DLC o Indiach za 12,5zł, zaś te o Republikach z 7,5zł na muve.pl
Wersja do druku
DLC o Indiach za 12,5zł, zaś te o Republikach z 7,5zł na muve.pl
Nowy patch zmienił na plus interfejs, koniec z podwójnym klikaniem przy dyplomacji. ;)
Od niedawna wziąłem się na poważnie grać w CKII. Grając Danią miałem przypadek, że mój wasal, z posiadłości na Pomorzu, zbuntował się i "automatycznie" przyłączył swą prowincję do Cesarstwa niemieckiego:confused:... Wojna z nim, zwaliła mi na głowę Cesarstwo... Czy można zrobić na odwrót? Tj. spowodować by zarządca prowincji Cesarstwa zbuntował się i przyłączył swoje ziemie do mnie?:) Jak to zrobić?
Z pewnością miał sojuszników w Rzeszy i ze strachu przed tobą z automatu dołączył do Kaiser'a. Ja w CK II nie gram, gdyż jestem zbyt szlachetny wobec obywateli mojego państwa. W CK II gram, by konwertować zapisy do EU IV. Chociaż... może spróbować zakupić parę rozszerzeń?
Mnie w CKII ujęło "osobiste podejście" do postaci. Fajniej się gra "osobami" o konkretnym nazwisku, przydomku, pochodzeniu, cechach charakteru:)... W dobrego króla też da się grać. U mnie podatki są niskie, a kary stosuję bardzo oględnie. U Duńczyków, to działa:P. Bękartów wydaję za co znaczniejszych dworzan w dalszych państwach i niesnasek w rodzinie na razie nie ma... Z ciekawości, nie zmieniłem elekcyjnego wyboru króla... Ku mojemu zdziwieniu, zamiast potwornych skutków dla królestwa - system funkcjonuje bez większych zgrzytów... Gdyby tylko dało się opanować przeciąganie wasali sąsiedniego państwa na swoją stronę...:hmm:
To chyba umożliwia jakieś DLC, ale nie jestem pewny.
Czy konwertera można użyć w dowolnym momencie czy dopiero pod koniec gry?
W dowolnym momencie.
Ale super :), muszę w takim razie nabyć nie tylko konwerter ale także dlc które przesuwają datę gry na wcześniejszą. Pytanie tylko jak wygląda dostosowanie się EU4 do rozpoczęcia gry na przykład o 400 lat wcześniej?(chodzi mi tu głównie o technologie)
Start i poziom technologiczny bez zmian, zastanawiam się tylko, jak przydzielają grupy technologiczne w konwerterze.