Dział na mody utworzony - Szkoła Inżynieryjna. Także możecie już zakładać tematy w tamtym dziale odnośnie modów :)
Wersja do druku
Dział na mody utworzony - Szkoła Inżynieryjna. Także możecie już zakładać tematy w tamtym dziale odnośnie modów :)
Zatem to faza końcowa czy przejściowa w tej grze?
Animacje są jak w Rome 1, czyli wymachiwanie bronią i postacie same się przewracają.
Walka wygląda jak w medievalu 2, więc nie ma synchronizowanych animacji między wojakami, czyli nie ma miejsca na np: animacje odcinana ręki, wynika to z tego, że w grze jest zbyt dużo różnych modeli używających innych szkieletów i taki imperialny szermierz musiałby mieć inną animację jak walczy z goblinem, krasnoludem, orkiem, wojownikiem chaosu, wojownikiem chaosu z mieczem i tarczą, wojownika chaosu z halabardą itd.
Jednym z plusów jest to że oddziały nie da się rozciągnąć w sznurki - kurcze ze tez dopiero teraz na to wpadli................
http://www.purepc.pl/karty_graficzne...x_11?page=0,18
Dla zainteresowanych, test wydajności na Purepc
Jak się prezentuje dyplomacja w najnowszej odsłonie TW?
Dla mnie po 160 turach grania imperium dyplomacja to chyba najwiekszy plus tego nowego TW.
Mianowicie -sojusznik ptrafi przyjsc z polowy mapy zeby pomoc w obornie twoich ziem.Kilka razy Bretonia ratowala mi juz tyly wycinajac w pien armie Chaosu.To samo zrobila Estalia a nawet Krasnoludy sciagnely armie zeby odeprzec Wampiry.
Wskazanie celu dla sojusznikow tez dziala bardzo dobrze-po wskazanii ataku na Norske w nastepen j turze 4 moich sojusznikow poslalo tam 6 armi .Da sie zrobic cos dobrze-ano da sie.;).Jak dla mnie dyplomacja dostaje 11/10...
Szkoda tylko ze jak juz wspomniano animacje sa lekko skopane,bitwy tez trwaja zbyt krotko-ciezko o jakakoliwek taktyke.
Mam tez nadzieje ze natsepne DLC i FLC zmienia troche wyglad jednostek poniewaz na razie cala Norska to kopiuj/wklej Chaosu.To samo tyczy nacji Bretoniskich-wszytskie wygladja jak Bretonia i nacji imperialnych-a taki np Kislev powinien miec inne wojska itp.
Ogolnie gra jak na obecny sklad CA wypadla w miare dobrze.
Z tym, że co do frakcji Bretonnii nie winno się dawać im innych jednostek - gdyż jak mówiłem to frakcje Bretonnii, które łączysz w konfederacje + nie ma w żadnym AB jednostek, którymi się oddzielne diukostwa wyróżniają. To samo z Imperium - jedyne, co do zamiany by było to:
rostery Estalii, Tilei i Kislevu
zwiększenie rosteru Księstw Granicznych o podstawowe jednostki Bretonnii.