Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Glaca przedstaw wreszcie swoje poglądy.
Z tego co można wyczytać na forum są to:
-likwidacja Kościoła Katolickiego,
-legalizacja małżeństw homo i adopcji przez nich dzieci a także penalizacja "mowy nienawiści",
-wprowadzenie lekcji wychowania seksualnego do szkół,
-delegalizacja libertariańskiego oszołomstwa typu korwin mikke i inni,
-delegalizacja PIS,
-walka z patriotyzmem który nazywasz nacjonalizmem albo faszyzmem,
-dobre stosunki z Rosją (a te jak wiadomo osiąga się przez uległość wobec niej),
-prawo do aborcji i eutanazji,
-popierasz walkę z terroryzmem i związane z nią zwiększanie kontroli obywateli, cenzurę internetu itp narzędzia służące walce z wiatrakami jakimi są "groźni terroryści" a naprawdę mające na celu ubezwłasnowolnienie społeczeństwa,
-Jesteś za pełna tolerancją wszelkich odmienności, słowem "tolerancja" tłumaczysz nawet najbardziej irracjonalne postawy, Jesteś nieczuły na przykłady "dyktatury mniejszości" jak wypadki we Francji czy tą miss Kalifornii itd.
Do tego z Twoich postów można wywnioskować że nienawidzisz Polski niepodległej (coś ala poglądy SDKPiL) i wogóle polskiego narodu, Jesteś za reformowaniem przez brak reform co robią rządy od 20 lat (w tym dwie kadencje SLD), popierasz ogólnie więcej socjalu dla każdego choć doskonale wiesz, że dług publiczny jest najwyższy w naszej historii.
Jeśli o czymś zapomniałem to dopisz.
Cytat:
Aktywiści muszą być dotąd - dokąd będą ludzie nietolerancyjni w tej sprawie. Bo inaczej, będzie zawsze ryzyko powrotu do obozów koncentracyjnych. Gdy społeczeństwo zostanie z tą kwestią oswojone - aktywiści przestaną mieć znaczenie
Z niecierpliwością czekamy na wysyp nowych aktywistów walczących przeciw nietolerancji. Na przykład tacy pedofile również mogą się powoływać na Starożytną Grecję gdzie kultywowano "miłość dorosłego męża z młodzieńcem w wieku dojrzewania". Sam Platon pisał o tym w "Uczcie". Jeszcze znajdzie się parę wpływowych i sławnych autorytetów/ludzi sukcesu będących pedofilami (np. Polański) i mamy "solidne" argumenty za legalizacją :mrgreen:
Nie piszesz kompletnie o pedofilii... - chyba nie wiesz czym ona wobec tego jest. Pedofilia ma miejsce wówczas gdy dokonuje się aktu sexualnego lub jemu podobnego z nieświadomym tego czynu dzieckiem. Uprawianie sexu z 16latką, która dobrze wie co robi i tego chce, nie jest pedofilią z punktu widzenia faktycznego. Moralnie - w każdym społeczeństwie wygląda to inaczej. W Europie - na ogół nie ma z tym problemu, w Stanach karze się za to, w krajach Azjatyckich jest to wręcz wskazane by panna młoda była poniżej 18 roku życia itd itd itd. To jest wszystko relatywne i trudno o tym pisać całościowo, czyli tak jak się starasz poruszać kwestię skacząc po całym świecie z przykładami. Ja pamiętam że w wieku 16 lat uważałem się już za sexualnie dojrzałego i jak ktoś mi wyskakiwał z textem że nie mogę tego robić bo to jest zabronione to mi się piana na ustach robiła ze wściekłości. Sex można uprawiać legalnie od 15 roku życia - nawet w PLu. Inna sprawa z kim, jeśli to ktoś z dużą różnicą wieku - wtedy to jest podejrzane i może trącić już pedofilią, ale to nie my jesteśmy od oceniania co nią jest a co nie. Po za tym to nie ma nic wspólnego z tematem homosexualizmu. Nie dyskutujemy o różnicach wieku między osobami uprawiającymi sex, tylko o to jest dyskusja o tolerancji homosexualizmu w społeczeństwie.
Wracając do pośredniego tematu - czyli zarzutu o wprowadzenie wychowania sexualnego do szkół. Dopóki nie zostanie to wprowadzone - dopóty, budżet państwa będzie obciążony gigantyczną jak na Europę, liczbą leczących się na choroby weneryczne. Polska ma się czym pochwalić, bo wyprzedza nas tylko Europa wschodnia na Starym Kontynencie (nawet Rumunia i Bułgaria nie mają takich wskaźników).
Nie mówiąc o innych fatalnych skutkach tych chorób.
Dyktatura mniejszości - to była by władza mężczyzn heterosexualnych, bo jak policzyć już na siłę homosexualistów z kobietami - to heteryków jest mniej. Więc de facto - w Polsce rządzi mniejszość, a przy najmniej tak się jej wydaje :-)
(w praktyce rządzi ten, co jak się wkurzy to powie - że się śpi na kanapie heh).
Dlaczego uważacie że uczucia homoseksualistów można zranić a uczucia hetero nie? Nie ma ostrej propagandy? Oczywiście że parady równości, gdzie głównie niemcy przebrani za nie wiadomo co chodzą ulicami takiej Warszawy i obściskują się na oczach dzieci. Propagandą pewnie też nie jest wystawianie bilbordów na ulicach przedstawiających obściskujących się facetów z jakimiś niedopracowanymi hasłami. Propagandą na pewno też nie jestściganie tych którzy wyrażąją co tak na prawdę o tym myślą nie będę dawał przykładów bo znów będzie że teorii broni się poprzez podawanie pojedyńczych przypadków. Wiecie coś na temat Holandii?? Kiedyś, nie pamiętam w którym roku, przeprowadzono tam referendum na temat wolności homoseksualizmu czy jakoś tak i wzięło w nim udział tylko kilka procent dekadenckiego społeczeństwa.
No widzę że mamy kolejne argumenty za pedofilią- różne pojmowanie jej w różnych systemach prawnych. Jak wiadomo mgliste określenie jakiegoś pojęcia daje duże pole do popisu, zwłaszcza dla ludzi walczących o równie mgliście określoną tolerancję.
Cytat:
Wracając do pośredniego tematu - czyli zarzutu o wprowadzenie wychowania sexualnego do szkół. Dopóki nie zostanie to wprowadzone - dopóty, budżet państwa będzie obciążony gigantyczną jak na Europę, liczbą leczących się na choroby weneryczne. Polska ma się czym pochwalić, bo wyprzedza nas tylko Europa wschodnia na Starym Kontynencie (nawet Rumunia i Bułgaria nie mają takich wskaźników).
A coś Ty taki nagle nietolerancyjny? Przecież ludzie mogą robić co chcą prawda? Dlaczego ich zmuszać do uważania co i z kim robią oraz do obowiązkowych zajęć z seksu? Dlaczego chcesz kolejną dziedzinę życia kontrolować :?:
BTW: Przecież służba zdrowia jest bogata i ma tyle pieniędzy że chce dotować in vitro więc co się nagle burzysz na leczenie kiły itd :?:
Swoją drogą rozwiązłość przyszła z zachodu więc co stękasz, przecież to postępowe tak samo jak tolerancja najbardziej narażonego na w/w choroby homoseksualizmu.
Cytat:
Kiedyś, nie pamiętam w którym roku, przeprowadzono tam referendum na temat wolności homoseksualizmu czy jakoś tak i wzięło w nim udział tylko kilka procent dekadenckiego społeczeństwa.
To było bodajże w 2002 roku. Jak się uśpi społeczeństwo to można wszystko przepchnąć. znalazłem ciekawy tekst o samej holandii i homoseksualiźmie:
http://www.debata.nazwa.pl/index.php?op ... &Itemid=97
Na tą okoliczność polecam kultową piosenkę którą ostatnio nauczyłem się grać na kółku gitarowym, zwłaszcza drugą zwrotkę:
http://w488.wrzuta.pl/audio/6ndMPtlmdp7 ... zyj_to_sam
Cytat:
Glaca przedstaw wreszcie swoje poglądy.
Z tego co można wyczytać na forum są to:
-likwidacja Kościoła Katolickiego,
-legalizacja małżeństw homo i adopcji przez nich dzieci a także penalizacja "mowy nienawiści",
-wprowadzenie lekcji wychowania seksualnego do szkół,
-delegalizacja libertariańskiego oszołomstwa typu korwin mikke i inni,
-delegalizacja PIS,
-walka z patriotyzmem który nazywasz nacjonalizmem albo faszyzmem,
-dobre stosunki z Rosją (a te jak wiadomo osiąga się przez uległość wobec niej),
-prawo do aborcji i eutanazji,
-popierasz walkę z terroryzmem i związane z nią zwiększanie kontroli obywateli, cenzurę internetu itp narzędzia służące walce z wiatrakami jakimi są "groźni terroryści" a naprawdę mające na celu ubezwłasnowolnienie społeczeństwa,
-Jesteś za pełna tolerancją wszelkich odmienności, słowem "tolerancja" tłumaczysz nawet najbardziej irracjonalne postawy, Jesteś nieczuły na przykłady "dyktatury mniejszości" jak wypadki we Francji czy tą miss Kalifornii itd.
Do tego z Twoich postów można wywnioskować że nienawidzisz Polski niepodległej (coś ala poglądy SDKPiL) i wogóle polskiego narodu, Jesteś za reformowaniem przez brak reform co robią rządy od 20 lat (w tym dwie kadencje SLD), popierasz ogólnie więcej socjalu dla każdego choć doskonale wiesz, że dług publiczny jest najwyższy w naszej historii.
Jeśli o czymś zapomniałem to dopisz.
po co? za stary jestem na to :lol:
ale fajnie, że mam wiernych fanów, którzy śledzą moje niepoważne pisanie z manią ziemkiewicza czytującego michnika :lol:
powiem tylko, że połowę zmyśliłeś kierując się swoimi własnymi poglądami (chociaż bardziej to fobie), a druga połowa to prymitywne wnioski nie wiem skąd wyssane (wiem, ale nie powiem ^^)
wiekszosc tutejszych userów ma niepisany obowiązek prezentować nieustannie swoje poglądy i udowadniać, że są najlepsze. Ja tego nie czuję... poglądy lepiej zachować dla siebie. Ale jeśli ktoś prezentuje swoje- znaczy, że zgadza się również na krytykę. Nic nie poradzę, że moja jest prymitywna ;]
Cytat:
Oczywiście że parady równości, gdzie głównie niemcy przebrani za nie wiadomo co chodzą ulicami takiej Warszawy i obściskują się na oczach dzieci
hehe. Niemcy najechali Polskę i się obściskują! :lol:
co do edukacji seksualnej- po cholerę nam w ogóle edukacja w takim razie skoro taki zakapior uważa ją za narzędzie ucisku :lol:
rozwiązłość przyszła z zachodu..? bo oczywiście wcześniej ludzie tego nie robili. no tak.
co do pedofilii to jak już ktoś będzie ją lobbował to właśnie konserwatywna arystokracja (swoją drogą ostatnio mieli taką inicjatywę). Po co nam jakieś nowoczesne uzasadnienia? Przecież wystarczy sięgnąć do historii. Zakapiorze, jako tradycjonalista i chyba monarchista nie możesz przecież na niszczenie tak wspaniałej tradycji (usankcjonowanej w dawnych wiekach przez święty KK) jak pedofilia! :lol:
Gdzie zakapior wyraził to że jest przeciw edukacji? Jeśli o niemcach chcesz się przekonać to sprawdź statystyki jakiejkolwiek parady w Polsce, przed którymi organizatorzy chwalą się że na ulicach pojawi się koło kilkunastu tysięcy POLSKICH gejów i lesbijek a tak na prawdę zwykle jest ich tam trochę ponad 2 tys a większośc jak to napisałem zagraniczni a także część iich to hetero, którzy to popierają.
Kiedyś oglądałem program o profesorku z Holandii. Kiedyś był homoseksualistą ale zmienił swoją orientację i pomaga to zrobić innym. Dla mnie to bohater bo udowodnił że można zmienić się na lepsze. Pamiętasz może zakapior jak się on nazywa?
Czy mozecie zakonczyc juz dyskusje na ten temat? Powoli robi sie tutaj kloaka... dyskutuje Was tutaj zaledwie kilku, widze ze wytaczacie porzadne dziala jeden przeciw drugiemu, ale jak to na forach internetowych bywa, nie jestescie w stanie przekonac sie na wzajem o slusznosci swoich argumentow i bedziecie pewnie prowadzic ta jalowa rozmowe jeszcze z rok... :evil: Pamietajcie czego dotyczy ten serwis, a takze wezcie pod uwage,ze wielu naszych uzytkownikow jest nieletnia!!! Jako rodzic nie chcialbym zeby moje dziecko czytalo takie dyskusje.
I tak na koniec zeby byla jasnosc. Nie mam nic przeciw homoseksualistom, nawet znam kilku i sa to bardzo porzadni ludzie, na ktorych mozna polegac!!! Sa wsrod nich odchylenia od normy, ale wsrod hetero tez mozna znalezc palantow!
spokojnie Obi-Wanie. Na poprzednim forum ten temat osiągnął 100+ stron i było tak jak tu teraz :lol:
są dwie opcje- albo zamknięty zostanie albo userzy przestaną tu pisać honorowo. Niestety tylko pierwsza jest realna ;]
Cytat:
Pamiętasz może zakapior jak się on nazywa?
nie wiem o kogo chodzi ale znam historię profesora Roberta Spitzera z Nowego Jorku, który w 1973 roku głosował za wykreśleniem homoseksualizmu z rejestru zaburzeń i po 30 latach zmienił zdanie. Dzisiaj zajmuje się on terapią osób o skłonnościach homoseksualnych i na pytanie dlaczego wtedy głosował za tym, czemu dzisiaj się sprzeciwia, odpowiedział ,że w tamtym czasie nie miał pojęcia czym jest homoseksualizm, nie znał jego źródeł czy kontekstu jego powstawania. Natomiast, jak mówi, był taki klimat społeczny i presja lobby gejowskiego, że zdecydował się w referendum odpowiedzieć, że homoseksualizm nie jest zaburzeniem. Dopiero gdy poznał to zjawisko dogłębnie zmienił zdanie.
Moje pytanie brzmi od kiedy to wogóle głosowanie decyduje o tym czy coś jest chorobą czy nie. ;)
Cytat:
Pamietajcie czego dotyczy ten serwis, a takze wezcie pod uwage,ze wielu naszych uzytkownikow jest nieletnia!!! Jako rodzic nie chcialbym zeby moje dziecko czytalo takie dyskusje.
A jako rodzic chciałbyś żeby Twoje dzieci oglądały paradę gejów :?:
No na pewnej paradzie równości w Wawie, było dużo Niemców i Holendrów, właśnie dla tego że polacy to tchórze i trzeba było pokazać ze nie ma się czego bać nim sami zaczęli teraz to robić. Zresztą teraz te parady (np. w Poznaniu) wyglądają inaczej hehe, wszystko się zmienia na lepsze. NA szczęście świat idzie do przodu. Tylko odpadki pozostają w tyle, skazując się na samozagładę.
Z tego co wiem, wbrew propagandzie PRLu, polacy neiwiele się zmienili wbrew pozorom i ten sam procent społeczeńśtwa co był rozwiązły 20 lat temu to jest też i dzisiaj. Nie uznaję więc tego kontrargumentu, że coś przyszło z zachodu. To zawsze było – tylko że bardziej ukryte, co nie zmiana faktu że było. Ale jak ktoś lubi prlowską propagandę to niech se w nią wierzy nadal. Miłego życia w odizolowaniu psychicznym od prawdziwego świata.
Choroby weneryczne, jak sama nazwa wskazuje są chorobami i należy zapobiegać ich rozprzestrzenianiu się. Nie zaś pozwalać na to by epidemia postępowała, tylko dla tego że kilku kacyków zasiadających na stolcach, boi się że przy okazji – młodzież może się czegoś za dużo o świecie dowiedzieć i przestanie wtedy ich słuchać.
Ps. jako przyszły rodzic, absolutnie nie chce by moje dziecko oglądało paradę nazistów maszerującą po Warszawie i patrzyło na łysych neandertalczyków ziejących nienawiścią do całego świata za to że urodzili się z komplexem niższości bo nie mają czegoś co mają inni.
Zacznij pisać po polsku, bo ci zacznę edytować teksty, i hamuj z oceną ogólną Polaków, obrażasz ludzi którzy gnili w więzieniach by ktoś taki jak ty, mógł teraz wypisywać takie teksty.
Eutyches
Skoro inni mogą pisać nazwy narodów z małej litery i obrażać różne narody to ja tak samo mam do tego prawo :)
Albo traktuje się wszystkich tak samo albo nikogo... a nie tylko wybranych.
Nikogo nie obrażam - bo nikt za mnie nie gnił nigdzie ^^