-
Ja wiem, że ta gra ma w nazwie Rzym, ale kurczę, mogliby jednak dać coś o Grekach... Są wojny perskie, symmachia ateńska, wojna peloponeska, symmachia spartańska, potem II Związek Morski, kurde, tyle do pokazania, większą mapkę Grecji by zrobili, a tak to, ech... Szkoda się produkować :(
-
Henryku, ale są pewne "ale" w tym, co mówisz:
1. A jakie frakcje dodatkowo dojdą do wielkiej kampanii? Przy każdym DLC z kampanią były dodawane 3 nowe frakcje. Nie będą powiększać specjalnie mapy po to, by wymyślać na szybko jakieś greckie frakcje.
2. Kto by zagrał w takie DLC? Ten pomysł bardziej pasuje na Greece: Total War, a nie na Rome: Total War ;)
-
@Arroyo Cóż, jak się nie chce napracować, tylko łątwo zgarnąć kasę to tak jest :D Jakoś Viking Invasion do Medievala I zrobili od zera, z 8 jeśli Mnie pamięć nie myli frakcjami :) A co do frakcji związanych z Grecją, to tak, na pewno Maraton, Plateje, Teby, Leuktry, Cheronea, Delfy, Chalkis, Eretria, Potidaja, Pella, Byzantion, Troja, Pergamon, Kyme, Fokaja, Efez, Magnezja, Mykale, Milet, Halikarnas, Knidos, Mantinea, Mykeny, Korynt, Megara, Pylos, Stagira, Knossos, Fajstos, Argo i inne :D A prowincji też by mogło dojsć sporo, ot np. Beocja, Fokida, Arkadia, Eubea, Etolia, troada, Eolia, Jonia. Wystarczy chcieć :) A za taki DLC to wielu dałoby nawet 30 EUR :D
-
Mnie bardziej ciekawi jakie grywalne frakcje dodadzą w takim DLC. Z jednej trony nie pogardziłbym oficjalnymi Kaledończykami i Ebdani... z drugiej jednak wolałbym w głównej kampanii mieć grywalnych Etrusków, Traków i Armenię. Poza tym nie ukrywajmy, na pewno ciekawsza była by wojna Rzymian z Partami, niż kolejne CiG, tylko że na wyspie.
-
Jeśli będzie to dlc zrobione podobnie jak CiG to słabiutko, bo Cezar jest po prostu nudny. Jak wyobrażacie sobie mapę tego dlc? Kim tam grać? Rzym, Icenowie, jakieś 2 nowe plemiona. Słabo to wygląda, a wyspy są za małe na trzy (licząc Icenów) nacje w głównej kampanii.
Dlc Greckie miało za duży potencjał marketingowy. Raczej każdy kto interesował się historią starożytną lub Rzymu musiał słyszeć o Sparcie, Atenach czy Epirze lub o Pyrrusie.
-
W CiG jedyne co mi się podobało to nie minikampania tylko zmiany w głównej kampanii, nowe frakcje galijskie są według mnie jednymi z ciekawszych w grze. W DLC z Brytami raczej czegoś takiego nie będzie, chyba, że do głównej kampanii dodadzą jakieś grywalne frakcje z poza brytanii.
-
Ja liczę na model 2+1 i to w tej dodatkowej lokuje nadzieje. Choć szczerze wolałbym model 1+2 gdzie byłyby dwie nacje z poza Brytanii. Tylko w takim razie nie mam w ogóle pomysłu jak miałaby wyglądać ta mini kampania. Dodaliby wybrzeża kontynentu z Nerwiami (nie wiem jak to odmieniać) tak jak było z Swebami?
-
Ja tam liczę na DLC z tym, jak z małego państewka rzymskiego zrobiło się duże państwo na Italii - jeszcze przed czasami z podstawki.
Co do plotek na temat DLC o Brytanii... mam mieszane myśli. Z jednej strony to dobrze, bo kolejna minikampania, bitwa historyczna itp., ale z drugiej zdruzgotany, że zaś coś na miarę CiG, gdzie dużym plusem były tylko frakcje nowe.
-
DLC Greckie miałoby gigantyczny potencjał, ale faktycznie na mapie głównej kampanii byłoby dość problematyczne, poupychać to wszystko... Drugi raz barbarzyńcy to będzie faktycznie nuuuda... Zresztą jak dla Mnie, obejrzawszy wszystkie frakcje, barbarzyńcy są nieciekawi. Raczej nie zrobią nam kampanii pt. "Aleksander Macedoński i jego podboje" skoro w Rome I ponoć to było... Wojny diadochów tuż po śmierci Aleksandra (a więc cała mapa podzielona między kilku gigantów, którzy mają mało wąłsnych prowincji i mnóstwo podległych satrapii dziejąca się we wsch. części mapy też byłaby ciekawa, ale nie ma tam za bardzo miejsca dla Rzymu, więc pewnie też tego nie zrobią... Nie wiem, co nam dadzą po Brytanii, walki w Germanii? Przecież to już w ogóle byłoby dno w tym wypadku :(
-
I zrobiliście powtórkę dyskusji o przyszłych DLC. Gdzieś ją już widziałem:cool:.