-
Instalator sobie nic sam nie tworzy, on domyślnie instaluje do C:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7 (tak w punkcie 5 instrukcji Włochów).
Ja w punkcie 5 napisałem, ze należy podać własną ścieżkę do mods z BellumCrucis7 na końcu czyli prawidłowo, bo jak u Włochów wg mnie. Można nie dopisywać a w powyższej ścieżce zmienić wszystko do mods, ale to żadna różnica ja dopisałem i działa. Podałem też moją ścieżkę instalacji z jednym BellumCrucis7 po mods.
Miałbyś rację Wino gdyby ścieżka instalacji kończyła się na mods, wtedy dopisanie BellumCrucis7 to byłby błąd i byłyby 2 katalogi BellumCrucis7.
PlanB podaj ścieżkę do moda i system operacyjny.
-
Wielkie dzięki chłopaki ! :D
Wystarczyło wyłączyć ten system UAC i śmiga jak marzenie ;)
Teraz tylko wrzucić sobie spolszczenie i można się rozkoszować grą.
-
Fajnie, instalowałeś wg sposobu jaki podałem w poście nr 1 tego w 5 punktach?
-
-
Ja zagrać nie mogę a wewnętrzna i nieodparta ciekawość każe mi spytać :) Zmieniło się coś w nowej wersji w kwestii jednostek zakonnych? Jakieś nowe doszły, zmodyfikowali im wygląd?
-
Co do wyglądu to mam mieszane uczucia, ale ujdą; nowych brak a obecne straciły na znaczeniu w 6.3 zakonne miały 2 pkt życia, teraz sporo więcej ma ten bonus więc i zakony straciły na znaczeniu.
-
Aj to szkoda, sknocili sprawę zatem i to po całości w tym względzie.
-
Z zakonami jest o tyle inaczej, że można rekrutować teraz nie tylko w czasie krucjaty, a cały czas. To jest fajne. Jednostki zakonne są nadal silne. Tekstury może nieco zmienione tu i tam. Gram Polską, zagram krzyżowcami to zobaczę pełnię zmian.
-
Panowie czy sub mod z portretami nie będzie się gryzł z oryginalną częścią ?
I drugie pytanie a raczej prośba Araven - czy był byś łaskawy podrzucić BAI I CAI na jakim grasz z plikiem o zamianie prędkości budowy murów oraz utrzymaniem garnizonu :)
-
Tu zajrzyj, tam masz link: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-BUDOWA-i-INNE
Portrety nie powinny się gryźć. Gram na ai bitewnym z BC7 jest najlepsze.
Strategiczne ai to ai Pitera 3.8 do Bellum, jest temat w dziale Bellum o ai Pitera a tam link do niego w poście nr 1. Wyżej masz budynki. Utrzymania garnizonu darmowego nie ma jak na razie, jest szybsza budowa i szybsza rekrutacja księżniczek i inne zmiany.
Instalowałeś wg Instrukcji z posta nr 1 ?