Piękna wiadomość! Chociaż i tak marze o 3.0 ;P Pora odpalić Torrenty :)
Wersja do druku
Piękna wiadomość! Chociaż i tak marze o 3.0 ;P Pora odpalić Torrenty :)
Pierwszy post zaktualizowany ;) Zostawiłem poprzednią wersję, jakby ktoś miał sentyment...
Ta wersja prezentuje się jeszcze lepiej pod względem graficznym, tylko jak sprawdzałem Bizancjum i Gruzję to zobaczyłem że mają coś nie tak pod względem graficznym z atrybutami (rycerskość, religijność itd.) nie za ładnie to wygląda. Mam pytanie czemu generał żółtych Hindusów jest droższy od tego różowych? Rozegrałem sobie grę tymi żółtymi i przegrałem a raczej zrezygnowałem po tym jak mnie różowi zaatakowali, nie miałem żadnych szans przez całkowity brak kasy ale to może wina poziomu trudności i droższych słoni (2 tysiące piechotą nie chodzi).
Witam. Zagrałem 10 tur. Zmiany są widoczne już na dzień dobry. Mamy stałe forty na mapie kampanii, znacznie zmieniony rozkład startowy prowincji i ich nazwy, można się nieco zdziwić jak Ktoś pamięta poprzedni rozkład prowincji z wersji 2.02. Z cenami budowli to przesadzili Autorzy. 7000 za piaszczyste drogi, campaign script bez zmian znaczy tak koło 100 tury sąsiedzi będą mieli tak z 4 x tyle wojska co my. Na ile obczaiłem Ai strategiczne takie jak było w 2.02 i zasady rekrutacji identyczne. No pogram nieco w weekend ale będę sobie musiał sporo zmian w plikach porobić. Krok naprzód to napewno jest. Troche liczę na submoda Karaislama (zrobił submoda do 2.02) ma zrobić i do 2.3. Pozdrawiam.
Za Czorta nie umiem tego zainstalować :) BC nie mam zainstalowane w folderze mods lecz w takiej oto ścieżce -
http://images46.fotosik.pl/793/5673e7caccad94d6.jpg
Gdzie ja mam zainstalować wersję 2.03 bo już chyba próbowałem gdzie się tylko da :)
Wszyscy zdają się skupiać na nazwie. Ponieważ droga jest gruntowa, to powinna być tania. A mogłaby to być nawet "droga papierowa", to nie ma znaczenia; znaczenie mają bonusy. Płaci się za bonusy i za ułatwienia, a nie za nazwę. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Proponowałbym jednak sprawdzenie tego przed wypowiadaniem opinii, ponieważ budynki są dużo droższe, a skrypty pomocowe dla AI pozostają bez zmian. Ponadto AI musi się nieco bardziej wykosztować podczas zdobywania regionów. Saldo jest mniej korzystne dla AI, więc i możliwości rekrutacyjne gorsze.Cytat:
@Bronti, 2.3 instalujesz w Medieval II/mods/broken_crescent_kingdoms. Instalator sam dodaje "Broken_Crescent_kingdoms" (wielkie litery nie mają znaczenia), więc wystarczy, że wskażesz Medieval II/mods jako ścieżkę (uważaj, żebyś nie miał "Medieval II/mods/Broken_Crescent_kingdoms/Broken_Crescent_kingdoms"). I pamiętaj, że wszystkie trzy paczki musisz instalować, w tej samej lokalizacji.
Witam. Wudang_clown ok zagrałem krótko i moja opinia co do armii AI koło 100 tury bazowała na doświadczeniach z 2.02, zagram w weekend dłużej to zobaczę w praniu, może i udało się Wam to teraz ograniczyć znaczy nadmierną ilość armii kompa (wyjdzie w praktyce).
Bronti. Instalujesz każdą część osobno do tej samej lokalizacji. Lokalizator podaje Ci domyślną ścieżkę, zmień tylko dysk i lokalizację Twojego Medka. Zostaw wszystko co podaje instalator od mods/ w prawo. a zmień lokalizację Medka to co jest na lewo od mods w scieżce z instalatora. I tak z każdą częścią robisz każdą instalujesz. Od pierwszej do trzeciej. Dopiero po instalacji 3-ej utworzy się skrót i możesz grać. Pozdrawiam.
P.S. Wudang_clown czy w 2.3 są animacje walki Warmana90 (wydaje mi się, że nie)?
To nasze przeoczenie, pozostałość po poprzedniej wersji. Statystyki obu są podobne, więc wyższa cena miała chyba doskwierać AI, skoro frakcja była niegrywalna. Nie wiem, skąd ta duża różnica, ale naprawimy to w patchu do 2.3, który powinien ukazać się jeszcze w tym miesiącu - czekamy na więcej raportów o bugach.Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Nie, w 2.3 ich nie ma.Cytat:
Czemu zmieniono ścieżkę dźwiękową? :| Muzyka z poprzednich wersji była genialna, doskonale oddawała klimat Bliskiego Wschodu i była jednym z powodów, dla których zagrywałem się w BC. Obecna to porażka delikatnie mówiąc.
Po co zmieniać coś, co jest doskonałe?
A co jest nie tak - konkretnie? Bo jesteś jedyną osobą, póki co, która uważa, że nowy soundtrack to porażka. Różne są gusta, ale ciekawi mnie, co konkretnie Ci się nie podoba.Cytat:
Zamieszczone przez Regulus