Kam tu chodzi chyba o to, że jak grasz w polską wersję językową to nie wyświetlają się nazwy nowych jednostek, stworzonych i dodanych w modzie domyślnie pod język angielski.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Wersja do druku
Kam tu chodzi chyba o to, że jak grasz w polską wersję językową to nie wyświetlają się nazwy nowych jednostek, stworzonych i dodanych w modzie domyślnie pod język angielski.Cytat:
Ja wiem o co chodzi, tylko język nie powinien sprawić, że znikają ikonki jednostek :) To w połączeniu z niedziałającym klawiszem K dało mi pomysł, że coś w plikach gry może się nie zgadzać :)
Ja obecnie z DeI mam tylko GEM wgrany.
KAM zatem co radzis? tylko GEM i DEI?Cytat:
Tak, ewentualnie inne graficzne poprawki. Np Special Effects usunąłem tylko dlatego, że nie było jeszcze wersji pod nowy patch, a teraz nawet nie sprawdzałem czy coś nowego wyszło ;)
Hmm,, mi klawisz "K" również nie działa ale z ikonkami nie ma problemu, a Special Effects działa mi z patchem 8.1
Cytat:
rozumiem ale czy warto tak jak wy reklamować moda, który zmienia się co chwila i ciągle trzeba od nowa. tylko chyba po jednej zmianie nie trzeba było.
nie rozumiem tego, ze co 4 post tutaj około ciągle piszesz : dei najlepsze! dei grajcie
narazie to dei to oprócz zwiększenia paru rzeczy to dużo się nie różni tyle ze chyba ludzie za dużo narzekają. nie umiem budować - wyłączcie brud, nie umiem polityki wewnętrznej - wyłącznie wojny domowe, nie umiem dbać o agentów - wyłącznie ich itd itp
takie narzekanie, że najlepiej wszystko wyłączyć.
ten mod narazie chociaz fajny moze jest do poczekania jak cała gra. bo szkoda czas tracić na zaczynam od nowa i nowa
takie moje zdanie
Nikt nie karze grać od nowa przy każdej aktualizacji, ja przez dłuższy czas grałem na wersji 0.3 i grało się całkiem fajnie.
Te właśnie parę rzeczy sprawia iż ten mod właśnie znacznie różni się od podstawki i innych modów.Cytat:
na razie to dei to oprócz zwiększenia paru rzeczy to dużo się nie różni
Ludzie narzekają, bo gdy tylko napotykają jakiś problem w grze to zamiast spróbować rozwiązać to jęczą i stękają.
Częste aktualizacje są niestety efektem pracy CA. Jeśli jednak ktoś ma problem z częstymi aktualizacjami sugeruje wstrzymać się z grą przez kilka miesięcy.
Sam mod według mnie jest jak najbardziej godny polecenia i raklamy proszę zwrócić uwagę że jest na bieżąco rozwijany jednak nie jest przeznaczony dla wszystkich !!! Wielbicielom ułatwień, uproszczeń łuczników rzymskich i innych fantazji polecam inne mody .
A ja właśnie mam zamiar zainstalować to cacko i cieszę się, żę na forum są ludzie którzy z entuzjazmem śledzą i dzielą się wiadomościami o modach/modzie. W tym dziale jestem świeżakiem ale już w MTW 2 piszę od 2009 roku. Dzięki Aravenowi i jemu podobnym do dzisiaj ludzie grają w zmodowanego MTW 2. Mało tego, że zachęcają do modó wto jeszcze je tłumaczą i robią submody. Nie krytykowałbym nikogo w kim jest entuzjazm, raczej żywmy do takich osób wdzięczność a możę sympatię.
Teraz mam pytanie - mam wersję gry na STEAM - jak zainstalować tocacko i czy już dzisiaj zainstaluje mi się najnowsza wersja?
Jasno napisałem co będę robił gdy ktoś wykolei temat.
S
Cytat:
Zamieszczone przez FireFighter
Ja także niemam z niczym problemu prócz tej literki "K" a mam mod GEM i Special Effects, aczkolwiek robiłem spójnośc plików, może przez to
Wyszła łatka 0.6a :)
Gnejuszu, tutaj masz link do najnowszej wersji: http://www.mediafire.com/download/n8404 ... _Impera.7zCytat:
What's new in this release (0.6a):
Fixed bug in Caesar in Gaul Campaign that crashed the game
Fixed many texture bugs
Fixed some unit rosters
Fixed wrong mounts on Greek Auxilia Italian Cavalry
Fixed other campaign related quirks
Added new translations for units
For the wrong colors for certain factions on the CiG campaign we are working on it.
Pobierasz, wypakowujesz i wklejasz do data :)
Dzięki - właśnie zasysam. Mam nadzieję, żę na wersję Steam będzie działało.
Cha - pierwsze koty za płoty - nie działa.
Wkleiłem rozpakowany plik do:
SteamApps /common/Total War Rome II/data
W menu ani interfejsie nie zauważyłem żadnych zmian, coś jest nie tak.