Dzięękiii !! :DCytat:
Zamieszczone przez wino
Wersja do druku
Dzięękiii !! :DCytat:
Zamieszczone przez wino
"O gdybym miał taką jazdę; z moją piechotą obozowałbym tego roku w Konstantynopolu!" - Król Szwecji Karol Gustaw o husarii.Cytat:
Zamieszczone przez Paweł-K
Nie wiem gdzie zapytać, więc zapytam tutaj. Jak osiągnąć taki efekt mapy jak na tym obrazku:
[spoiler:2ix7thtg]http://img571.imageshack.us/img571/2...4211621347.jpg[/spoiler:2ix7thtg]
BC z Megasubmodem V jest świetne, ale denerwują mnie te granice prowincji, tworzą się dziwne przebarwienia, najbardziej jest to widoczne na Polsce i Abbasydach. Chciałbym mieć taką mapę w grze, jak powyżej.
Lepsze nie będą, a Mietek77 zaginął w akcji chyba, a on z mapką działał.
Mnie to ctd denerwują w modach, a takie drobiazgi jak minimapka to pomijam.
Mało na nią patrzę generalnie. :mrgreen:
Edit: Minimapa w Megasubmodzie V, jest raczej jak w oryginale.
Wypadło mi, są w tym modzie jakieś reformy wojskowe albo coś w tym stylu? Jak tak to kiedy, bo w Polsce widzę w custom battle straż berdyszową, a nie mogę jej werbować mimo najlepszych koszar.
I gdzie mogę werbować najemne słonie?
Słonie to w Azji, II poziom karawan bodajże i chyba tylko muzułmanie mogą je rekrutować. W średniowieczu nie było reform armii na wzór reformy Mariusza w starożytnym Rzymie.Cytat:
Zamieszczone przez ziolo9712
Pojawiają się jednostki historycznie. W export_descr_buildings sprawdź sobie, są często daty od kiedy dana jednostka jest dostępna np. 1270 Polska dostaje kilka, 1280 różnie.
Aha, dzięki, nie chodziło mi o typowe reformy, źle to ująłem .
Witam,
Mam problem z BC 6.3, ponieważ podczas przejścia z 148 do 149 tury wywala mi grę do pulpitu. Jedyna informacja jaka jest podana to taka, że program napotkał błąd. Grę wywala podczas przejścia gdy gra wczytuje ruchy Niepodległych frakcji. Gram szkocją.
Nie wgrywałem żadnych submodów. Posiadam wgranego BC 6.3 na podstawową wersję Kingdom 1.5 (posiadam bugfixera) zgodnie z instrukcją na pierwszej stronie.
Gra jest wgrana na osobnej partycji (nie systemowej).
Jeśli ktoś wie co może być przyczyną tego, że wywala mi grę albo co mogę zrobić by temu zapobiec to proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Mody mają bugi czasami.
Utwórz katalog logs w katalogu Bellum i podaj treść logs jaki tam powstanie.
Zmień tekst na włoski zapisz i spróbuj przepchnąć turę, ew. cofnij się kilka tur i próbuj minąć tą turę.
Oto treść mojego loga
Cytat:
19:18:34.033 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
19:18:34.033 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
19:18:34.033 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
19:18:34.033 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
19:18:34.033 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
19:18:34.033 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
19:18:34.033 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
19:18:34.033 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
19:18:36.689 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 15379, column 11
Could'n find level name description string for trait(Disciplinarian) level(Harsh_Taskmaster).
19:18:36.719 [game.script] [error] Condition parsing error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 31888, column 49
trigger not found
19:18:36.879 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 1904, column 11
Could'n find ancillary name string <lacongunale>.
19:18:36.879 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 1908, column 17
Could'n find ancillary description string <lacongunale_desc>.
19:18:36.879 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 1909, column 24
Could'n find ancillary effect description string <lacongunale_effects_desc>.
19:18:36.889 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 4567, column 17
Could'n find ancillary description string <ZH_fall_guym_desc>.
19:18:36.909 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 15867, column 11
Could'n find ancillary name string <dancerm>.
19:19:23.828 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
: PercentageUnitCategory needs a living character with an army.
when testing <PercentageUnitCategory> condition
19:19:24.529 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka