co na nowe ikonki do DeI.
To nie całkiem prawda, bo BullGod po prostu zapowiedział, że nie zrobi jednostek do żadnych modów, póki nie skończy vanilli - i dobrze. ;) Do Radiousa ikonki zrobili inni graficy, wzorując się na tych BullGoda za jego pozwoleniem, więc do DeI pewnie też znajdzie się jakiś śmiałek.
Pamięć już nie ta, masz rację :D
Twórcy DeI dodali, że nie chcą póki co robić ikonek, ponieważ przy takiej ilości nowych jednostek nikt by nie nadążał w produkcją kolejnych na czas, więc mamy obecnie takie wzorowane na tych ze zwykłego Rome :) O ile się za nie zabiorą to dopiero po wydaniu wszystkich dużych unit packów, aby uniknąć efektu wymieszania ikonek.
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Zmieniające się wersje na plus, mod przecież nie ma wersji 1.0 więc to oczywiste, że ciągle jest poprawiany. Proste, ktoś podsyła twórcom buga, to oni go łatają. Zresztą zmian wymagających grania od nowa nie było tak wiele. Wiele ekip mogłoby się od tej uczyć sumienności i dbania o jakość.
rozumiem ale czy warto tak jak wy reklamować moda, który zmienia się co chwila i ciągle trzeba od nowa. tylko chyba po jednej zmianie nie trzeba było.
nie rozumiem tego, ze co 4 post tutaj około ciągle piszesz : dei najlepsze! dei grajcie
narazie to dei to oprócz zwiększenia paru rzeczy to dużo się nie różni tyle ze chyba ludzie za dużo narzekają. nie umiem budować - wyłączcie brud, nie umiem polityki wewnętrznej - wyłącznie wojny domowe, nie umiem dbać o agentów - wyłącznie ich itd itp
takie narzekanie, że najlepiej wszystko wyłączyć.
ten mod narazie chociaz fajny moze jest do poczekania jak cała gra. bo szkoda czas tracić na zaczynam od nowa i nowa
takie moje zdanie
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Gdyby nie KAM spora część użytkowników, w tym ja nie wiedziała by o tym modzie, przynajmniej nie tak szybko. Nowe aktualizacja, zawsze świeże informacje o zmianach i aktualizacjach to coś złego bo chyba nie rozumiem?
KAM jak to mówisz, reklamuje mod, ponieważ jest to na obecną chwilę najlepsza alternatywa dla Rome. Brud nie został wyłączony, wojna domowa nabrała sensu, nie jest to już skrypt, który pojawi się mimo, iż będziesz się starał utrzymywać stronnictwa w państwie na odpowiednim poziomie. Wcześniej mogłeś olać politykę wewnętrzną bo wojna wybuchła by tak czy inaczej. Agenci AI, rzeczywiście, czasem są zmorą gracza, ale tylko w przypadku wojen na wielu frontach, lub braku własnych agentów, ewentualnie w przypadku złego ich używania.
Panowie jakich modów uzywacie ci którym nie działa literka "k"? bo ja GEM i jeszcze jeden na wiecej światła trawy tez z opcji Graphic Enhancement Mod, i wydaje mi sie ze on moze byc przyczyną aczkolwiek jeszcze niewiem