-
Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
Tzn. jak "prowokowali" tych dżentelmenów w kominiarkach ci narodowcy w pociągu :roll: :?:
Nie w pociągu ,a generalnie takie grupy prowokują inne przeciwne im bojówki do takich działań ,tak jak jest z pseudokibicami-proste
Cytat:
Czyli każdy, kto był na marszu niepodległości, ten faszysta :roll: :?:
No skoro maszerują z łysolami robiącymi „sieg heil” ,aha no tak zapomniałem im chodzi tylko o „rzymskie pozdrowienie” ,no i ogólnie wszyscy oni czczą słońce :lol:
Co teraz taki Kulfon będzie miał na swoje usprawiedliwienie ? w jakiż to oryginalny sposób tym razem uzasadni swoją obecność pod sztandarami z celtyckimi krzyżami ?
Mam znajomego który odkąd pamiętam za całe zło tego świata obwinia żydów ,nienawidzi ich do szpiku kości ,swego czasu fascynowały go takie postacie jak Himmler itp ,ale oczywiście sam twierdzi że broń boże nie jest antysemitą czy faszystą i do żydów nic nie ma ,tylko żeby się wynieśli z Polski :lol: i z Palestyny też.Murzynów też nie lubi a zdarza mu się słuchać amerykańskiego HH ,jak go spytałem jak to jest że tak nie lubi tych murzynów a słucha ich muzyki ,odpowiedział że oni się właśnie tylko do tego nadają tzn do dostarczania rozrywki białym ludziom :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Sory, ale nie wytrzymałem
Cytat:
Między nami ;) główną przewiną Dmowskiego jest to, że nie miał jaj zrobić czegoś takiego jak Piłsudski w maju...
Tzn czego ? Przewrotu ? Nie miał jaj obalić legalnie wybranego przez polski naród rządu ? Rządu legitymizowanego wolą większości głosujących ? To jest ten niezwykły wyczyn bohatera Piłsudskiego ?
Powiedz mi Barsa, wszystkie rewolucje i przewroty uznajesz za 'zło konieczne' ? Czy jednak tylko niektóre, tylko te które odpowiadają Twoim poglądom ?
[quote:vp3hscop]Dzisiaj nie pochwalałbym zrobienia "maja" w Polsce
A dlaczego ?[/quote:vp3hscop]
Witia każdego prędzej czy później osądzi historia, nowe pokolenia... ktoś kto robi zamach na legalnie wybraną władzę dużo ryzykuję... Zamachu samego w sobie nie pochwalam, ale cóż np. Cezar, Aleksander i multum innych obalili legalną władzę i zrobili potem coś wielkiego. Oczywiście nie porównuję Piłsudskiego do Cezara ale mimo wielu minusów jego rządów po 26 uważam, że zrobił dobrze w maju... większość dzisiejszego społeczeństwa też pewnie podobnie myśli, inna sprawa czy coś więcej wiedzą na ten temat, co daję w jakiś sposób po latach Piłsudskiemu legitymizacje tego co zrobił... ale równie dobrze mógł być opluwany. Cokolwiek by mówić o Piłsudskim czy Dmowskim to byli dla mnie wielcy Polacy...
(całkiem inną sprawą jest, że mi w testach politycznych wychodzi Pinochetyzm, więc Witia wiesz... moje poglądy mają swoje odzwierciedlenie w pojmowaniu historii, tego nie przeskoczę)
Czemu dzisiaj nie chcę "maja", bo mimo wszystko uważam, że Polska dorosła do tego złej, to złej demokracji i czasy się zmieniły... Na historii nauczyłem się, a przynajmniej próbuje patrzeć wstecz nie przez pryzmat teraźniejszości, bo to cholernie zaciemnia obraz.
Wracając do sprawy to jak słucham niektórych publicystów to nóż mi się w ręku otwiera... szczerze to miałem iść na tę "blokadę" ale zrezygnowałem, bo uznałem, że nie tędy droga, to było cholernie nietolerancyjne dla mnie. Lecz jak będzie marsz lewaków i prawica będzie robić blokadę to sobie pójdę... myślę też, że za rok jak będzie podobna akcja to przejdę się i na tę blokadę 11 listopada.
Wkurza też wrzucanie przez niektórych, powiedzmy sobie szczerze wyznających skrajne poglądy czy to lewicowe czy prawicowe wrzucanie ludzi do jednego wora, tylko dlatego, że ma takie a takie zdanie na akurat tę sprawę... a ja np. widzę jakieś tam plusy u brunatnych, jak i np. LGBT, tylko, że w obu "organizacjach" widzę multum minusów ;) ale oczywiście jak piszę, że porozumienie 11 XI poszło na konfrontacje i nie pochwalam tego to już jestem brunatny a może i nazistą :lol:
Najbardziej śmieszy "tolerancja" lewaków... oni są tolerancyjny ale tylko jeśli chodzi o ich sprawy, porażka z tym totalna.
-
Cytat:
Najbardziej śmieszy "tolerancja" lewaków... oni są tolerancyjny ale tylko jeśli chodzi o ich sprawy, porażka z tym totalna.
Tolerancja =/= akceptacja. Nie myśl że ludzie będą się przyglądać, kiedy ktoś próbuje ich zepchnąć z życia społecznego. I nie mów, że takich incydentów nie było na manifestacji.
-
Mi się wydaję, że wczorajsza blokada miała na celu właśnie zepchnąć narodowców z życia publicznego... :roll:
Nie rozśmieszaj mnie, że grupa w dużej części oszołomów może zepchnąć z życia publicznego lewaków i ich punt widzenia. Skrajna lewa strona radzi sobie dzisiaj bardzo dobrze... Z teraźniejszego trendu to wydaje mi się, że prędzej skrajna prawica zostanie zmarginalizowana, niż skrajna lewica...
-
Cytat:
Nie rozśmieszaj mnie, że grupa w dużej części oszołomów może zepchnąć z życia publicznego lewaków i ich punt widzenia. Skrajna lewa strona radzi sobie dzisiaj bardzo dobrze... Z teraźniejszego trendu to wydaje mi się, że prędzej skrajna prawica zostanie zmarginalizowana, niż skrajna lewica...
Skrajna prawica, czyli libertarianie i na warunki polskie również konserwatywni liberałowie to są marginalizowani od początku III RP ;)
Cytat:
Nie w pociągu ,a generalnie takie grupy prowokują inne przeciwne im bojówki do takich działań ,tak jak jest z pseudokibicami-proste
Czyli po prostu odpowiedzialność zbiorowa :lol:
Cytat:
No skoro maszerują z łysolami robiącymi „sieg heil” ,aha no tak zapomniałem im chodzi tylko o „rzymskie pozdrowienie” ,no i ogólnie wszyscy oni czczą słońce :lol:
Co teraz taki Kulfon będzie miał na swoje usprawiedliwienie ? w jakiż to oryginalny sposób tym razem uzasadni swoją obecność pod sztandarami z celtyckimi krzyżami ?
Gdzie na tym marszu było "rzymskie pozdrowienie" :?:
Cytat:
Mam znajomego który odkąd pamiętam za całe zło tego świata obwinia żydów ,nienawidzi ich do szpiku kości ,swego czasu fascynowały go takie postacie jak Himmler itp ,ale oczywiście sam twierdzi że broń boże nie jest antysemitą czy faszystą i do żydów nic nie ma ,tylko żeby się wynieśli z Polski :lol: i z Palestyny też.Murzynów też nie lubi a zdarza mu się słuchać amerykańskiego HH ,jak go spytałem jak to jest że tak nie lubi tych murzynów a słucha ich muzyki ,odpowiedział że oni się właśnie tylko do tego nadają tzn do dostarczania rozrywki białym ludziom :lol:
Kogo interesują Twoi znajomi :roll: :?: I w jakim stopniu się to odnosi do komentowanego zdania, bo nie widzę związku :?:
Cytat:
tak samo jak każdy komu nie podobają się rasistowskie hasła i hajlowanie w brunatnej koszulce jest trockisto-maoisto-anarchistą ;)
Na tegorocznym marszu były rasistowskie hasła i hajlowanie :roll: :?:
-
Cytat:
Zresztą prześledzmy etapy jego kariery -najpierw był punkiem ,potem takim typowym artystą pop/rock ,z czego wynikła próba zmiany image na szarmanckiego gentlemana niczym Sting (projekt z Borysewiczem) no ale coś nie wyszło więc teraz ciśnie na "romantyka" ,świadomego artystę patriotę wieszcza narodowego walczącego słowem z wyimaginowanym zaborcą
sam widziałem jak w końcówce lat 90-tych na koncercie w Rydułtowach (k. Rybnika) wykrzykiwał Sieg Heil, także raczej w tych poglądach jest niezmienny. Kukiz jest przedstawicielem nacjonalizmu państwowego (tzn. z silnym narodowym państwem). Heil był w tym wypadku symbolem sprzeciwu wobec stosunków panujących w Polsce w owym czasie.
-
Cytat:
sam widziałem jak w końcówce lat 90-tych na koncercie w Rydułtowach (k. Rybnika) wykrzykiwał Sieg Heil, także raczej w tych poglądach jest niezmienny. Kukiz jest przedstawicielem nacjonalizmu państwowego (tzn. z silnym narodowym państwem). Heil był w tym wypadku symbolem sprzeciwu wobec stosunków panujących w Polsce w owym czasie.
hehe nie bardzo. ostatnie jego wybryki to skutki nadużywania alkoholu...lub jak w przypadku jkm szukanie popularności poprzez kontrowersję, bo onegdaj szydził z bonehedow walac ze sceny w jarocinie: pozdrawiam was staropolskim okrzykiem sieg heil! i z przodu czuc czosnek a w perkusji jest maca, ten festiwal organizowali żydzi :lol:
Cytat:
Na tegorocznym marszu były rasistowskie hasła i hajlowanie?
byly sierpy i mloty?
za to ten lewak był:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._8124185_n.jpg
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Wyganowski
-
Cytat:
Gdzie na tym marszu było "rzymskie pozdrowienie" :?:
W tym roku wyjątkowo się kontrolowali ,bo rok temu w ogóle się nie krępowali ,jednak i wczoraj pojawiały się takie gesty ;) no ale to pewnie też była prowokacja TVN i GW jak ci z nożami.
Cytat:
: I w jakim stopniu się to odnosi do komentowanego zdania, bo nie widzę związku :?:
odnosi się dlatego że on jest właśnie sympatykiem NOP itp i przy całej swojej nienawiści do Żydów jak i do innych mniejszości ,za żadne skarby świata nie przyzna że jest antysemitą czy faszystą ,tylko dorabia do tego jakąś ideologię. Podobnie tłumaczą się wszystkie ONR,Nop itp. przy całej propagandzie nienawiści do mniejszości jaką sieją (wystarczy wejść na pierwsze lepsze forum takich środowisk ,czy może na stronę Polonica.net) ,oburzają się że ktoś nazywa ich faszystami ,to jest śmieszne.
Cytat:
Zamieszczone przez tomsn
Być może już wtedy był tym nacjonalistą ,jednak też pamiętam jak za czasów Jarocina był zagorzałym antyfaszystą kpiącym ze skinheadów ,a dziś idzie z nimi w jednym marszu 8-) .Nagle też stał się wielkim katolikiem zwolennikiem kk ,a może ktoś pamięta jego przeróbkę "Ksiądz proboszcz już się zbliża ,już wypił flaszki dwie........" :lol:
-
Szkoda, że w ogóle nie oglądam telewizji i nie czytam gazet. Żebym wiedział, że wybuchła największa w historii III RP "histeria antyfaszystowska", to bym nie patrzył na nic i jechał do Warszawy.
A moje miasto w tym roku skazane było na lewacki NOP... choć naprawdę ładnie to zrobili z tymi pochodniami. http://www.youtube.com/watch?v=I_xL4dKdlbs W sumie chciałem iść tłumacząc sobie, że "jako kibic Śląska", ale ostatecznie doszedłem do wniosku, że nie wypada.
W kontekście Warszawy, dało się przeczytać w tym temacie dużo różnych opowieści o faszystowskich znakach, o hailowaniu itp. Pogadać sobie można, a inna sprawa, że tych incydentów nie było - świetna robota Roberta Winnickiego, prezesa MW. Już dwa lata temu dało się zobaczyć, że może wyprowadzić tę organizację na prostą.
Szkoda tylko, że dla wielu to bez znaczenia, bo oni swoje zdanie mają... MW to naziści. ONRowcy prowokują nawet siedząc sobie w przedziale. Koniec kropka. Faszyści i nie ma gadki.
-
Cytat:
W kontekście Warszawy, dało się przeczytać w tym temacie dużo różnych opowieści o faszystowskich znakach, o hailowaniu itp. Pogadać sobie można, a inna sprawa, że tych incydentów nie było
Widzisz to co piszesz?
-
Tak i nie dostrzegłem takowych incydentów... Na całe szczęście jesteś ty i zaraz mi je wymienisz. Polskie flagi, okrzyki "Bóg, Honor, Ojczyzna" itp. ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez MateuszKL
Tak i nie dostrzegłem takowych incydentów... Na całe szczęście jesteś ty i zaraz mi je wymienisz. Polskie flagi, okrzyki "Bóg, Honor, Ojczyzna" itp. ;)
Nie dostrzegłeś? A na powiślu, przy browarnej, to butelki i kamienie same poleciały. Okrzyki typu lewackie kurwy to też nie wiadomo skąd.
-
Rzucanie butelkami i wyzwiskami to raczej chuliganka, a nie faszyzm. Bo gdyby to był faszyzm, to faszyści byliby też wśród "antyfaszystów".
Ba! Więcej faszystów byłoby wśród antyfaszystów, niż wśród faszystów!
No ale nie ma co iść za daleko z podobnymi wnioskami, bo właściwe wnioski już nam podsunięto wcześniej, nie?
-
Mnie zastanawia jedno - czy selektywnej i temu całemu histerycznemu ruchowi na pewno chodziło o faszyzm. Bo mam dziwne przeczucie, że znowu rąbnęli się w nazwie ideologii, z którą chcieli walczyć 11 listopada.
Rozwaliła mnie akcja z pasiakami - chłopakom z MW, których "starsi koledzy" ratowali żydów w czasie wojny, blokować przejście w taki sposób. Żeby było śmieszniej ONRowcy też ratowali żydów w czasie wojny. Wystarczy trochę poczytać, to nic nie kosztuje. Ludzka głupota nie zna granic, a grunt to medialna akcja...
-
Cytat:
Rozwaliła mnie akcja z pasiakami - chłopakom z MW, których "starsi koledzy" ratowali żydów w czasie wojny, blokować przejście w taki sposób. Żeby było śmieszniej ONRowcy też ratowali żydów w czasie wojny.
ale co ma historia do rzeczy? to raczej ich się czepiaj, że jej nie znają i wypowiadają się w sposob, ktory nie pozostawia wątpliwosci co do ich stosunku do żydów.
Cytat:
Pogadać sobie można, a inna sprawa, że tych incydentów nie było - świetna robota Roberta Winnickiego, prezesa MW. Już dwa lata temu dało się zobaczyć, że może wyprowadzić tę organizację na prostą.
bydło ma po prostu dobrego pastucha.
a ja czekam na zdjęcia sierpów i młotów- celtyki już widzialem.
co do pobitych onrowców to patrzac na wyczyny kibiców zaczynam myslec, ze moze sami się pobili? :lol:
a wracając do jkm to zachował się cholernie nielojalnie wobec inicjatywy Wolne Konopie, która go popierała, a on wybrał nop, który blokowal marsze Wyzwolenia Konopii (ćpuny do gazu ;) ). Wielu ludzi, ktorych znam tylko dlatego na niego glosowalo, bo niby popieral legalizacje, ale teraz widze, ze woli jednak inny model wolności obywatelskiej i sam nie traktuje swoich słów poważnie, liczy sie tylko pokazanie ryja w mediach. cóż polityk.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Rafa
Nie dostrzegłeś? A na powiślu, przy browarnej, to butelki i kamienie same poleciały. Okrzyki typu lewackie kurwy to też nie wiadomo skąd.
Nawet wg. TVNu kamieniami obrzuciły się dwie strony (trochę dziwne, nie wiem jak te matki z dziećmi dały radę to zrobić). A okrzyki "lewackie kurwy" były oficjalnym hasłem do skandowania? Takie zostały ustalone przed marszem przez organizatorów i nawoływane przez megafon. Sugerujesz, że wymienione przez Ciebie było wśród nich?
Natomiast zobaczyłem relację z ludźmi w pasiakach. Po prostu oszołomiony jestem głupotą tych debili. Niech sobie poczytają ilu Żydom SN uratowało życie, jak swoje zakończył Jan Mosdorf...
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
a wracając do jkm to zachował się cholernie nielojalnie wobec inicjatywy Wolne Konopie, która go popierała, a on wybrał nop, który blokowal marsze Wyzwolenia Konopii (ćpuny do gazu ;) )
A to nie wiesz, że w tym czasie NOP miał swój marsz we Wrocławiu a ten warszawski zbojkotował?
-
Cytat:
A to nie wiesz, że w tym czasie NOP miał swój marsz we Wrocławiu a ten warszawski zbojkotował?
nie bylo nopu 11 listopada..?
Cytat:
Natomiast zobaczyłem relację z ludźmi w pasiakach. Po prostu oszołomiony jestem głupotą tych debili. Niech sobie poczytają ilu Żydom SN uratowało życie, jak swoje zakończył Jan Mosdorf...
jeszcze raz. to chyba nop+mw powinni poczytać... historia nie usprawiedliwia ich dzisiejszych dzialan! liczy się to co oni robią, a nie ludzie sprzed 80 lat.
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
nie bylo nopu 11 listopada..?
Mogli sobie być, co nie zmienia faktu, że ich lider szydził sobie z tego: "co to jest MW? to oni istnieją?".
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
jeszcze raz. to chyba nop+mw powinni poczytać... historia nie usprawiedliwia ich dzisiejszych dzialan! liczy się to co oni robią, a nie ludzie sprzed 80 lat.
Myślałem, że nie mogą się czepiać do czegoś innego niż przeszłość ruchu narodowego. Bo co to za dzisiejsze działania, że aż można je porównać do Auschwitz? Dobrze się czujesz?
-
Na powiślu biły się bojówki ONR(nie wiem jak się to tam nazywa) i Antifa, obydwie siebie wartę... także nie wkręcajcie, że po jednej stronie były matki z dziećmi a po drugiej nazi łysole, bo i podobno kombatantów szło tam spotkać...
-
A tak między nami Panowie, o co się kłócicie ? O to, że banda idiotów A tłukła się z bandą idiotów B ? Czy coś bardziej konkretnego ? Bo tak czytam i czytam te wasze posty i nie mogę dojść do meritum sporu. Nie wiem, uważacie, że jedna strona miała moralne prawo gnoić drugą ? Albo że jej gnojenie jest lepiej usprawiedliwione ?
Mnie takie akcje nawet cieszą, powiem wam szczere, bo to dobrze obrazuje jaki typ ludzi reprezentuje dzisiaj wszelkiej maści skrajne i absurdalne ugrupowania ideologiczne. 'Narodowcy' ? Jacy 'narodowcy' ? Narodowcy przychodzą do domu po dniu ciężkiej pracy, jedzą obiad, oglądają wiadomości i idą spać, żeby następnego ranka móc znów zapracować sobie na chleb i przyjemności. Natomiast te bandy baranich łbów których nazywacie tak szlachetnie i dumnie 'narodowcami', 'lewakami', itd, itp, to zwykłe oszołomy które żyją tylko dzięki dobroci systemu demokratycznego. Tylko dzięki niemu nie dostali jeszcze kulą w łeb.
-
No i tu się zgadzam z Witią... z jednej strony w dużej części szajbusy i z drugiej to samo.
Lecz nie wiem czy zauważyłeś Witia ale media, jak i niektórzy forumowicze potępiają tylko jedną stronę, drugą nawet gloryfikując, a jak ktoś napiszę, że to nieprawda, że jedna strona jest "dobra" a druga "zła", bo obie są siebie wartę, to zaraz jest zaliczony do tych "złych" :lol: ... a prawda jest taka jak powyżej napisałeś.
ps. mnie to po prostu wkurza, bo za dużo tego TOK-a słucham... a to za bardzo lewicowe cholerstwo nawet dla mnie(a trzeba dorzucić do tego GW i Metro czyli de facto najbardziej poczytne gazety np. w Wawie) i nóż się kieszeni otwiera jak się słyszy niektóre głupoty o tym marszu czy Dmowskim(najlepsze było: "żaden narodowiec nie może być postrzegany w historii Polski jako bohater" :lol: ), no ale znów mają dobre programy polityczne i ekonomiczne.
-
Glaca napisał:
Cytat:
co do pobitych onrowców to patrzac na wyczyny kibiców zaczynam myslec, ze moze sami się pobili?
Jakby w GW napisali że oni się sami pobili to myślę ze dużo ludzi by uwierzyło w słowa wyroczni jaką dla nich jest GW... Mam nadzieje że sprawą pobitych ONR-owców zajmię się prokuratura, tak jak się już zajęła sprawą Biedronia, który na pewno pobił się sam :D albo wsadzili go do 1 radiowozu z kimś w ONR-u i miał pecha. Polecam bardzo 2 artykuły:
W Święto Niepodległości Kukiz z narodowcami.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... wcami.html
oraz Rafał Ziemkiewicz: Blumsztajn i jego faszyści
http://fakty.interia.pl/felietony/ziemk ... ci,1556590
Cytat:
Prawo orzekania, że ktoś narusza publiczny ład - na przykład propagując faszyzm - należy zaś do sądu. Wyłącznie do sądu. Żaden redaktor, żadna gazeta ani organizacja nie może sobie uzurpować prawa do orzekania, kto jest faszystą i komu na podstawie tego oskarżenia można jego konstytucyjne prawa odbierać. A tym bardziej nie ma prawa odwoływać się, dla przeprowadzenia swojej woli, do przemocy.
Cytat:
Takim właśnie przekonaniem kieruje się dziś "Gazeta Wyborcza", w poczuciu siły, jakie daje jej możliwość zwołania w oznaczone miejsce kilkuset agresywnych bandziorów, zdecydowanych rozprawiać się z osobami wskazanymi przez liderów jako "faszyści" za pomocą pałek i kastetów.
Tak, musi to zostać powiedziane bardzo wyraźnie: wczoraj na warszawskich ulicach faszystami byli nie uczestnicy marszu, nie działacze ONR ani MW, którzy - zaświadczam jako naoczny świadek - zachowywali się w sposób godny Święta Niepodległości, ale tych kilkuset wyjących i gwiżdżących, agresywnych osobników sprowadzonych tam i podjudzonych przez "Gazetę Wyborczą".
Faszystami byli uzbrojeni w młotki i kastety bandyci, którzy wdarli się do pociągu z Torunia i pobili jadących nim członków ONR, a nie ci, którzy zostali pobici - moralna odpowiedzialność za tę napaść świętoszków od Michnika jest oczywista i niezaprzeczalna.
Cytat:
Utożsamianie tradycji polskiego ruchu narodowego, endecji, i jednego z ojców polskiej niepodległości Romana Dmowskiego z hitleryzmem, jakiego konsekwentnie od lat dokonuje "Gazeta Wyborcza" i na jakim oparła swą propagandę przeciwko - de facto - Świętu Niepodległości (część "antyfaszystów" poprzebierała się w oświęcimskie pasiaki, co jest wyjątkową podłością, może jeszcze gorszą, niż przemoc fizyczna) jest odrażającym kłamstwem, nikczemnym spotwarzaniem i zohydzaniem polskiej historii.
-
Cytat:
Lecz nie wiem czy zauważyłeś Witia ale media, jak i niektórzy forumowicze potępiają tylko jedną stronę, drugą nawet gloryfikując, a jak ktoś napiszę, że to nieprawda, że jedna strona jest "dobra" a druga "zła", bo obie są siebie wartę, to zaraz jest zaliczony do tych "złych" ... a prawda jest taka jak powyżej napisałeś.
bo najłatwiej napisać: obie strony są złe i stanąć ponad jako forumowa wyrocznia nie mając zielonego pojęcia o całej sprawie ;] (bo opieranie się na mediach to jeden wielki lol)
trzeba było iść i zobaczyć. teraz to sobie możecie pierdzieć, że obie strony siebie warte. tyle samo warte są takie komentarze.
mateusz
Cytat:
Bo co to za dzisiejsze działania, że aż można je porównać do Auschwitz? Dobrze się czujesz?
napiszę w lewackim stylu: adolf też zaczynał od marszów hehe
a na bardziej serio- chyba każdy może chodzić w czym mu się podoba? pasiaki są zakazane? ;]
btw. czy za nazwanie mnie idiotą, baranim łbem etc mogę domagać się warna dla obrażającego? ^^
najważniejsze, że obie strony są zadowolone, będzie o czym opowiadać w zimowe wieczory :D
widzimy się za rok. no pasaran :D
http://2.bp.blogspot.com/_hr3LNAChEl...1600/11-11.jpg
-
Cytat:
a wracając do jkm to zachował się cholernie nielojalnie wobec inicjatywy Wolne Konopie, która go popierała, a on wybrał nop, który blokowal marsze Wyzwolenia Konopii (ćpuny do gazu ;) ). Wielu ludzi, ktorych znam tylko dlatego na niego glosowalo, bo niby popieral legalizacje, ale teraz widze, ze woli jednak inny model wolności obywatelskiej i sam nie traktuje swoich słów poważnie, liczy sie tylko pokazanie ryja w mediach. cóż polityk.
http://korwin-mikke.pl/wideo/pokaz/mars ... rszawa/836
Jak się Tobie będzie chciało, to posłuchaj jego wypowiedzi. Akurat mówił też o konopiach ;)
Cytat:
W tym roku wyjątkowo się kontrolowali ,bo rok temu w ogóle się nie krępowali ,jednak i wczoraj pojawiały się takie gesty ;) no ale to pewnie też była prowokacja TVN i GW jak ci z nożami.
Tzn. gdzie i kiedy się pojawiały "takie gesty" :?: Z pewnością masz filmy, zdjęcia, w końcu marsz był przez cały czas nagrywany i fotografowany ze wszystkich stron, wszędzie była TV i media, skoro było hajlowanie, to z pewnością są na to dowody.
Cytat:
odnosi się dlatego że on jest właśnie sympatykiem NOP itp i przy całej swojej nienawiści do Żydów jak i do innych mniejszości ,za żadne skarby świata nie przyzna że jest antysemitą czy faszystą ,tylko dorabia do tego jakąś ideologię. Podobnie tłumaczą się wszystkie ONR,Nop itp.
Na marszu w Wawie był NOP :?: Wszyscy byli z NOP :?: Pisałeś o swoim koledze - czy w Wawie był marsz klonów Twojego kolegi i każdy, kto w nim poszedł, to był taki ludek jak on :?: Co do ideologii: porównaj sobie gospodarcze postulaty NOP-u czy ONR-u z tymi, jakie głosi faszyzm. Jak dla mnie to pod tym względem to do faszyzmu bliżej naszym posłom i senatorom :lol:
Nadal nie widzę potwierdzenia Twojej tezy, że każdy kto był na marszu, ten faszysta.
Cytat:
przy całej propagandzie nienawiści do mniejszości jaką sieją (wystarczy wejść na pierwsze lepsze forum takich środowisk ,czy może na stronę Polonica.net) ,oburzają się że ktoś nazywa ich faszystami ,to jest śmieszne.
Bo faszystę poznaje się jak Żyda - im bardziej zaprzecza, tym bardziej utwierdza w przekonaniu, że jest :lol: :?:
-
-
nie widzisz, że ci chłopcy zasłaniają sobie oczy, bo ich słońce oślepia?
-
A moze tak jak MW, zamawiaja 5 piw :lol:
-
http://www.youtube.com/watch?v=KIW6j4lxwYI&NR=1
Ha ha ha ha <ROTFL> Ci wielcy "antyfaszyści" to w rzeczywistości zaszczuta gimnazjalna gównażeria. Popieram marsze niepodległości bez względu na to kto je organizuje. Nie ważne jakie mamy poglądy polityczne - wszyscy jesteśmy Dziećmi Polski i każdy Polak obojętnie kim by nie był ma prawo, a nawet przywilej świętować niepodległość własnego kraju.
Lewicowe pośpiesznie zmobilizowane mięso armatnie (bo na miano bojówki trzeba sobie wg mnie zasłużyć) wygwizdało nie faszyzm ale Niepodległość. Tak to odebrałem.
PS: A tak po prawdzie to wygląda mi to na kolejny bezsensowny zastępczy konflikt reżyserowany przez Rząd - typu Krzyż przed Pałacem albo Bitwa o dopalacze.
-
Po pierwsze. Gorbi, jak tam po spisie rolnym ? Rodzice dostaną dofinansowanie z UE ?
A teraz do tematu...
Glaca z całym szacunkiem, ale poziom obu stronnictw tej manifestacji był mierny. Jak proponujesz nazwać stado gimnazjalistek z gwizdkami wykrzykującymi hasła 'stop faszyzmowi' ?
Ja nie mówię, że jestem za NOP-em, bo dla mnie to ugrupowanie nie powinno istnieć, jak również bawią mnie wszelkiej maści głosy NOP-owców, jaka to ich partia jest łagodna, kulturalna, obyta, ponadczasowa, istotna, rzeczowa. Wystarczy wejść na stronę i poczytać: http://www.nop.org.pl/?artykul_id=949
Na warszawskim Marszu Niepodległości stawiło się kilka tysięcy ludzi, zwykłych - zarówno "szeregowych obywateli", jak i aktywistów kilkudziesięciu organizacji politycznych, społecznych, kombatanckich i katolickich. Przyszli, by pokazać, że są Polakami, że mało sobie ważą opinie postbolszewików, którzy nieszczęsnym przypadkiem zamiast pod murem stanęli na czele państwa i kluczowych instytucji.
Czyli przykład z serii "jak kulturalnie wyrazić pogląd, iż lewaków powinno się za...... na amen".
Problem polega na tym, że ludzie stojący po drugiej stronie barykady nie są lepsi. Chyba nie powiesz mi, że 'łyse pały z bejsbolami' to tylko NOP-owcy ? Uwierz mi, że parę bojóweczek lewackich się w tłumie znajdzie.... tak jak wspomniana Antifa. Masz nawet oficjalne 'zaproszenie': http://antifa.bzzz.net/site/index.php?o ... iew&id=220
Żal i rozpacz... Kim trzeba być, żeby poświęcać życie i czas ideologii ( bo to de facto jest poświęcenie się ideologii ) i jak nisko trzeba upaść, żeby uznać przemoc za odpowiednie narzędzie 'dyskusyjne' z ludźmi o innych poglądach.
Chcesz to sobie wmawiaj że narodowcy to matoły, a lewacy to obrońcy wolności, co nie zmieni faktu, że obie grupy ( mówię o agresywnych demonstrantach ) mają problemy na tle psychiatrycznym i najwyraźniej zbyt dużo wolnego czasu.
-
Cytat:
Żal i rozpacz... Kim trzeba być, żeby poświęcać życie i czas ideologii ( bo to de facto jest poświęcenie się ideologii )
Kim trzeba być, żeby ślepo akceptować to co jest podane? Poza tym, nie twój czas, nie twoje życie.
Cytat:
) i jak nisko trzeba upaść, żeby uznać przemoc za odpowiednie narzędzie 'dyskusyjne' z ludźmi o innych poglądach.
Masz racje, Polska jest krajem idiotów kiedy w '39 stawiła czynny opór. Trzeba było usiąść przy herbatce i obgadać sprawy z Hitlerem. Na pewno by zrozumieli.
Cytat:
Problem polega na tym, że ludzie stojący po drugiej stronie barykady nie są lepsi. Chyba nie powiesz mi, że 'łyse pały z bejsbolami' to tylko NOP-owcy ? Uwierz mi, że parę bojóweczek lewackich się w tłumie znajdzie.... tak jak wspomniana Antifa
Jednak działają na trochę innej zasadzie. Antifa siedzi spokojnie, kiedy druga strona nie podejmuje akcji, a i sama bojówek nie wystawia na zwykłe manifestacje.
-
Cytat:
Masz racje, Polska jest krajem idiotów kiedy w '39 stawiła czynny opór. Trzeba było usiąść przy herbatce i obgadać sprawy z Hitlerem. Na pewno by zrozumieli.
Dziwnym trafem chłopaki z ONR i z MW czynnie brali udział w tej wojnie przeciwko Hitlerowi i przeciwko Stalinowi.
Czy dzisiejszemu ONRowi jest tak blisko do Hitlera jak tym lśniącym anarchistom do lewackich zbrodniarzy z ostatniego półwiecza?
Zaczynam się zastanawiać czemu "antyfaszyści"(tak swoją drogą przydałoby się dokształcić tych ludzi czym był faszyzm, a czym nazizm) nie blokują komuchów 1 maja. Czyżby komunizm był lepszy niż nazizm? Czego się tak boją? Roberta Winnickiego i Młodzieży Wszechpolskiej?
-
Cytat:
Trzeba było usiąść przy herbatce i obgadać sprawy z Hitlerem.
Tak jak to zrobili francuscy anarchiści i pacyfiści w 1940...
Dokształcie się ludzie z historii a nie jesteście tylko ślepo oddanymi jakiemuś ruchowi...
ps. Glaca każda skrajność, czy to prawa czy lewa, jest zła i nie muszę nigdzie chodzić żeby to stwierdzić...
-
eee... w linku nopowców podają oni, że w marszu brali udział jacyś "autonomiści"?
Można wiedzieć jacy?
Ruch A. Śląska świętował ofiary I wojny światowej pod archikatedrą w Kato. Pod tablicą o treści "Pamięci 56 tysięcy Górnoślązaków poległych w Wielkiej Wojnie (1914-1918)" zapłonęło 56 zniczy.
to byli autonomiści z innych części kraju czy jak?
-
Jest coś takiego jak "autonomiczni nacjonaliści", zupełnie inna bajka. Może o nich chodzi.
-
Ohoho Rafa ! czyżbym uderzył w czuły punkt ?
Cytat:
Kim trzeba być, żeby ślepo akceptować to co jest podane? Poza tym, nie twój czas, nie twoje życie.
Gdyby tłukli się w swoim blokowym mieszkaniu to nie miałbym nic przeciwko. W momencie w którym wychodzą pokazywać swoje problemy emocjonalne na ulicę, w miejsce publiczne, to jak najbardziej staje się moim problemem.
Cytat:
Cytuj:
) i jak nisko trzeba upaść, żeby uznać przemoc za odpowiednie narzędzie 'dyskusyjne' z ludźmi o innych poglądach.
A powiedz mi, tak na boku, zauważasz różnicę między obroną przed napaścią, a atakiem ?
I tak poza tym, poruszamy jednak nieco różne problemy. Różne w sensie skali i płaszczyzny.
Cytat:
Jednak działają na trochę innej zasadzie. Antifa siedzi spokojnie, kiedy druga strona nie podejmuje akcji, a i sama bojówek nie wystawia na zwykłe manifestacje.
:D Tak, naziści też siedzieli spokojnie, tylko czasem się jakiś żyd trafił
-
Cytat:
Gdyby tłukli się w swoim blokowym mieszkaniu to nie miałbym nic przeciwko. W momencie w którym wychodzą pokazywać swoje problemy emocjonalne na ulicę, w miejsce publiczne, to jak najbardziej staje się moim problemem.
Dokładnie o tym pisałem. Podejmując publiczną akcję muszą spodziewać się jakiejś reakcji.
Cytat:
A powiedz mi, tak na boku, zauważasz różnicę między obroną przed napaścią, a atakiem ?
Mówisz, że przemoc jednej ze stron jest usprawiedliwiona?
Cytat:
I tak poza tym, poruszamy jednak nieco różne problemy. Różne w sensie skali i płaszczyzny.
To moralność jest zmienna, jeśli chodzi o skale?
Cytat:
:D Tak, naziści też siedzieli spokojnie, tylko czasem się jakiś żyd trafił
Do czego pijesz?
-
-
Telewizja narodowa rządzi :lol: :lol:
-
-