Ogólnie tak, ale z tego co pamiętam można na to w jakimś stopniu wpłynąć grzebiąc w ustawieniach zasilania.Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Wersja do druku
Ogólnie tak, ale z tego co pamiętam można na to w jakimś stopniu wpłynąć grzebiąc w ustawieniach zasilania.Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Witajcie, mam pytanie. Gram Polską i dwie tury temu wybudowałem port kupiecki w Gdyni, teraz mam możliwość wybudowania drugiego portu w Kurlandii. Jak uważacie czy mianować ten drugi port również kupieckim czy postawić tam stocznie wojskowych okrętów które będą skuteczniej broniły portu kupieckiego w Gdyni ? Nie mam zamiaru używać okrętów do czegoś więcej jak tylko do obrony portu kupieckiego i ewentualnie szlaków handlowych więc czy okręty które można zwerbować w porcie kupieckim są w stanie sprostać temu zadaniu ? proszę o poradę. Pozdrawiam.
Zawsze się przyda port wojenny , ale przeciwnik nie robi zmasowanych ataków na szlak handlowy :) Mi na 20 prowincji starczą 3 takie porty wojenne. Jeśli chodzi o floty to zawsze próbuję zajmować "kotwice " w jednym obszarze, tak żeby jedna flota , w której będą okręty wojenne mogły cały obszar chronić. Kolejne 2 floty to zależy gdzie ich potrzebujesz :) Okręty wybudowane w porcie kupieckim to najwyżej na mięso armatnie mogą się nadać :mrgreen:
Mi na 70 prowincji wystarcza jeden taki port. Przynajmniej jedna flota okrętów wojennych jest konieczna by w ogóle myśleć o czerpaniu zysków z handlu morskiego... Najlepiej mieć dwie, czy trzy takie floty - ale można je zwodować w jednym porcie.
ja dla klimatu tworzę sobie porty wojenne w miejschach, które "słynęły" z okrętów wojennych :D np. Portsmouth i Tulon to dla mnie pozycja obowiązkowa :D
Jeśli wybrałem krótką kampanię, to po przekroczeniu 1750 roku będzie koniec gry ? Czy po prostu jest to warunek, a po 1750 gra toczy się dalej bez zmian ? Pytam ponieważ dość poważnie wziąłem się za rozbudowę państwa a tym czasem dowiaduję się, że mam krótką kampanię a zaraz 1750 rok i nie wiem czy bawić się dalej czy darować sobie. dzięki za odpowiedz.
Kampania trwa dalej , różnica jest w tym że nie spełniłeś warunków zwyciestwa .:)
Witam! chciałem zapytać czy istnieje jakiś dodatek do gry empire total wa r który odblokowuje te sześć specjalnych jednostek które występyją w edycji kolekcjonerskiej??
POZDRAWIAM!!!
DLC Special Forces Units & Bonus Content do ściągnięcia przez Steam za 1,99 Euro przelewem. Jest jeszcze kilka innych DLC, jeśli cię to interesuje.
Aha rozmumiem a czy sa jakieś darmówki??