Re: Pytania początkujących moderów
Cytat:
Zamieszczone przez WhiteKaiser
W którym pliku określa się czas trwania poszczególnych er (early, high, late)?
W kampanii nie ma to znaczenia. Dostępność niektórych jednostek zależy od konkretnej daty, a nie ery. I tak za najemników odpowiada descr_mercenary, a za zwykłe wojsko descr_buildings.
Cytat:
Zamieszczone przez Jabułłek
Witam,
Chciałbym dodać sobie własną fikcyjną frakcje załóżmy że np. z jedną prowincją na Rodos. Czy ciężko to zrobić ? Ewentualnie mógłbym zamienić jakąś frakcję typu Polska na nią.
Tak, dość ciężko, ale jest to możliwe. Z zamianą wiele mniej roboty nie ma.
Czy jest możliwe dodanie nowego poziomu stajni w descr_buildings, by ten poziom miał swoją ikonę w okienku budynków? Jeśli tak, to jak to zrobić?
wiesz co... Jakiś czas temu próbowałem przenieść szpital Joanitów z jednego modu do drugiego. Przeniosłem tekstury do folderu settlements modu, porobiłem wpisy w export_descr_buildings jeśli był jakiś trzeci plik traktowany przez grę jako "kontrolny" (jak przy przerabianiu mapy) to go nie znalazłem. Odpalam a tu ctd, unspecified error bez konkretnego loga błędu.
przy jednostkach, trzecim plikiem "kontrolnym" jest battle_models.db przy budynkach, nie wiem. Podłącze się do pytania Asuryana.
A jak dodać do gry nowe jednostki jak niektórzy chcą np. skrzydlatą husarię.Wiem jak zamieniać jednostki w modach ale nie wiem jak dodawać swoje. :roll:
Zmiana atrybutów jednostek
W jakim pliku można zmienić wartości atrybutów jednostek. Chodzi mi przede wszystkim o cenę machin oblężniczych.
Pytanie dodatkowe:
Czy zmiany zadziałają na rozpoczętej rozgrywce, czy trzeba grać od początku?
Re: Zmiana atrybutów jednostek
Export_descr_unit. Będzie działać na aktualna kampanie.
ludzie tu są poradniki a nie kuźnia czy zbrojownia, ogarnijcie się
Przeniesiono do odpowiedniego działu. Następnym razem udzielę ostrzeżenia za brak znajomości regulaminu.
Re: Problem z txt.strings
Cytat:
Zamieszczone przez Mateusz18121995
Czy jest ktoś w stanie przy pomocy tego:
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1006
skonwertować pliki w formacie txt.strings ze zwykłego Medievala o nazwach "export_units" i "export_buildings"? U mnie to nie działa nie wiem czy odpowiada za to niewłaściwa wersja Pythona (mam 2.6) czy też coś innego. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? A może posiada takowe pliki skonwertowane? Każda odpowiedź będzie mile widziana.
Jaki komunikat zostaje zwrócony ?
Witam. Z góry przepraszam jeśli ten temat był już poruszony. Mógłby ktoś podać jakiś sposób na dodanie samemu wysp i uczynienie już istniejących możliwymi do poruszania się po nich? Chciałbym stworzyć samemu Wyspy Kanaryjskie.