Nie wiem jak grałem Rzymem 3 razy, to mi się to nigdy to nie zdarzyło dzieci rodziły się normalnie.
Wersja do druku
Nie wiem jak grałem Rzymem 3 razy, to mi się to nigdy to nie zdarzyło dzieci rodziły się normalnie.
Może to zależy od kampanii ? Może na full inaczej to działa
Kim polecacie zagrac 1 raz ? tak zeby mieli duzo funduszu :D
Hey, nie wiecie może czy wydatki od rozrostu biurokracji i związane z tym tracenie pieniędzy mija po jakimś czasie ? Po pokonaniu Noricum i Galli , kiedy praktycznie przejechałem się po Galach , wychodzi na to że mam za duże imperium w za szybkim czasie, i pomimo ogromnych dochodów z miast mój skarb jest na minusie. A nie specjalnie chce rozwiązywać armię bo toczę jakąś gigantyczną wojnę z Ibero-Celtami , Trakami i Grekami na raz ;/ i nie chcą pokoju (chyba przez to że jestem zbyt brutalnym zdobywcą) A co do frakcji którą można zagrać to wydaje mi się że Ptolemeusze, mają świetną pozycje strategiczną , i naprawdę słabych sąsiadów , prócz Seleucydów, no i z kasą nie ma problemu. Grecy mają też nie złą pozycje startową , praktycznie jeden front a miasta blisko siebie , można też spokojnie sobie zbierać kasę i rozwijać gospodarkę.
Wprowadzili kary w zależności od ilości kasy w budżecie. Są progi po których przekroczeniu odbierają ci sporą część kasy. W skryptach znajdziesz te owe progi.
Skusiła mnie perspektywa gry Rzymianami, fajna sprawa. Ciekawe czy można w hotseat z frensem zagrać na jednym kompie.
Pewno tak ale bitwy będziecie z komputerem toczyć.
Cześć , mam pytanie , czy u Was tez po kazdej rundzie wywala do pulpitu z tym legendarnym błędem windowsa ????
Za każdym razem muszę włączać ponownie gre gdy koncze ture bo mnie wywala...
Przegladalem Wasze posty i w koncu sie dowiedzialem dlaczego majac tylko 35 prowincji mam 85 generałów xD
Witaj. Nie mam moda. Spróbuj usunąć map.rwm z katalogu base, z kampanii w jaką grasz, ew. cofnij się kilka tur do poprzedniego sava.
Nie pomogło , z usunietym plikiem i z nim ciagle to samo i dodatkowo gra mi sie zcrashowala na 68 rundzie , kiedy jest godlo bandytow to mi sie gra ciagle wylacza...
Moze to wina jakiegos skryptu , nie wiem.
Gram rzymem , mam podbita galie , hiszpanie i polnocna afryke, i jestem w czasie inwazjii grecji mam zajeta olimpie , sparte i jakies jeszcze miasto i wlasnie w 68 rundzie mi sie ta gra crashuje...
Chyba ze nie ten plik usunalem , ten map.rwm ma byc z glownego medievalla usuniety czy z katalogu z modem ?