na mega plus nowy roster bizancjum i bruzji z broken crescent
Wersja do druku
na mega plus nowy roster bizancjum i bruzji z broken crescent
U mnie nie mają tylu machin. Rzadko ponad 4.
Gram Krzyżowcami, bo Bizancjum skończyłem na ponad 50 regionach, Mongołowie na kolanach, nudno było. Nie miałem zdrowia zdobywać Rzymu, Paryża i wielu innych by odbudować Imperium Rzymskie. Ale sava mam. Może spróbuję za jakiś czas. Nie widziałem jak wygląda ikonka Imperatora Omnium Romanorum. :mrgreen:
Exar: Zablokowanie rekruatcji machin to moment, jak sam wiesz.
I tak zrobię, jednak kampanię po tej zmianie trzeba będzie zacząć od nowa, więc muszę się zastanowić co by tu jeszcze namieszać :) .Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Na pewno miejsce rekrutacji ormian z cylicji przeniosę ze strzelnic do baraków. I jeszcze mam taki pomysł np grając Bizancjum móc rekrutować bizantyjskie jednostki poza rodzimymi prowincjami ale z bardzo niskim repleniszem, po prostu spróbować zaadaptować system rekrutacji z SS. Bo logiczne ze po podbiciu obcych ziem i długim ich okupowaniu nasza ludność będzie na nie emigrować i zasiedlać. Jenak widząc te setki linijek kodu jaki musiałbym zmieniać to mi się odechciewa :lol: .
Mam takie pytanie:
Gram HRE jakaś 70 tura i umarł Barbarossa i miał w swoim profilu Cesarz czy Król rzymski,i były bonusy i notka, że koronacja w Rzymie.Jak umarł następcą został jego syn czy ktoś tam i on tego nie ma a pisze, że jest gotów do koronacji w Koloni. No i dałem go do tej Koloni jest i kardynał ale nic po 2 turach, żeby jakiś event koronacji był a tu nic, a więc jak to jest z tą koronacją?
W Kolonii powinien zostać Królem Niemiec. Sprawdź czy ma 8 członków świty, jak ma tylu wywal ze dwóch i powinien dostać króla.
Król niemiecki po koronacji może się udać do Rzymu do prowincji, wystarczy wejść, zostanie koronowany na cesarza przez papieża. Chyba, ze jesteś wyklęty albo masz wojnę z papieżem to z korony cesarskiej nici.
Exar, łatwiej by było to uzależnić od poziomu prawosławia, ale i tak dużo wpisów do zmiany. Ja już nie mam na to zdrowia.
Ale Bizancjum w rękach gracza to masakra. Ai różnie sobie radzi. Mogą zostać w strzelnicach Ormianie.
Mam takie pytanie co do moda, czy poprawia on grafikę w grze?
Tak nawet bardzo.
Nie ma ani jednej jednostki z podstawki, wszystkie są zrobione od zera jak w każdym większym modzie :)Cytat:
Zamieszczone przez Darson
Nie no bez przesady, rycerze feudalni są podobni :P
A jak bym pobierał wielkiego submoda, to jego też wklejam do folderu "mods" i będzie mi działało w bellum crusis'ie?
Eeee....Świta czyli to co ma przy profilu, inni lordowie czy rada? Od niedawna zacząłem tak na poważnie grać, więc nie wiem wszystkiego :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Araven