Szermierze w kolczugach? Tak przełożyli thorax swordsmans? :D
Mają oni reprezentować piechotę zreformowaną na wzór rzymski. Formację jak najbardziej historyczną. A kiedy jest ona dostępna w grze, to już inna sprawa.
Wersja do druku
Szermierze w kolczugach? Tak przełożyli thorax swordsmans? :D
Mają oni reprezentować piechotę zreformowaną na wzór rzymski. Formację jak najbardziej historyczną. A kiedy jest ona dostępna w grze, to już inna sprawa.
Dlatego napisałem że Selkowie już najszybciej. Nawet CA w R1 zrobiło ich. W innych hellenistycznych państwach nie spotkałem się z nimi, lecz może w okresie tuż przed wchłonięciem przez republikę/cesarstwo coś próbowano w tym kierunku robić. Muszę luknąć np. w skład armii Pontu z wojen z Rzymem z I w.p.n.e.
Jako, że Rome II to jedyny produkt od CA, który posiadam (dodatkowo zainstalowałem go dopiero w lutym), mam pytanie do bardziej obeznanych z polityką tej firmy graczy. Jak oceniacie, jest w najbliższym czasie szansa na jakieś promocje na choćby culture packi? Bo kusi Mni, aby dokupić sobie miasta greckie :) Na obniżki Cezara i Hannibala nie liczę :) Zresztą na tym pierwszym mi nie zależy...
Nie wiem czy w najbliższym czasie, ale kiedyś na pewno. Dorzuć sobie dane DLC do listy życzeń na steam - jak będzie obniżka, to dostaniesz o niej powiadomienie w mailu.
Albo obserwuj promocje w muve.pl. Ostatnia była z tydzień temu (albo dwa)
@Asuryan,
Mam lepszą propozycję. Zazwyczaj gdy jest na coś obniżka na steam to chwilę później jest gdzie indziej podobna obniżka, ale jeszcze większa. :)
Cóż, obecnie w muve.pl dodatki kulturowe są po 30zł, za drogo jak dla Mnie... Będzie trzeba co jakiś czas do nich zerkać.
Skoro przy dlc jesteśmy, to ktoś pisał coś o znalezieniu nowych modeli dla brytów. Wyciekło w związku z tym coś nowego?
Nie mam pojęcia :D Ale zamiast zabawy z barbarzyńcami (Cezar w Galii) po raz drugi, chciałbym, aby kolejne DLC było skupione na Grecji, np. okres Wojen Peloponeskich.
Ituriel - oprócz nowych modeli jeszcze Boudicca jako generał Icenów i nowa bitwa - "Battle of Wattling Street". Tak więc chodzą plotki, że następnym DLC będzie podbój Brytanii, a ogłoszą to po oficjalnym wprowadzeniu 12 patcha (nie bety).