Hej czy mógłby mi ktoś napisać jak się z Westernizować ?
Graniczę z Francją Hindusami sprzedałem im po to ziemie. jestem zacofany w każdej technologi po 6,mam wszędzie Core, ale nie wiem co dalej ?
Wersja do druku
Hej czy mógłby mi ktoś napisać jak się z Westernizować ?
Graniczę z Francją Hindusami sprzedałem im po to ziemie. jestem zacofany w każdej technologi po 6,mam wszędzie Core, ale nie wiem co dalej ?
http://www.eu4wiki.com/images/thumb/...ize_button.jpg
gdy najedziesz na przycisk wyświetlą ci się warunki
nie mniej dostaniesz wiele nieprzyjemnych eventów także rozważnie dobierz czas
To wiem tylko nadal nie rozumiem czemu ich nie spełniam. Gdy gram Hindustanem
Może muszę graniczyć zamiast z Francją to np z Mamelukami, albo Turcją...eh
Musisz graniczyć z państwem western albo posiadać jego prowincje(ale nie może być to prowincja kompanii handlowych)
Mógłby ktoś mi powiedzieć czy istnieje jakieś oficjalne spolszczenie do Europa Universalis 4 kupiłem tą grę kiedyś na streamie jak była 80% obniżka, niestety gra jest po Angielsku :(
Nie ma spolszczenia do eu4, a jeśli jest to nielegalne.
Nielegalne?
Mam jeszcze jedno pytanko dlaczego gdy podbiłem Grenadę (w trybie kampanii "New World 1942" ) i rozpocząłem nawracanie jej mieszkańców nic się nie dzieje. W kampanii szkoleniowej było inaczej.
Przyznam że w Europa Universalis gram od niedawna, choć grałem wcześniej poprzednie odsłony tej serii ale było to już baardzo dawno temu, większość czasu gram w serie Total War, muszę przyznać że złożoność EU4 jest przytłaczająca, choć bardzo kusząca:D, niestety wszystko jest po Angielsku :(
To zależy od różnych czynników. Najedź na wartość procentową w prowincji i sprawdź, co ci to utrudnia. A ponadto zainwestuj w doktrynę religijną na maxa + politykę wewn. dt. religii.
Włączam sobie dziś eu4 i oczom nie wierzę. Mapa zmieniła się całkowicie, dodali kilkaset nowych prowincji, kilkadziesiąt nowych państewek a interfejs stał się jeszcze bardziej przejrzysty. Naprawdę polecam wrócić do gry tym którzy zrobili sobie przerwę bo nie poznają mapy ;)
Ojej... Ojoj... Znowu będę musiał uczyć się od nowa. Wyższe koszty siłowego uspokajania prowincji boli... Za to są autonomie, które z czasem same się redukują, a można dodawać i odejmować punkty autonomii kosztem (bądź zyskując) stabilności.