-
- Witam, proszę oddać mi Krym i opuścić królestwo grecko - scytyjskie.
- Opuszczaj Kimmerię Macedończyku !
- Może grzeczniej ?
- Nalegam władco Macedonii o oddanie Krymu.
- Twoje sąsiedztwo rozsierdziło mnie niemiłosiernie, więc się nie wycofam.
- Εσύ δεινή Μακεδόνα ! Dawaj bijemy się o te ziemie, kto wygra zagarnia Macedonię, stepy kimmeryjskie i kontrolę nad μαύρη θάλασσα .
- Gdzie twoja armia ? Przyślę swego syna Filipa !
- Co Filipa, ze mną do walki stań !
Kłótnia między Nugzarim I Polemestisem, a Antígonosem. Źródło nieznane.
Mega tempo panowie ! Tak trzymać :ok: ! Dzięki Lulylu za grę ! Wszystko by się udało, gdyby nie Macedończycy i ich wścibskie zagony :drunk: . Zapowiada się jedna z najciekawszych tur. Arewakowie wzbogacili się bardzo małym kosztem, Arwernowie wytracili dużo wojska na Massali, a Rzym wchodzi jakby był u siebie. Czy powstanie trójkąt bermudzki zachodni :D ? A może władca Rzymian będzie brał przykład z Arroya ;) ? Spokój jest teraz na wschodzie, gdy Seleucydzi przestali istnieć. Być może dojdzie do decydującej bitwy między mną, a Pirxem, a może Macedończyk będzie się cofać korzystając z srogiej kimmeryjskiej zimy :) . Ciekawi mnie też, czy nasz trójkąt bermudzki będzie się zwalczał nawzajem, tak by nikt z nas nie był za potężny, czy może będziemy się dojeżdżać bez względu na rosnące potęgi na plecach ?? . Do roboty panowie !
-
Dzięki Lylu za dobrą walkę i Twoje zaangażowanie. Do następnego :)
-
Ja to tam czekam na nową mapę [ w sumie nie wiem czemu, ale czekam <3 ] i na ruchy Kimerii / Macedonii.
To chyba jedyny daleki konflikt którym jestem zaintrygowany. ;>
-
a ja wiem dlaczego czekasz w końcu obok Egiptu największe państwo na mapie ;)
proszę gotowe
-
Egipt I Pont wzrosły w siłę. Teraz spodziewać się można kilku tur spokoju, odbudowy armii. Ciekaw jestem co potem. Atak na neutrali czy wojna Rafjar - Nies?
Mnie jednak najbardziej interesuje co będzie w kotle Massalskim. Avasil ma do zagrania jeszcze ostatni akord ginacego narodu na tle orkiestry trzech graczy. Domyślam się, że uderzy na mnie. Tak czy inaczej koszaty trza rozwinąć, a kto wie, może zobaczymy w akcji nawet najemników?
Zapewniam, że nieoficjalna polityka pomiędzy naszą trójką w tej chwili kręci się jak młyn. Co zmieli, czas pokaże.
-
Jak tam arkusze Panowie. Myślicie że damy radę zakończyć etap ich wysyłki do Zachara dzisiaj / jutro czy wracamy do tematu po poniedziałku?
-
-
Panowie, zróbmy przerwę świąteczną. Jesteśmy wszyscy zajęci, u rodziny, niektórzy w kościele. Czy Zahar zgodzi się na termin do wtorku?
-
Przecież sam Zachar to sugerował. Nie podał terminu wysyłki. Jak chcecie, ja mogę mój wysłać nawet zaraz.
-