@bart945 czyli nie działa ci zarówno 'czysty' medek jak i SS, ale inne mody już działają ?
Stainless Steel 7.0 Preview II: Gameplay Features II hmm dziwne, że wcześniej tego preview nie zauważyłem robi się coraz ciekawiej 8-)
Wersja do druku
@bart945 czyli nie działa ci zarówno 'czysty' medek jak i SS, ale inne mody już działają ?
Stainless Steel 7.0 Preview II: Gameplay Features II hmm dziwne, że wcześniej tego preview nie zauważyłem robi się coraz ciekawiej 8-)
Chyba zacznie się opłacać szanować sojusze. :)
Czy ktoś mógłby wstawić tutaj część pliku w którym określone są kolory jakie powinna mieć anglia? Bo ostatnio zmienilem pliki tak żeby nie było widać granic terytoriów, ale jednak mi sie to nie podoba ;p
Mam problem, otóż od początku gry wszystko było fajnie, tury szły itp. ale po pewnym czasie chyba ok 40 tury gdy wciskam klepsydrę wyskakuje że medieval rozpoznał nieznany błąd i że bedzie zamknięty. Wersja gry 6.4
Od czego zależy jakiego mam dać fix-a(Disable lub Enabled)?
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w jaki sposób mam zdobyć więcej księżniczek? Gram Anglią i potrzebne mi są sojusze z innymi państwami...
Zawierać jak najwięcej małżeństw, innej opcji chyba nie ma
Mam problem,gdy chce rozpocząć kampanie i kilkam start,to mnie cofa do poprzedniego okna,czyli do wyboru bitwy czy kampani,próbowałem z fixami i nic nie da się zrobić
Kliknij na skrót do SS - potem na znajdź element docelowy, kilknij na SS-setup i przez niego uruchom, a nie ze skrótu. Po pierwszym uruchomieniu z poziomu setup potem powinno odpalac już ze skrótu.Cytat:
Zamieszczone przez Jankes
Niestety nie działa,chyba spróbuje jeszcze raz zainstalować patcha do SS,akurat bitwy można rozgrywać,fajne są jednostki,tylko ciekawe dlaczego w każdej armi są pruscy łucznicy
Mam pytanie, może trochę durnowate, ale wolę się zapytać. Czy u każdego tak długo komputer wykonuje swój ruch na mapie ? U mnie z rundy na rundę muszę czekać jakieś 2min. trochę jest to denerwujące.
Na jakiej wersji SS grasz? Były jakieś submody co skracały czas trwania tury. 2 minuty to nie tak źle. Najwięcej zależy od Twego kompa. Co nieco może pomóc defragmentacja i najnowsze sterowniki ale więcej jak 20 - 30 sekund na tym nie zyskasz. Można pousuwać niektóre skrypty z campaign_script. Najwięcej czasu komp traci na garrisson_script. Pozdrawiam.
Kompa posiadam dość dobrego, gram na wersji 6.3.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=378648 pod tym linkiem masz bugfixy do 6.3 - na ile pamiętam było tam tez coś o szybszych turach. Najpierw poczytaj i ew. sobie zainstaluj. Menoth zrobił sporo zmian w stosunku do czystej wersji 6.3.
Hej mam do was pytanie lub prośbe. Mógłby ktoś mi powiedzieć jak spolszczyć mody do Medieval 2 total war mod stainless steel? Chciałbym wreszcie się dowiedzieć jak to zrobić.
[Sorry jak nie obejrzałem forum dokładniej]
SS 6.1 jest spolszczone. Pozostałe nie. SS 6.4 jest częściowo spolszczone. Generalnie należy spolszczyć pliki z katalogu text. Są w data moda. Trochę ich jest.
Ok, naprzykład włączam plik "battle" i mam "{BMT_RUN}Run" to zamiast Run zmieniam na bieg zgadza sie? I jeśli to zrobiłem klikam "plik" i "zapisz" gotowe? Czy jeszcze coś musze zrobić oprócz tego co podałem?Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Zacznij od zrobienia sobie kopii katalogu text - jaki zamierzasz spolszczać. Po drugie pobierz spolszczenie jakie jest zrobione do SS 6.1 i wzoruj się na nim. Wiele plików jak włąśnie battle, będziesz mógł wykozrystać niemal w całosci z 6.1. Jak zrobisz kopię katalogu text, zacznij pracę. Jak coś zmienisz w pliku tekstowym np. battle to usuń plik battle.string.bin i odpal grę. Po dokonaniu zmian w jakimkolwiek pliku tekstowym, by te zmainy czyli spolszczenie było widać w grze, musisz usunąć plik binarny o nazwie jak plik tekstowy. Czyli jak zmienisz coś np. w expanded.txt to usuń plik expanded.string.bin czyli binarny. Pozdrawiam. Jaką wersję spolszczasz?Cytat:
Zamieszczone przez Coke
Witam, dzięki wielkie za pomoc. Obecnie będę się wzorował na spolszczeniu Arthas990 SS 6.4 lub z 6.1 jak Ty powiedziałeś. Mam nadzieję że jakoś to szybko pójdzie. PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez Araven
Co do tych fixów, nie mogę znaleźć skąd pobrać, tam jest tylko z tego co widzę tylko do pobrania sam mod. Dziękuję z góry za pomoc :)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=380006 tu masz link. Jak grasz w 6.3 to zainstaluj 5.0 i 5.0.3. Jak masz 6.4 to zdaje się wesja 6.0 submoda jest na to. ja już dawno niegram w SS. Bo Bellum Crucis 6.3 zjada SS z butami jak dla mnie. Pozdrawiam. :twisted:
Jak masz troche zapału do pracy to powinno pójść miło i przyjemnie :D Jak bedzie gotowe to nawet zagram i zobaczymy ;D:D Dawno już nie grałem w Medka :/
Mam pytanie z innej beczki.
Czy grając w SS 6.4. Zakonem Krzyżackim można... odkryć Nowy Świat?
Z tego co pamiętam, w Kingdoms tylko niektóre nacje mogły budować statki, które były w stanie dopłynąć do Ameryki.
Mam problem.
Ściągnąłem SS 6.3, zainstalowałem poprzez instalator, potem narzuciłem na to v. 6.4 i... po odpaleniu gry, podczas wczytywania (napis SS 6.4 i rycerz w tle z charakterystyczną tarczą) wyłącza się gra. Czy coś pominąłem? :x Wydaje mi się, że zrobiłem wszystko, co było trzeba. Dodam, że mam Win XP, wersję Kingdoms 1.5.
Zainstalowałeś SS 6.4 na 6.3 czyli ja mam tak D:\Gry\SEGA\Medieval II Total War\mods\SS6.3 to co na czerwono masz u siebie raczej inaczej. Generalnie spróbuj odpalić ponownie. Jak nie da rady kliknij na ikonkę skrótu S 6.4 potem właściwości i znajdź element docelowy i uruchom z pliku SS_setup powybieraj opcje i powinno zadziałać. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez Arrim
Ok, już działa. Faktycznie, pominąłem język i rodzaj kampanii, dlatego nie chciało działać. Dzięki za pomoc i przepraszam za mało sensowny post. Mogłem najpierw wszystko dokładnie posprawdzać, a dopiero potem napisać.
Jakim państwem zagrać na początku przygody z tym modem?Czymś nie za łatwym ani nie za trudnym :D
Troche dziwne pytanie nie sądzisz?
Każda frakcja cechuje się innymi jednostkami/położeniem itp itd to raczej sam wiesz i to od Ciebie zależy kim będziesz grał ;D Nie można jednoznacznie odpowiedziec na pytanie która frakcja lepsza/gorsza każda ma plusy i minusy ^^
Wiem, troszkę dziwne, ale jakim państwem według was dobrze i ciekawie się gra :D
Zagraj Litwą. :mrgreen:
Edit: Ale najlepiej byś zrobił instalując Bellum Crucis 6.3 (SS wymięka przy Bellum). Pozdrawiam.
Właśnie się zastanawiałem czy zagrać w SS czy w Beluma, bo chcę Aar-a napisać. A co do Litwy to fajna pozycje startową mają ; :lol:
Potwierdzam porade Aravena ^.- nie uwłaczając twórcom SS ;) Mimo to Bellum Crucis jest o niebo lepszy od SS :) To zupełnie inna liga
Witam. Ostatnio grałem dość długo w SS 6.1 i tweraz zamierzam sprawdzić jak to bedzie z SS 6.3....tylko że
nie mogę ściągnąć BO NIE MA SEEEDÓW. PLISSSS SEEEEEEEEEEEEEEDA!!!
Z GÓRY THX :D
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ost7803440 pod tym linkiem masz SS 6.3 i linki do niego oraz bugfixy.Cytat:
Zamieszczone przez Diabloss
Witam jestem nowy i chciałem zadać pytanie na temat Stainless Steel hot seat.
Czy można grac w hot seat na 2 kompach przez siec?
jeśli tak to jak to zrobić?
Witam. Na ile się orientuję to na 2 kompach nie da rady przez sieć. Jedyny sposób to kampanie Onlne tu masz link viewforum.php?f=434 ale to polega na wysyłaniu sobie savów z różnych kompów po swoich ruchach. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez Nemezis
thx
Witam
Wiecie może jak wyłączyć Real Recruitment w SS6.4? o ile w TA:TW werbowanie jednostki trwające więcej niż turę pasowało do tego moda, o tyle jakoś w świecie średniowiecznym rekrutowanie 45 kopii przez dwa lata, jakoś mi się nie widzi... Dlatego zrezygnowałem z WWWmwE. Wiem w jakich to jest plikach, bodajże w export_descr_unit, ale jest tego ekhm, od czorta, a ja jeszcze niestety nie mam czasu by tak sobie siedzieć i na klawiaturce stukać przez kilka dni by to pozmieniać. Może ktoś dysponuje kompatybilnym plikiem z wersji gdy tego RR nie było? Podobno, że nie da się wyłączyc RR przez konfiguracje. I jeszcze jedno, mianowicie gdy zmniejszam timescale do 0.50 (rok to dwie tury), to wiek rodzinki zwiększa się o rok co turę. W jakim pliku mogę to poprawić? Dziękuję z góry.
P.S. W Medka gram bardzo długo (choć do forum dołączyłem dopiero wczoraj) ostatnio tłukłem mod Polskie Królestwo, nie pamiętam przez kogo zrobiony, ale tam miałem dziwny problem, że od 1300 któregoś roku męscy potomkowie nie mieli propozycji małżeńskich. Może wiecie jak też temu zaradzić przy okazji? We wakacje chciałbym trochę pobawić się na poważnie w modowanie, dokładniej się tego nauczyć, więc może od jesieni chciałbym zaoferować swoją pomoc przy modowaniu :) bądź nawet tłumaczeniu.
Zdaje się nie da da się wyłączyć RR?RC w SS 6.4 chyba, że zrobili na TWC jakiegoś submoda. Mnie się podoba taki system. Zagraj w Bellum Crucis 6.3. SS wymięka.
Właśnie się ściąga, z włoskiego serwisu ściągam. Jeszcze 3 godzinki. Czyli Araven powiadasz, że bez ręcznej ingerencji w pliczki się nie obędzie? A co z tym time scale? Załączam screena, wyraźnie widać, że data po 4 turach różni się na zwoju i obok minimapki. Sorry za rozmiar :P
[attachment=0:120yunn6]screen z medka ss6.4.png[/attachment:120yunn6]