Dobrze że już jestem po maturach i mam wakacje bo już wiem że wsiąknę na długo przy tej grze :D
Wersja do druku
Dobrze że już jestem po maturach i mam wakacje bo już wiem że wsiąknę na długo przy tej grze :D
Zagrałem kilka tur moimi ukochanymi Krasnoludami i też raczej szybko się nie odspawam od komputera ;). A miałem zacząć robić kolejna jednostkę do EBII :D
Ile waży 2 pakiet plików?
Mi pobrało dodatkowe 9,5GB
W opcjach instalacji gry jest info że gra waży ok 20GB więc chłopaki z CA dali tylko ściągnąć pierwszą połowę gry w preloadzie
Dodatkowe 9,5 gb ? ja wczoraj pobrałem 9,5 gb a dzisiaj to może 10 min czekałem więc może dodatkowe 50mb się ściągnęło ;)
Pograłem chwilę i oto moje pierwsze wrażenia:
Pozytywne:
-jest więcej jednostek do wyboru, niż początkowo podawano
-bogaty wybór lordów i bohaterów
-niektóre animacje są naprawdę porządnie zrobione.
-wygląd map bitewnych robi wrażenie
-możliwość wyboru licznych wierzchowców dla bohaterów i lordów
-wiele modeli jest niesamowicie wykonana, bogate tekstury, zwłaszcza podobają mi się odbicia na zbrojach płytowych
-jazda AI nie szarżuje jak debil w środek naszej linii
-gra działa bardzo płynnie
Negatywy:
-liczne błędy graficzne, UI ciągle mi miga do tego stopnia, że muszę je wyłączyć, aby dało się grać (nie da się tego uchwycić na screenshotach), oświetlenie nie może się zdecydować, czy mamy dzień czy noc.
-grafika, chociaż miła dla oka, ogólnie nie robi wrażenia, o wiele większą jakość możemy zaobserwować w niektórych modach do Rome 2 i Attyli w połączeniu z GEM.
-niektóre tekstury są bardzo proste i czasami wyglądają jakby wszyscy mieli sklonowany rynsztunek
-jazda walcząca kopiami w zwarciu, wygląda tak okropnie jak zakładano
-BAAARDZO krótkie bitwy
-zbyt arcadeowe starcia
-można wygrać bitwę praktycznie bez wydania jednego rozkazu
-jednostki AI ignorują jednostki gracza na flankach, jeżeli te są ustawione na wysokości drugiej linii
-zbyt wiele efektów graficznych nakładanych na jednostki, większość wygląda okropnie i totalnie nie pasuje do klimatu
Kilka fotek, zrobione na najwyższych ustawieniach:
Cesarz we własnej osobie:
Spoiler:
Efekty graficzne nakładane na jednostki psują efekt wizualny starcia:
Spoiler:
Często pojawiający się bug z oświetleniem (GTX970):
Spoiler:
Dosyć krótka ta bitwa.
Spoiler:
A jak z wampirami dostali zapowiadany FLC?
Royal, jeszcze nie.
KAM, zwracam jedynie uwagę, że porównywanie vanilii Warhammera do Rome II i Attyli po modach graficznych jest jak porównywanie Malucha do Ferrari ;)
Gra jest na trzech płytach z czego trzeciej nawet nie używa. Po instalacji z drugiej płyty steam prosi o trzecią i od razu po jej włożeniu informuje że zakończył instalacje po czym rozpoczyna ściąganie pozostałych 4 GB :]
@Nazgool 9,5 GB waży cała instalka więc steam musiał coś odwalić u ciebie. Chłopaki z CA mówią że gra waży około 20GB bo tyle waży po rozpakowaniu plików.
A ja w pracy siedzę i czekam na kuriera. Mam nadzieje że większość ludzi już gra, przez co serwer nie będzie aż tak przeciążony jak myślę że będzie.
Ale w sumie jak dobrze że w czwartek jest święto, więc wolne będzie.
- - - - - - - - -
A te mody (pozycje startowe dla LL i znoszący ograniczenia podbojów) są?