Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
No właśnie tak jak kolega wyżej jak jest z tym patchem? Mi na prawdę nic nie pobierało! Wszystko jest tak samo jak było. Pisałoby chociażby w aktualnościach steamowych że patch wyszedł i zmiany jakie przyniósł a tu nic. Coś mi się wydaje że jeszcze tego patcha nie było i ci co graja to grają cały czas na becie patcha :)
Był patch, ja nie ściągałem bety, a mam w pobranych te kilkadziesiąt mega do Rome 2.
@Shay
A jaki masz numer w menu głównym w prawym górnym rogu?
Po patchu jest zdecydowanie lepiej z grafiką na tych samych ustawieniach. patch ważył 26MB
Tak apropo wylecę z tekstem prosto z dupy i nie na temat... Ale odblokowali kolejne dwie frakcje na tej zagranicznej stronie total war :D
Mam wersję 1.0.0 a build zaczyna się tak 6858. Dalej nie pamiętam a nie mam pod ręką nic do pisania :D
A czyli spoko, tak ma być w takim razie. Wszystko ok.
Cytat:
Zamieszczone przez PakoThugLife
Tak apropo wylecę z tekstem prosto z dupy i nie na temat... Ale odblokowali kolejne dwie frakcje na tej zagranicznej stronie total war :D
Do wyboru masz z okolo 10 na poczatku a pewnie i tak nimi nie zagram wszystkimi wiec Twoj news jest jak ten Twoj tekst;)
"Pacz" ani szybciej ani wolniej chociaż u mnie to się nie spodziewam wiele. Za to masa błędów jaka była wcześniej taka jest .... Kolesie przed murami Karalis "tańczą" dosłownie kręcili się w kółko przez 1h. Bitwa wygrana bo armia Rzymian( 4 jednostkiI) ustawiła sie pod wieża fortyfikacji i dała się wystrzelać .. chociaż utworzyli zólwia ;D.... reszta jednostek w tym czasie tańczyła . Dodatkowo mapka poglądowa miasta na Sardynii ma "babola" . Pokazane są mury a ich nie ma w rzeczywistości ;-p . Poczekałem sobie ta 1h bo miałem obiadek akurat ... ale żeby się nie nudzić to w tej samej turze zaatakowała armia syrakuz też karalis mimo że LIlibaeum było niebronione. I podobna sytuacja ląduje sobie armia i tańczą w kółko . Jaja jakieś??? Idy marcowe ??? Święto Bachusa czy jaki h.... Ogólnie AI w czasie oblężeń to jakieś kpiny ... lecą na "pałe" w stronę punktu i nic poza tym. Cała taktyka.
Kolejny przykład "znakomitego" AI na mapie kampanii. Oblegam Ateny Spartą - przeciwnik ma około dwukrotną przewagę (dwie armie + garnizon). Za dwie tury oblężenie się skończy i zajmę miasto. Co robi AI - odpływa armiami i to ja mam teraz przewagę 2:1. Tuż przed ostatnią turą oblężenia - komp atakuje garnizonem i dostaje oczywiście łomot. Pozostałe armie Aten żeglują sobie po Morzu Egejskim - aż do śmierci... Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego na MP są dostępne bitwy ludzi z Polski (czasami jest pusta lista nawet..)