Dzięki wielkie za pomoc, faktycznie mam niedobory chleba i wina! ;)
Wersja do druku
Dzięki wielkie za pomoc, faktycznie mam niedobory chleba i wina! ;)
Nowe frakcje co powstają są fikcyjne czy istniały takie w rzeczywistości?
O jakie konkretnie frakcje Ci chodzi? To mogą powstać jakieś, które nie były obecne od początku rozgrywki? (poza konfederacjami barbarzyńców)
Od czego zależy ilość jednostek jakie mają stronnicy senatu jak wybucha wojna domowa? Bo muszę się strasznie pilnować bo jak wybucha to stronnicy mają spory spawn armii i gra staje się nie grywalna bo tura dalej nie może ruszyć :/
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
zainstalowałem pobrałem, ale nie moge uruchomić gry czyli wciskam GRAJ a tu nic, zgodnie z instrukcjami usunąłem app ale po uruchomieniu komputera dalej nic nie da się włączyć. Usunąłem Steama teraz znowu mi pobiera no szok!!! przecież instalowałem grę, ludzie! Nie moge uruchomić gry, jestem już zły spocony, wścieknięty.
Edit 20:30 uruchomiono grę po reinstalacji Steam. Dłużej gry nie instalowałem.
Czy można jakoś poziom trudności podczas gry zmienić? bo mam na łatwe i za łatwo się gra.
Witam wszystkich, wie kto może jak zmienić stolicę państwa ? PS. gram Spartą :3
Mam pytanie gram sobie rzymem odblokowałem i zbudowałem garnizon oddziałów pomocniczych IV co z godnie z encyklopedią powinno mi udostępnić pomocniczych lucznikow kretenskich lecz ja ich dalej nie moge rekrutowac dlaczego ?!
Tylko poprzez utratę dotychczasowej. Wywołaj bunt w samej Sparcie, przegraj go - będziesz miał nową stolice w innym miejscu.Cytat:
Zamieszczone przez Endorfina
Ja też muszę zadać pytanie odnośnie finansów. Mam mianowicie jakąś 40 ture i cały czas balansuje na granicy bankructwa. Wpływy są rzędu 600. Co jakiś czas dostaje i owszem bonusy za wykonane zadania ale to i tak za mało aby jakkolwiek się rozwijać. Mam 3 armie po 10 slotów. Podbiłem może z 6 miast i chyba to jest jedynie ratunkiem dla mnie - podbijanie i grabienie miast. Może coś źle robię ale no jestem w permanentnym dołku finansowym - wszędzie bród, smród i ubóstwo. Gram Rzymem.