Dlaczego Niziołków? Skoro to rasa, która zamieszkuje ziemie Stirlandu i ma główną siedzibę w Krainie Zgromadzenia, na granicy z Wampirami? ;) Prędzej Skavenów...
Wersja do druku
No ja nawet nie wiem jak komentować te absurdalne bajki o dwunożnych szczurach. CA jest zobowiązane trzymać się jako tako kanonu, więc nie dodadzą rasy, która nie istnieje w lore. GW na to nie pozwoli.
Moment, czyli wg Ciebie Skaveni nie istnieją w Warhammerze? To dziwne, albo po prostu piszesz zupełnie niezwiązane z tematem informacje. Oficjalnie są i Skaveni i Niziołki, ale Niziołki mają jedną/dwie jednostki: Gorący Kocioł i Waleczne Koguty Lumpina Croopa.
EDIT: Prima Aprilis był 3 miesiące temu ;D
https://pbs.twimg.com/media/DEddnkjXcAE9NLa.jpg:large
Czyli czekamy na Mroczne Elfy? A już myślałem, że w związku z postępami w rytuale następni będą Skaveni.
A jak oceniacie - kiedy udostępnią zawartość dodatkową z WTW II do WTW I? Dwa tygodnie przed premierą?
Według Łowców Czarownic Skaveni nie istnieją, a każdy kto twierdzi inaczej to heretyk. Oczywiście Skavenom taka oficjalna wersja jest bardzo na łapę :mrgreen:
No i mieliśmy pseudo bitwę wysokich elfów.
Mi podobały się tam tylko 3 rzeczy.
- Balista ze zmiennym trybem strzelania.
- Lodowy feniks (czy jak to się tam nazywało)
- tarcze elfów (ten moment w którym w dodatkowym widoku pojawiły się chyba wszystkie warianty wzorów dla tych tarcz).
To co mi się nie podobało to:
- Oczywista szybkość starcia.
- Tyrion? Choć przyznaję że model wygląda lepiej niż grafika promująca.
- Jazda książąt? Ta najlepsza jazda elfów (chyba też w całym uniwersum?).
Tak właściwie to jedna z najlepszych, obok niej masz Rycerzy Graala i Krwawych Rycerzy.
Trzecia zagadka: https://www.totalwar.com/ritual/
Dla mnie jedna ze średnich i rzadko widywana na stołach, ponieważ jazda która ma podstawową siłę na 3 (5 z lancami) nie radzi sobie z twardszymi celami. Dodatkowo w sekcji jednostek specjalnych mamy lepszy wybór nich Jazda Książąt. Już bardziej się opłacało brać Silver Helmów którzy byli tańsi oraz zapychali punkty w core.
Bitwa fajna ale szczerze powiem, że w ogóle mi się nie podobają Lizardmeni. Poza tym brakowało mi White Lionów.
Na "+"
- Jednostki podstawowe Elfów
- Dynamika bitwy
- Wygląd wizualny obu Feniksów
- Tło graficzne pola bitewnego
- Możliwość przełączenia BT w trybach strzału. Już wiem jak będzie wyglądała opcja multi-shoot u DE.
- Wygląd wizualny Dragon Princów
Na "-"
- Cała Armia Lizardmenów
- SMasterzy mają 36 dmg, a PG 35. IMO ta różnica powinna być bardziej zauważalna. Oby to zmienili
Uważam, że na tym etapie Armia HE jest o wiele lepiej dopracowana graficznie niż Lizardmenów.
BTW, Panowie co to jest Skaven ? Co wy za herezje prawicie i głupoty opowiadacie ;P Nie ma czegoś takie ;)
Ja to już chciałbym jakieś filmiki z mapy kampanii, gdzie pokazane byłyby chociaż pierwsze 5 tur dla głów ras, czyli pana ognistego (tfuuu) miecza i płaza na tarczy. Tak by zerknąć choć odrobinkę na mechanikę ras.
Bo dla mnie te super szybkie bitwy są tylko dodatkiem do kampanii.
- - - - - - - - - - -
A co do siły, to balans i stosunek ceny do jakości to zawsze osobna sprawa.
Bo na przykład w karciance chaos miał takiego mega koksa potwora Krwiopija lub Krwiopusza?
Najsilniejsza karta w statystykach, ale nikt nią nie grał, bo koszt jej zagrania był kosmicznie wysoki. I jak ci trafiła na początku gry na rękę, to tylko zabierała miejsce.