Stary ja nie biorę udziału w beta testach a jakoś i tak nagle dzisiaj mi Rome nie odpala, chyba 1.8.1 się ściągnął dziś.Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Wersja do druku
Stary ja nie biorę udziału w beta testach a jakoś i tak nagle dzisiaj mi Rome nie odpala, chyba 1.8.1 się ściągnął dziś.Cytat:
No tak, ale jak go usunąć!Cytat:
Proponuje by na pierwszej stronie tematu umieszczać informację o wydawanych patchach, wraz z datą ich publikacji. Może to sprawi, że będzie się pojawiać mniej pytań odnośnie, kiedy, po co, dlaczego, jak ?
Ja tego nie rozumiem. Ludzi piszą, że bez ściągania patcha bet 8.1 powinno być git, ale ja nic nie robiłem, nic mi nie wyskoczyło a i tak mam wersję gry 8.1, i nijak to zmienić...
Informacje o patchach są w dziale wiadomości.
Mi tam podoba się możliwość rekrutowania wojsk protektoratu.
Wiem że losowe i raczej słabe są te jednostki. Nie zmienia to faktu że bardzo podoba mi się możliwość urozmaicenia moich armii, nawet w nie do końca potrzebne oddziały.
A nie masz przypadkiem wersji 1.8, tak jak wszyscy? Beta patch jest 1.81 jeśli już.Cytat:
Zamieszczone przez polakma
Przypadek przypadkiem 1.8 jest, a mod nie działa. Wczoraj 1.8 też było, a mod działał. Where is fuck... justice?!
mod jest pod wersje 1.81 beta więc trzeba poczekać aż nowa łatka wejdzie w życie oficjalnie (o ile się orientuję).
Albo wgraj sobie po prostu tę betę patcha, zamiast bez sensu spamować po forum, jeżeli nie możesz poczekać tych kilku dni. Koniec tematu.
Aye tak właśnie zrobie.
Ale o którym modzie mowa Polakma ? napisz mi w wiadomości prywatnej żeby już nie spamować tu chłopakom, mam 20 modów zainstalowanych i nie wiem który mi krzakuje.
Nie ma niestety nic o patchu 8.1, ale w internecie znalazłem wiadomość że 48 godzin po patchu 1.8 powinien wyjść, czyli wy panowie macie nadal 1.8 ?
Btw Samick, dzięki za poradnik !
W menu gł gry w prawym górnym rogu mam v1.8.0 to znaczy że ten patch beta wgrał mi się bez problemu?
To znaczy że nie masz beta patcha... beta to 1.8.1 bodajże. Bet ogólnie nie polecam bo często się sypią ;)
@Pampa
Jestes pewny,ja tez mam 8.0 build a sciagala mie sie beta...
W sumie co za roznica, nawet kolejne osiem patchy nie pomoga tej grze :-) pogralem wczoraj pierwszy raz od patcha 5 chwile na vanilii i na DEI.Na vanilli dalej bloob,na Dei oddzialy w walce ustawiaja sie jak autobus i klepia sie niemrawo.Troche wiecej fpsow kosztem obcieciem detali,slabiutko CA.Ale co tam,trzeba kupowac Cezara za 10 funciakow :D
A ten patch v1.8.0 to ten który wyszedł po 48h od premiery dlc cezara?
A może trzeba tak biblioteka >total war rome 2 właściwości > beta > Wybiesz betę w której chcesz brać udział >patch 8.1?
Patch 1.8 wyszedł wraz z premierą Cezara z tego co pamiętam.
No jak za 10 funtów, na allegro za 30 zł można kupić :P
W Uk kosztuje 9.99 funciaka,szczerze to nawet chcialem kupic sobie na swieta ale po kilku bitwach w kampie glownej stwierdzilem ze nie wydam na to wiecej niz 99 pensow,co i tak jest wygorowana cena.Bylem tydzien bez karty grafiki i oczekujaqc pykalem sobie w Kozakow dla przypomnienia.Wciaga berdziej niz R2
No tak ale na allegro jako gift możesz kupić sobie nawet będąc w UK za 30 zł, a to tylko 5 funtów :P
Czy wy też macie ten problem, że nie ma możliwości rekrutacji Łowców Galijskich (gram Nerwiami) mimo spełnienia warunków technologicznych i budowlanych ? Zaznaczam, że jednostka ta jest dostępna zarówno w bitwie własnej jak i zawarta w encyklopedii w liście jednostek dostępnych dla frakcji.
Ja odnoszę wrażenie ze od patcha 7 niestety znowu pogorszyli optymalizację niestety przy zbliżaniu na jednostki i pole bitwy. Pod względem optymalizacji najlepszy był patch 6, poźniej chyba wrócili do starych błędów
Up, potwierdzam.
Na 1.7 Bitwy przycinały mi się przy 10k+ wojska. Teraz przy 5k+ przy zbliżeniach nie jest dobrze.
coś masz nie tak u mnie można ich rekrutować
Panowie sciągało wam cos ostatnio? bo u mnie robilo aktualizacje modów i bardzo poprawiło optymalizację po ostatnim patchu 8.1:D, juz niedostaje takich skoków fps przy zblizeniu jak to mialo znowu po patchu 7, bardzo ciekawe czyto wina modów czy jednak jakas mała aktualizacja sie pojawila a ja niezauwazylem
A jakie posiadasz mody ? ;)
U mnie również poprawiło optymalizację i to niesamowicie poprawiło :O Gra chodzi płynniej niż kiedykolwiek
DeI, GEM, Kaziel, Better Horses itp, Ancient Colors. No j.w zgadzam sie ze poprawili niesamowicie optymalizację ale czy to napewno CA czy jednak moderzy? Aztec używasz jakichś modów? DeI ?Cytat:
Zamieszczone przez przemoxdlol
GEM oraz DeI z tych, które mogły wpłynąć na optymalizacje.
A u mnie nie wiem co się dzieje...Montuje nowe patche i nowe mody rodiousa i w menagerze pokazuje mi bardzo dużo konfliktów przy każdym modzie..Gra nie chce uruchomić się.. :(
Bo niektóre mody nie są ze sobą kompatybilne.
Ogólnie irytujące jest to że KAŻDY modder robi tylko pod siebie, zamiast dodać każdej frakcji kilka zbalansowanych jednostek to jest MILION modów z jednostkami tylko dla danej frakcji z statystykami z nieba, tak wiem że nie muszę ich ściągać i pokasowałem je już bo psuły klimat, ale niektóre mniejse mody wprowadzają SUPER zmiany i często jeden wyklucza się z drugim bo modder np poprawia Szyki walczących...ale od razu przy okazji dodaje jakieś słabo wykonane lub OP jednostki czy coś co kompletnie nie pasującego do głownego założenia i sprawiającego konflikt z jeszcze innym modem.
Zamiast zebrać grupę i stworzyć jakiś większy, kompleksowy mod to większość się rozdrabnia i robi to samo :< .
Jak grasz na Radiousie to nie masz co się dziwić. Większość tutaj gra chyba na DeI gdzie masz jeszcze więcej jednostek i to historyczne, bez tworzenia jakichś OP.
Radious robi dużo i szybko, ale cóż, jego mody mają opinie często bardziej zręcznościowych i fantasy niż podstawka TW ;)
Tak jak w Twoim ostatnim zdaniu, DeI robi większa ekipa, mod jest kompleksowy i zmienia prawie każdy aspekt gry, a ostatecznie zmieni jeszcze dużo więcej.
No tak, ale przecież napisałeś że każdy modder tak robi i nie ma większej ekipy. Narzekałeś już na wiele rzeczy w Rome, bo nie wiedziałeś jak działają, a teraz też wychodzi Twój brak znajomości tematu.
Czyli odpowiedzialny za taką poprawę optymalizacji jest DeI, zrobili to co CA zepsulo po 7 patchu, gdyż gra działa podobnie jak na 6, Wspaniale, niesamowity plus dla nich. Tylko jak oni tego dokonali :DCytat:
Zamieszczone przez Aztec
Jak niby DeI miało poprawić optymalizację, jak nic w tym temacie nie zmieniali? GEM ok, ale DeI na pewno nie. Mi tam po 7 patchu gra chodzi o niebo lepiej.
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
A to z racji tego, że ostatnio była wieksza aktualizacja moda DeI, też się zdziwilem jakim sposobem wpłynęli na wydajność skoro przed ta aktualizacja bylo naprawde miernie. GEM nie był aktualizowany, ani CA nie wypuściło nic. Zatem tu jest przyczyna.I z tego co widze nie tylko mi sie poprawiła optymalizacja
Przypominam że w zeszłym tygodniu wyszedł patch 8, który wielu osobom poprawił wydajność, a twórcy DeI co najwyżej dostosowywali swoje dzieło do nowego patcha.
Dokładnie, DeI nie ma prawa usprawnić płynność, co najwyżej ją zmniejszyć poprzez większe oddziały i nowe tekstury ;) Mi po patchu 8 płynność minimalnie skoczyła, na tyle że na ekstremalnych mogę płynnie grać do 5 tysięcy, na ultra spokojnie do 10-12 tysięcy. O ile to drugie miałem już przed patchem, to po patchu 8 właśnie na ekstremalnych się właśnie poprawiło działanie gry.
K A M 2150 powiedz jaki masz sprzet (model procesora, grafike) ze masz plynna rozgrywke przy takiej ilosci zolnierzy, i jeszcze ile klatek najmniej masz przy maksymalnym zblizeniu w duze skupisko zolnierzy w czasie duzej bitwy, takiej pow 10 tys zolnerzy. Sory ze tak pytam ale chce wiedziec w jaki procek zainwestowac zeby sie cieszyc tak duzymi bitwami bez lagow i spadkow ilosci klatek.
i7 3,4Ghz, geforce GTX 560 1024mb, 8Gb ram.
W najgorszym razie, gdy jest dużo dymu i płonących strzał to spada do 20 FPS, gdy walczą na zbliżeniu FPS jest 25-35, to są te najgorsze momenty, a średnio jest 35-45 klatek.