Tak wpłynie nowa kampania i usunięcie map.rwm konieczne.
Wersja do druku
Tak wpłynie nowa kampania i usunięcie map.rwm konieczne.
Jak najlepiej dostać dobre cechy z budynków administracyjnych i komercyjnych dla generała? na ostatnią ture wprowadzić go do miasta i pozostawić podatki na niskim czy wysokim i bardzo wysokim? Druga sprawa dlaczego AI podczas krucjaty stoi pod miastem docelowym i nie atakuje naewt jesli garnizon jest dużo słabszy? Takie krucjaty trwają nieraz okolo 40 tur
Ai używa krucjat by mieć darmowe wojsko często. Ja podatki daję na niskie. Cechy są częściowo losowo nabywane, ale im wyższe poziomy budynków tym większa szansa na dobre cechy. Zwłaszcza w stolicy historycznej buduj mennice wszelkie i inne. I pamiętaj o wysyłaniu generałów do klasztoru na minimum 3 tury, zawsze kilka ciekawych cech dostanie. Ja czekam aż generał skończy edukację (ma cechę absolwent) i wysyłam go do klasztoru wtedy.
Jak konkretnie wgrać Fix nr. 1 do megasubmoda.
Fix zawiera poprawiony export_descr_unit , jest napisane, że trzeba usunąć map.rwm, znajduje 2 takie pliki w kampanii normal prologue i imperial, czyli musze usunąć obydwa?
Zgaduje, że jeszcze muszę podmienić ten pobrany plik z takim samym w bellum, tylko gdzie taki jest?
Darson o tym powinieneś napisać w temacie magesubmoda, a nie o czystym Bellum, plik export_descr_unit jest w folderze data a plik map.rwm usuwasz z maps/campaign/custom/full i light
Mam pewien problem, mianowicie wywala mnie podczas każdego oblężenia, przyjde z katapultą i jak zaatakuje od razu to wywala, jak poczekam 1 ture to samo, zaczyna być to irytujace macie sposób?
Odpowie ktoś?
Miałem to samo , w moim przypadku zawinila zla instalacja dodatku kingdoms , a bellum zainstalowane dkbrze.Oczywiscie u cb problemem moze byc cos zupelnie innego ale ja odinstalowalem kingdomsy prawidlowo i moglem prowadzic juz oblezenia.Nie napisales kiedy wywala , czy z automata czy z recznej bitwy , mnie wywalalo z recznej.
Automata to nie ma co brac, bo nawet jak masz przewagę to i tak przegrasz, żałosna jest ta autowalka.
Ale przecież napisałem, że z walki ręcznej, również z ataku z marszu oraz po przeczekaniu tury.
Konkretnie wywala mnie jak juz mam ekran gry i klikam ustawienie wojska.
Ale wcześniej mi się tak nie działo, wydaje mi się, że to musi być jakaś skopana tekstura, wojska albo budynku dostepna powyzej 70-80 tury.
Dzis przeinstalowałem bellum i submoda i jest to samo.
Jakaś rada?
Taka rada, żebyś nie pisał posta pod postem w tak krótkim odstępie czasu, jak to poprzednio uczyniłeś to ok, bo minęło kilka tygodni ale nie po dwóch czy tam trzech dniach... Ktoś będzie wiedział to odpowie - Lwie Serce