-
Alessio
Otarł pot z czoła zakrwawioną ręką i powiedział - Miałeś cholerne szczęście, było blisko a to by był Twój ostatni zabieg u jakiegokolwiek medyka. Teraz musisz odpoczywać,odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać. Oprócz tego codziennie musisz stawiać się na oględziny i zmianę opatrunku przez najbliższy tydzień, co będzie Cię kosztowało 25 srebrnych monet.
-
Juan de la Magritta
Odwraca się w stronę Gondoliera. Ja morderca? Nie jestem mordercą. Fakt, ubiór wskazuje na co innego, ale mam dowód. Daj mi szansę, bym mógł pokazać go.
Techniczny:
Wydaję punkt szczęścia na ogładę, by przekonać Gondoliera, że mam dowód na niewinność.
-
Juan de la Magritta:
Taaa, jak tyś niewinny to ja dziewica jestem! Straż! Morderca! odkrzyknął gondolier. Słychać gwizdki strażników, jeszcze ich nie widać.
Techniczny:
- 1 PS
-
Juan de la Magritta
O nie, czas spierdalać. Pomyślał, po czym szybko wszedł do domu po szpadę i miecz i pieniądze i zaczął uciekać z mieszkania.
-
Juan de la Magritta:
Porwałeś swój ekwipunek, wypadasz z mieszkania, skręciłeś w prawo, nagle słyszysz za swych pleców Stój bo strzelam!
-
Juan de la Magritta
Obraca się za siebie, by sprawdzić, kto to powiedział i jak daleko jest od niego.
-
Juan de la Magritta:
Widzisz trzech strażników miejskich, odległych o około 100 metrów, celują do Ciebie z kusz.
-
Techniczny:
Proszę o więcej szczegółów, czy są jakieś blisko szybkie zakręty, gdzie będę mógł się skryć przed strażą etc.
-
Techniczny:
Proste wąskie nadbrzeże szerokie na 3 osoby, 2 metry do drzwi od mieszkania medyka, W połowie odległości do strażników mostek na drugą stronę kanału.
-
Techniczny:
Zużywam 2PS na Zręczność, by dostać się do mieszkania medyka.