-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Tak tylko czemu z użytkowników robią darmowych beta testerów? Studio ma wypuścić pełnoprawną produkcje gniot, którego potem będą łatać (o zgrozo!) BETA patchami, które tenże użytkownik ma jeszcze sprawdzić i łaskawie napisać jakie błędy występują jeszcze w grze ....
Jak zbugowane były poprzednie części? Empire owszem, Napek miał trochę bugów, S2 też, ale był to krok naprzód a Rome 2 pod tym wzg jest krokiem w tył.
-
No ciekawa sprawa. Taki tytul moglby juz troche lepiej sie prezentowac. Z tego co wiem seria Blizarda raczej takich wpadek nie ma. Ciwilizacja tez nie.
-
Ja powiem to tak, gdyby tylko mielibyśmy dostęp do wewnętrznych notek, to wiedzielibyśmy po czyjej stronie leży wina, czy to CA (opierdalanie się) czy to wydawcy (nacisk czasowy), ale stawiam 100zł na to że to raczej wydawca naciskał patrząc na zachowanie CA po premierze.
-
Po sobotnio-niedzielnym odpoczynku od cyfrowej aktywności ,na łonie natury wracam między kilobajty ;).
Widzę, że Adi dalej jesteś w formie ;) zuch chłopak.
Po szybkim rzucie paru stron ogólnej dyskusji na wstecznym widzę, że nic się nie zmieniło ;).
Zaraz sobie instalnę beta patcha 3 (zgadzam się z niektórymi przedmówcami, że wydawanie beta patchów to wesoła sprawa, samo pojęcie brzmi zabawnie, mam jedynie nadzieję że za np. 2 lata nie staną się modne alfa patche :) ).
Jak wiadomo daleki jestem od krytykowania Rome 2 "po całości", ale te beta patche to doprawdy ciekawe zjawisko (zwłaszcza mając w pamięci beta patch nr 2 , który niczym się nie różnił od finalnej wersji patcha :) . Trochę takie piany bicie.
Adeuszu mój drogi co do Twej sentencji, że gry Blizzarda albo Cywilizacja nie zaliczają wpadek to zaprawdę powiadam Ci zaliczają.
Do dziś pamiętam jak kupiłem Civilization 5 po "jarającej" recenzji niejakiego Azzazela z forum civ.org.pl, który to rozminął się z prawdą jak klasa z Dodą i podobnie jak 2/3 fanów Civ zaliczyłem bolesną glebę, bo okazało się , że po-premierowe AI i jeszcze parę innych ficzerów jest w stylu (żeby nie było teraz po BNW Civ5 jest już ok -plus mody, a w Civ gram od 1 na Amidze):
[youtube:13lgq6bt]http://www.youtube.com/watch?v=wE-r6nUOYjE[/youtube:13lgq6bt]
Co do Blizzarda, to muszę Ci potajemnie zdradzić, że jestem również cichym fanem Diabolo i to do tego stopnia, że wróciłem ze swym premierowym pudełeczkiem D3 z rynku do domu ok 1.30 w nocy ;) i jakież było moje zdziwienie gdy ten mega-uber-kult- tytuł okazał się prawie rozczarowującym szitkiem dla mnie i wielu "hardkorowych fanów" . Sytuację uratował jako tako dopiero ostatni patch z tego lata i zapowiedzany niedługo dodatek oraz decyzja o wykasowaniu z contentu gry deblowego Action Hauzu.
Przy przytoczonych tytułach Rome 2 jest czysty jak myśli ministranta.
PS.
Z pozytywnych przykładów z cyklu "Cud nad Wisłą" mogę przytoczyć jedynie Europę Universalis IV, która (sam nie wierzę w to co piszę) jest pierwszym tytułem Paradoxu od..., hmmm, od zawsze, która jest grywalna niemal z biegu bez żadnych patchy. Co nie zmienia faktu, że jest równie umownym tytułem jak seria TW i wielkie podniecanie się grami od Szwedów jako hiper-realnymi strategiami jest tak samo błędne z założenia jak i traktowanie serii TW jako podręcznika historyka.
Obie serie/gry (w tym także HoI - ok, starsze tytuły Paradoxu to trochę excele ale badziew to nie jest) są bardzo dobrymi ale tylko grami.
Co do bugów Rome 2 coś na wesoło żeby rozwolnić nieco skupienie dyskusji :
[youtube:13lgq6bt]http://www.youtube.com/watch?v=WC4b1DN7238[/youtube:13lgq6bt]
-
Cytat:
Zamieszczone przez Burn.
Tak tylko czemu z użytkowników robią darmowych beta testerów? Studio ma wypuścić pełnoprawną produkcje gniot, którego potem będą łatać (o zgrozo!) BETA patchami, które tenże użytkownik ma jeszcze sprawdzić i łaskawie napisać jakie błędy występują jeszcze w grze
O co Ci teraz chodzi? Beta patch jest OPCJONALNY, czyli sam się godzisz na jego pobranie i testowanie. To oczywiste, że musisz wtedy reportować bugi do CA jak crashuje, bo inaczej magicznie nie dojdą do tego co u kogo nie działa.
Ja chcę tylko wreszcie logicznej rekrutacji wojska oraz wywalenia flag, co już udało się w jednym modzie. Za jednostki winę ponosi praktyczny brak rozbudowy militarbej przez AI. Owszem każda prowincja wroga ma u mnie coś czerwonego zbudowanego, ale to same budynki od broni, pancerzy i koni! Tych od jednostek prawie nie widziałem. U mnie tylko Partia i Cimeria mają ciężkie armie, bo u tych drugich połowa flagi to minimum hoplici i pikinierzy w kirysach. Rok 101 p.n.e.
-
Jak Boga kocham...dostajesz opchonalny patch zebys mogl wczesniej zobaczyc szykowane zmiany. Ca wychodzi na przeciw ludziom a Wam i tak zle. Ludzie i ludziska...ehhhh
-
Umbrecht.Jezeli ja w Rome 2 nie gram a on jest czysty jak lza. To tamte gry, to chyba jakies dziwactwo:)
Cytat:
Zamieszczone przez kraven2000
Jak Boga kocham...dostajesz opchonalny patch zebys mogl wczesniej zobaczyc szykowane zmiany. Ca wychodzi na przeciw ludziom a Wam i tak zle. Ludzie i ludziska...ehhhh
Naiwnie , to widzisz. Rzucaja szybko patche zeby ludzie nie rzucili w kat Romka2 .Przeciez czekaja nowe produkty do sprzedazy:)A kto kupi je jesli bedzie, to samo. Łaski nie robia przeciez. Moze mamy ich calowac po rekach jeszcze? heh.
Musza sie wyrobic przed wypuszczeniem kolejnego DLC czy jakiegos dodatku. A jak sie nie wyrobia to dodatek bedzie jako patch czy cos.
-
Bzdura Adi. Co mieli sprzedac to sprzedali. Wynik uzyskujesz przrz pietwsze dwa tygodnie. Dalsza sprzedaz to juz drobniaki w porownaniu z caloscia. Wydaja patche choc nie musza...ale i tak zle. To takie polskie...cos robia zle....nie robia tez zle.
-
Cytat:
Bzdura Adi. Co mieli sprzedac to sprzedali. Wynik uzyskujesz przrz pietwsze dwa tygodnie. Dalsza sprzedaz to juz drobniaki w porownaniu z caloscia. Wydaja patche choc nie musza...ale i tak zle. To takie polskie...cos robia zle....nie robia tez zle.
Jak to "wydają patche choć nie muszą"? Chciałbyś cały czas grać w Rome 2 takiego jak przed patchami?
-
Cytat:
Nie bzdura adi bo samo adi ale bzdura kraven pasuje;) No dobrze ale jak napisalem, to seria(I w tym nasza nadzieja!! :D) a nie jednorazowa przygoda. I kolejne produkty czekaja w kolejce a z tego co wiem klienci maja dluzsza pamiec niz kilka dni;)
Jakby liczyli (CA)na taka jednorazowa sprzedaz, to moge sie zalozyc,ze patche by wychodzilyby(o ile by wyszly :D) z czestotliwoscia roczna albo kilku;)
-
No strasznie dluga ta pamiec skoro jak widac niewiele osob pamieta jak chocby Shogun 2 byl zabugowany. Zreszta...bylo Empire i po wynikach finansowych nie widac zeby jakos firmie zaszkodzil. Taka wlasnie gracze maja pamiec. Tak jak w przykladzie z serialem...nawet jezeli pewne odcinki sa slabe ti liczy sie sezon jako calosc.
@Burn a musza te patche wydawac? Ustawa im jakas nakazuje?
-
Cytat:
No strasznie dluga ta pamiec skoro jak widac niewiele osob pamieta jak chocby Shogun 2 byl zabugowany. Zreszta...bylo Empire i po wynikach finansowych nie widac zeby jakos firmie zaszkodzil. Taka wlasnie gracze maja pamiec. Tak jak w przykladzie z serialem...nawet jezeli pewne odcinki sa slabe ti liczy sie sezon jako calosc.
dziwne, bo ja nie pamiętam by shogun2 był tak hejtowany jak rome2, generalnie zwracano najwięcej uwagi to na beznadziejne oblężenia i spamujący komputer uber wyszkolonymi armiami na wysokich poziomach trudności.
-
Byl hejtowany ale owszem nie tak mocno jak Rome 2. Tutal ludzie mieli duze wyobrazenia o grze ktorych super tytul by nie spelnil a pech polega na tym ze gra jest po prostu bardzo dobra a nie genialna. Stad zawod i to rozumiem. Ale.ciaglych jekow zwlaszcza na bledy wynikajace z patchy w wersji beta nie rozumiem i uwazam to za.przejaw glupoty.
-
Cytat:
Byl hejtowany ale owszem nie tak mocno jak Rome 2. Tutal ludzie mieli duze wyobrazenia o grze ktorych super tytul by nie spelnil a pech polega na tym ze gra jest po prostu bardzo dobra a nie genialna. Stad zawod i to rozumiem. Ale.ciaglych jekow zwlaszcza na bledy wynikajace z patchy w wersji beta nie rozumiem i uwazam to za.przejaw glupoty.
nie, nie jest bardzo dobra, ty grałeś w poprzednie części? (albo w jakieś mody - przypominam, że CA nie konkuruje tylko sama ze sobą, ale też z modami)widziałeś coś takiego w rome1 - w grze z przed 10 lat gdzie pilum było rzucane tylko podczas ataku i przypominało strzał laserem? albo komputer nie używał machin oblężniczych, ale za to podpalał bramy pochodniami!? albo żeby formacje nie trzymały szyku i wszystko zamieniało się w wielkiego bloba i bitwy trwały kilka minut, widziałeś by komputer był zupełnie pasywny ? widziałeś żeby przyjemnie grać bez lagów to trzeba było mieć uber highendowegonexgenowego sprzęta? widziałeś coś takiego, by bez względu na poziom ustawień podczas walki frapsy leciały na łeb na szyję ? widziałeś w romku 1 tak beznadziejne ikony ? widziałeś tak beznadziejną optymalizację?
i ja nie mówię tutaj o wielkich oczekiwaniach (o oszustwach z filmikami, gdzie nikt nie jest wstanie wygenerować takiej grafiki jak na nich, nie wspominam) tylko o podstawowych rzeczach, które po prosto są wielkim krokiem wstecz - które zabijają rozgrywkę - CA zapomniało, że wyhodowało sobie graczy (ja mam 35 lat i gram od shoguna1) i mamy pewne doświadczenia/wiedzę, oczekujemy pewnej jakości (choćby takiej jak na modach) oni robią już tyle lat tą serię, że poziom pobłażania dla ich błędów wyraźnie się zmniejszył.
- po prostu widzę, że ty i umbrecht macie małe wymagania - a wiadomo jak u demokryta im mniejsze oczekiwania tym jest się bardziej szczęśliwy.
-
No ja nie wiem czy mam takie małe wymagania (jakaś moda chyba na te analizy osobowości po paru postach na forum) :).
Są bugi i bugole ale są też zalety i bardzo fajne ficzery , jak w każdej odsłonie tej serii zaraz po premierze.
Kraven ma trochę racji z tym jak to się teraz modnie nazywa "hejtowaniem" , odnieśmy się do ostatniej gry z serii przed Rome 2 czyli Shoguna2 z dodatkami Rise oraz Fall of the samurai i jej "problemów" . Zalet podobnie jak Rome2 miała ona więcej, jednak skupmy się na tych negatywach, żeby przyjąć odpowiedni do toczącej się od premiery Rome 2 nastrój rozmowy.
(Żeby nie było lubię Shoguna i jego egzotyka jest nawet ciekawa) .
Kampania:
Pod koniec kampanii (gdzieś tak od połowy, kiedy już zyskujemy przewagę) zarządzanie prownicjami jest słabsze i mniej ciekawe niż w Rome2, gra robi się nudna, do tego bez modów załącza się w kretyński, deblowy sposób Realm Divide (FoTs już bije na głowę podstawkę w tym względzie), kampanię ukończyłem dwie w podstawce na very hardzie i 2 w Fotsie (w tym jedna ze stworzeniem republiki) , szczerze mówiąc jakoś mnie nie ciągnie żeby po raz 5 grać jakąś kampanię w Shogunie prawie takimi samymi "nacjami" klanami.
Dyplomacja jest w S2 (podobnie jak w poprzednich odsłonach) prosta jak konstrukcja cepa, i samo CAI słabe jak w Empire czy Napoleonie (starsze odsłony potraktujmy pobłażliwie).
Reszta też mniej wygodna i słabiej pomyślana niż w Rome2.
Nie wiem czy wychwalający S2 pamiętają słynne, solowe szarże Daimo na armię przeciwnika.
I te czasy ładowania się bitew (single, multi, kampania) cud miód.
Wspinające się "ręcznie" na klikunastometrowe i wyższe umocnienia jednostki (ja rozumiem, że Mongołowie nie dotarli na wyspy, ale aż tak umysłowo odizolowani Japończycy nie byli),
drętwe "rodziny" i tryb multi, który początkowo porywający (tryb avatar) średnio się sprawdzał na dłuższą metę i jeszcze ciut tu ciut tam.
Starsze odsłony serii to teraz dla mnie tylko i wyłącznie mutli, nie wyobrażam sobie gry w kampanię single (no może poza Napoleonem zmodowanym - ale lubię ten okres) w poprzednie części, nawet w tak fajne mody jak Deus Lo Vult czy Stainless Steel z submodami.
Tak jak napisałem wcześniej każdy ma prawo do swojej opinii i już, bez sensu "przekonywać" kogoś do swoich poglądów w tym temacie.
Jak pisałem wcześniej i jak Marko napisał poniżej, zgłaszanie bugów najlepiej działa "do źródła" czyli do CA, bicie piany nad bugami poza oficjalnym kontaktem nie ma żadnej mocy sprawczej.
Co do samego Rome 2 , dla mnie jak narazie są dwa naprawdę wkurzające BUGI, zdecydowanie wpływające na odbiór gry i znacznie psujące przyjemność , obydwa dotyczą części "bitewnej" (inne jakoś mi tak nie wadzą i część jest już poprawiona):
1) Podpalanie bram z brązu i innego metalu (część ufortyfikowanych miast ma te wrota z drewna więc jeszcze można przymknąć oko) pochodniami.
2) W przypadku kiedy AI podczas bitwy zajmuje pozycję oblegającego a oblężenie dotyczy silnie ufortyfikowanej osady/miasta (mury, ufortyfikowany port itd.) kompletnie sobie nie radzi,
najczęściej obierając metodę wciśnięcia całej armii jednym wąziutkim (vide wyżej wspomniane "spalone" wrota) "wejściem" i rzucenia się do flagi(flag) na bij zabij.
Jeżeli chodzi o wydajność/crashe etc. nie mam żadnych problemów i wszystko śmiga aż miło.
-
Niestety, powiedzmy sobie szczerze, nowe gry CA będą kierowane do młodszej części użytkowników , którzy stanowią większość obecnych klientów, stąd te całe bajery i wodotryski, przykładem pilium ze smugami. Ciągle nie zgadzam się z opiniami zarówno kravena jak i Umbrechta, ale cóż każdy ma prawo do swego zdania. Gra, którą w obecnym stanie odstawiłem na półeczkę ,mimo swego sporego potencjału jest na chwile obecną kiepska. Następnej gry tego producenta nie kupię w chwili premier na pewno, co zrobią inni ich sprawa. Mamy wszyscy nauczkę, a czy z niej skorzystamy cóż, osobiscie wątpię. Do gry na poważnie powrócę pewnie za jakiś rok gdy wyjdą ciekawe mody.
Co do łatek, poprawa tej gry jest w interesie CA, gdyż w kolejce czeka pewnie sporo płatnych DLC, które jednak będą się kiepsko sprzedawać jeśli gra nie zostanie jako tako załatana. Na chwile obecną wylewanie żali na tym forum nie ma większego sensu, jeśli ktoś ma merytoryczne uwagi należy pisać na TWC. Tu raczej nikt z CA nie zagląda.
-
Też jestem fanem TW gram od Shoguna 1 i oczekuję że gra z każdą kolejną odsłoną będzie coraz lepsza a tu jest inaczej i nic tego nie zmieni, żadne zaklinanie rzeczywistości. Co z tego że dyplomacja jest ok jak leży AI w bitwach czy gra mocno przycina itp. Dla mnie gry nie uratują żadne patche może dopiero jakieś DLC co szybko nie nastąpi a i płacić trzeba będzie. A plany na płatne DLC to CA ma na 100% bo to teraz taka moda.
Widocznie w CA nastąpiły zmiany kadrowe i dlatego mamy to co mamy inaczej tego wytłumaczyć nie umiem.
Mówicie że S2 też był zabugowany na początku ale był krokiem wprzód w stosunku do swojego poprzednika pod wieloma względami. Rome 2 ma kilka pomysłów na plus ale cała reszta to dwa kroki w tył już nie będę tego wszystkiego wymieniał.
Ja też kupiłem Civ 5 po recenzji nijakiego Azzazela ( co nie było dobrym pomysłem bo gra była słaba a recenzja fałszywa),dopiero po kolejnym DLC jest ok. Takich przykładów można by poszukać więcej.
Wniosek to trzeba jeszcze poczekać na wersję bez błędów i nie kupować nic więcej jako preorder.
-
Monolito...jest teraz swietna...nahlepszy total. Po patchach i dwoch dodatkach. Mody mam gdzies...
-
Mnie strasznie deneruje widok portów w barbarzyńskich wioskach podczas bitwy i wioske/stolice. Wioska miodna: Niskie drewniane chaty kryte czym sie da krzaki, drzewa , prymitywne narzędzia, warsztaty i targowiska a tu nagle port z równiusieńkich nowością lśniących kamiennych bloków z ornamentami, na wielkich fundamentach i przystanie jak w nowoczesnym rzymskich porcie. WTF ?
-
Cytat:
Monolito...jest teraz swietna...nahlepszy total. Po patchach i dwoch dodatkach. Mody mam gdzies...
Powiem tak: Twoja ogromna strata :)
-
Cytat:
Zawsze czytając niektóreTwoje posty zastanawiam się : ten Gość się zgrywa, czy tak poważnie :lol: :lol: :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
przykładem pilium ze smugami. .
Akurat to można w opcjach wyłączyć w dowolnym momencie :D
-
Wiem o tym doskonale :) , ale sam przyznasz, że w tej grze jest sporo zbędnych bajerów graficznych, które czasami drażnią, ale dzieciaki na pewno ucieszą.
-
moim zdaniem zamiast dodawac takie duperele jak smugi czy dymki w momencie kiedy oszczepy/strzaly wbijaja sie w tarcze mogli dac chociazby sladowa ilosc krwi, bo tak niektore animacje przez jej brak sporo wedlug mnie traca. Mam nadzieje ze wyjdzie przynajmniej DLC ktore doda tego typu efekty.
-
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
Mam nadzieje ze wyjdzie przynajmniej DLC ktore doda tego typu efekty.
Ale wydawcy już graczy wytresowali niochnionioch.
-
Cytat:
Żadna ustawa im nie nakazuje ale jeśli chcą utrzymać się na rynku to muszą te łaty wypuszczać. Może im się już nakład zwrócił ale jeśli by zostawili grę w takim stanie jaką jest teraz to wątpię żeby ktoś miał zamiar kupić ich następną produkcje.
-
Cytat:
Cytat:
Zawsze czytając niektóreTwoje posty zastanawiam się : ten Gość się zgrywa, czy tak poważnie :lol: :lol: :lol:
bo? Czy tak ciężko zrozumieć, że R2 to dobra gra z szansą na bycie świetną po poprawkach?
-
Ciężko nie jest tego zrozumieć, ciężko jest zmienić czyjeś poglądy.
-
Ciężko jest zrozumieć zdanie "Mody mam gdzieś...". Mody to ulepszenie serii od wieków
-
Wszystko byłoby w porządku, gdyby za beta-grę z beta-patchami można płacić beta-pieniędzmi ;) .
-
Cytat:
Monolito...jest teraz swietna...nahlepszy total. Po patchach i dwoch dodatkach.
Z tego co pamietam, to uwazales, ze gra byla super w dniu premiery, przed pierwszym patchem. Jak dla mnie, gra jest dalej niegrywalna z powodu pasywnego AI na mapie kampanii,i wieje nuda...A ty uwazasz ze gra jest SWIETNA?
Jaka jest przyjemnosc z prowadzenia kampanii, gdzie nikt Ci nie przeszkadza i wygrywasz wszystkie bitwy z minimalnymi stratami w kilka minut? Seria upada przez takich ludzi jak Ty :twisted:
-
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo? Czy tak ciężko zrozumieć, że R2 to dobra gra z szansą na bycie świetną po poprawkach?
jeszcze nie dawno była bardzo dobra, a teraz już tylko dobra. Idziesz we właściwym kierunku ;)
umbrecht, shogun2 ,miał wiele wad, ale większość była tej skali co płonące oszczepy (choć oblężenia to wielki minus)- skoro na leciwych kompach gra wyglądała świetnie i chodziła płynnie, a reszta, dyplomacja, AI, agresywnosc komputera (np. desanty na tyłach) zwyczajnie działały to nie było czego za bardzo czego hejtować, gdyby rome2 zachowywał się tak jak shogun2 w dniu premiery to byśmy dzisiaj najwyżej stękali na pilum/płonące oszczepy i inne bzdety na które można przymknąć oko - a tak za bardzo nawet nie macie czym pochwalić romka2 poza tą dyplomacją a reszta plusów to: "mi chodzi więc nie narzekam na lagi", albo jak jakieś panienki "już przestańcie narzekać tylko piszcie do CA" i to by było na tyle.
-
kraven2000
Cytat:
jeszcze nie dawno była bardzo dobra, a teraz już tylko dobra. Idziesz we właściwym kierunku ;)
ps. w nicku masz datę urodzenia? to by w sumie wiele tłumaczyło ;)
umbrecht, shogun2 ,miał wiele wad, ale większość była tej skali co płonące oszczepy (choć oblężenia to wielki minus)- skoro na leciwych kompach gra wyglądała świetnie i chodziła płynnie, a reszta, dyplomacja, AI, agresywnosc komputera (np. desanty na tyłach) zwyczajnie działały to nie było za bardzo czego hejtować, gdyby rome2 zachowywał się tak jak shogun2 w dniu premiery to byśmy dzisiaj najwyżej stękali na pilum/płonące oszczepy i inne bzdety na które można przymknąć oko - a tak za bardzo nawet nie macie czym pochwalić romka2 poza tą dyplomacją a reszta plusów to: "mi chodzi więc nie narzekam na lagi", albo jak jakieś panienki "już przestańcie narzekać tylko piszcie do CA" i to by było na tyle.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
Ciężko jest zrozumieć zdanie "Mody mam gdzieś...". Mody to ulepszenie serii od wieków
Ale co w związku z tym? Obowiązkowe jest granie na modach? Po co ci w takim razie gra? Jako engine do modów?
@Shane: to wypowiedź o Shogun 2 - czytaj pełną wypowiedź.
Co do Rome 2 - tak, nadal uważam, że gra jest świetna. Mam nabite 80h i jestem zadowolony. Są błędy, są niedopracowania ale to nadal miodny kawał kodu. Co więcej, kod ten jest naprawiany - od samego początku pisałem, że gra będzie prawie idealna po wprowadzeniu patchy i poprawek. Voila - naprawiają ją. Trzeba tylko poczekać.
@Monoilito: a hejterzy Romka 2 nie mają za grosz zwykłej cierpliwości. Firma grę naprawia a i tak źle...bo to takie ciężkie zrozumieć, że proces chwilę zajmie. Ale już widać, że gra chodzi dużo szybciej itd. Aaaaaaale nieeeeeee...ciągle źle. Tragedia życiowa i powód do skoku z mostu.
-
Cytat:
kraven2000 pisze:
marko1805 pisze:
Ależ graj sobie człowieku, jeśli Tobie wystarcza to co zaserwowało CA i uważasz ją za prawie doskonałą :D , nie mam zamiaru przekonywać Ciebie że jest inaczej.
Każdy szuka czego innego w grach z tej serii, dla mnie od pierwszego Rzymu, podstawki w wykonaniu CA są wyłącznie substytutem, który nabiera dopiero kształtu po modach.
Miłych doznań podczas gry w tą " dobrą " grę. ;)
-
Nie narzekaj w takim razie na grę, skoro liczą się dla Ciebie tylko mody. Bo to jest niesprawiedliwe.
-
Jak można nie narzekać na grę skoro liczą się mody... to za grę zapłaciliśmy bite 130 zł a nie za moda :| Wyczuwam błąd logiczny czy to jakiś Monty Python?
-
Jest problem chlopaki i to powazny, nie ma co sie oszukiwac. Nie zdziwie sie jak zmienia grupe , ktora jest odpowiedzialna za gre. W kazdym razie na pewno nie kupie juz preordera. W taki sposob moge "zaglosowac" i cos moze sie zmieni.
Kontynuuje teraz kampe MP w Szoguna 2 chociaz obaj z kumplem myslelismy,ze juz jej nie dokonczymy bo Romek 2 wchodzi.
-
Cytat:
Nie narzekaj w takim razie na grę, skoro liczą się dla Ciebie tylko mody. Bo to jest niesprawiedliwe
Tu się z Tobą pawie zgodzę :)
1. Krytykuje, nie narzekam.
2. Krytykuje bo zapłaciłem za te grę troszkę grosza, gdybym kupił pirata wtedy co innego
3. Niestety mody nie naprawią kilku aspektów tej gry, w szczególności AI które leży i kwiczy.
4.Gra na obecnym etapie jest kiepska, ma zadatki na coś wiecej, ale na razie to tylko zadatki.
-
Nie zmieniajcie rozdzielczości w trakcie gry bo mi się jak chciałem zmniejszyć zacięła i wygraną już bitwę co poszarpywała aż miło szlag trafił z wszystkim dookoła.
........ no cóż sprzęt za słaby