Re: ROME TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
Zamieszczone przez Simon
siema ludzie... zastanawiam się nad kupnem 'Napoleon Total War' ... :?: czy warto ?
jeszcze gra nie wyszła więc ciężko powiedzieć. :)
W każdym bądź razie z tego co wiadomo to podrasowane Empire, jednostki lepiej się zachowują (choć nieraz zbyt dosadnie co pisali recenzenci jednak brzmi lepiej niż w ETW). Mapa jest dużym minusem - mocno okrojona Europa, pierwszy raz bez północnej Afryki, Azji Mniejszej i Bliskiego Wschodu, kawałek Skandynawii. Plusem są na pewno historyczne i róznorodne jednostki wykonanne z niezwykłą starannością, bijące głowę te z poprzednich części a szczególnie Empire.
Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Tu w Anglii jest możliwość kupna przez neta a :mrgreen: ja poprostu nie miałem okazji poczytać o niej, a w Anglii jest łatwiej ją dostać dlatego też pytam się czy warto wydać kase ;) a że mapy są ałabe to każdy się skarzy :shock: jest tak źle :?:
http://www.game.co.uk/search.aspx?s=napoleon+total+war
Mapa jest plusem a nie minusem. Gra nazywa się "Napoleon" i wydarzenia dotyczą jego podbojów. A więc odwiedzamy Italię, Egipt i daleką Rosję.
Ciekawe tylko co nowego wniesie NTW do serii TW ??? Na to pytanie chyba dzisiaj nikt nie potrafi jednoznacznie odpowiedzieć. Dla mnie NTW zapowiadał się jako logiczny dodatek do ETW dlatego wydanie go jako osobnej gry i tym samym szybkie porzucenie projektu ETW wydaje się rozwiązaniem dosyć... no właśnie, nie wiem czy to do końca krok w dobra stronę, czas pokaże.
Hm. Moim zdaniem ETW samo trafi do kosza. Nie wierzę żebym chciał zagrać w ten szrot kiedykolwiek po tym gdy pojawi się dobrze zapowiadający się Napoleon. Prędzej wrócę na RTW....
pamiętaj że Empire też się dobrze zapowiadało...
Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
Mapa jest plusem a nie minusem. Gra nazywa się "Napoleon" i wydarzenia dotyczą jego podbojów. A więc odwiedzamy Italię, Egipt i daleką Rosję.
A wojna brytyjsko-amerykanska?
A pertraktacje Napoleona z Amerykanami?
A wojna na morzu karaibskim?
A wygonienie Francuzow z Azji?
Cytat:
Gra nazywa się "Napoleon" i wydarzenia dotyczą jego podbojów.
Przydałaby się kampania na Półwyspie Iberyjskim. Może wydadzą ją w jakimś dodatku...
Cytat:
Zamieszczone przez Pele
Cytat:
Gra nazywa się "Napoleon" i wydarzenia dotyczą jego podbojów.
Przydałaby się kampania na Półwyspie Iberyjskim. Może wydadzą ją w jakimś dodatku...
Coś na wzór Kingdoms do M2TW, że dodatkowe ale za to o konkretnych regionach kampanie, jako że już w podstawowym NTW będzie Italia i Bliski Wschód, pozostaje jeszcze nam... Iberia i co jeszcze może ?
W grze mają być kampanie w Italii, Egipcie i Rosji.
Ciekawe jednak co z kilkoma innymi kampaniami np. w Niemczech, Austrii, Prusach, Polsce, na Półwyspie Iberyjskim, Francji.
Czy wszystko to załatwi Wielka Kampania?
A jak będzie z tą kampanią w Italii, tu przecież było pare kampanii np.
* 1796-1797 ta ponoć będzie w grze
* 1798-1799 bez udziału Napoleona, ale dość ciekawa z punktu widzenia jego wrogów, bo pokonali oni tu Francuzów, w czym swój udział miał m.in. stary Suworow
* 1800 - m.in. słynne przekroczenie Alp przez Napoleona i bitwa pod Marengo
* 1805, 1809, 1813-1814 jako kolejne zmagania z Austrią, choć bez Cesarza, ale z udziałem jego wojsk