-
Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
To teraz ja z problemem :)
Po aktualizacji Firefoxa wraz z flash playerem, nie działa mi większość filmików na youtube. Pojawia się błąd z napisem "An error occured. Please try again later". Pomogło przywrócenie flasha do wersji 10.3. Pojawił się jednak kolejny problem. Filmy na tvp.pl/vod nie wczytywały się, a po aktualizacji silverlight działają, ale są dziwnie rozszerzone po maksymalizacji do pełnego okna.
Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać?
-
Reinstall Firefoxa może po prostu?
Ja tam się nie znam na przeglądarkach,ale wiem,że Lisek psuje sie w końcu i czeba zmieniać przeglądarke;d
Tobie zaś psuje się poprawna polszczyzna. Czas wymienić głowę? :P
Samick
-
Reinstall też nie pomógł :( Mam Chrome, ale nie mogę się jakoś przemóc...
-
Będzie dobrze :P fajna przeglądarka
A ciebie Samick dorwe o północy :D
Taki suchar...
-
http://images45.fotosik.pl/1555/4acf6d7c23d5bc8bgen.jpg
W miejscu oznaczonym czerwoną ramkę miałem kiedyś dostęp do czatu a pewnego dnia mi zniknął... i nie umiem go przywrócić z powrotem.
Orientuje się ktoś może jak przywrócić go na swoje miejsce?
-
-
Próbowałem ;)
Kiedyś jak tam klikałem to rozwijał się pasek z osobami a jak brałem "ukryj pasek boczny" to czat mi wyskakiwał tam gdzie go teraz nie mam a gdzie bym go chciał mieć :D
-
Facebook co jakiś czas ma problemy ze sobą, mi się czasem czat w ogóle nie chce włączyć, może przejść po jakimś czasie. Mi ostatnio na przykład chwilami nie działa podgląd ostatniej aktywności znajomych, który jest w prawym górnym rogu.
Albo spróbuj usunąć ciasteczka
Edit:
Wie ktoś może jak wymusić uruchomienie gry w oknie? Próbowałem dodać do ścieżki -w i -windowed, próbowałem programu DXwmd, skrót alt+enter nie działa.
Chodzi mi o The Bard's Tale, mogę ją uruchomić maksymalnie w 1600x900, przez co obraz nie jest wyraźny. Moja natywna rozdzielczość to 1980x1080
-
Witam , Mam problem ze stacją DVD-ROM... Od pewnego czasu czyta tylko niektóre płyty. Czyściłem laser wielokrotnie.
Model tego urządzenia to HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20L ATA Device
Obecne sterowniki z 2006-06-21
Wersja sterownika 6.0.6002.18005
-
Ja mam z kolei inny problem. Posiadam od pół roku Neostradę 1mb/s, przez pierwsze 2 miesiące pingi w grach, były idealne, takie jak powinny być. Następnie wzrosły one jednak o 20, i z pingu 30 na Polskim serwerze ( M & B Warband ) zrobił się ping 50. Teraz natomiast przy zmianie zepsutego modemu wzrosły o kolejne 10. Jest jakiś sposób by to naprawić ? Wcześniej dzwoniłem do pomocy technicznej, podobno zresetowali mi całe połączenie, ale problem nadal ten sam...
-
@Seba
Tutaj jestem kompletnie zielony,ale spytam.Ile masz lat te stacje?
@Krzyzak
Jeśli masz Liveboxa,to czasami jest tak że coś się z tym netem pieprzy,ogólnie z neostradą tak jest.Ew.wiruski >:D
Tak,gówniane porady wiem...
-
6/7 lat. To jest laptop :) . Już niedługo kupuję nową .
-
Jak 6/7 lat to masz odpowiedź.Ja mam CD ROM od 2007 i też już ledwo ciągnie,odtwarza jeszcze ale wysunąć sie za cholere nie chce.
-
Witajcie, otóz od niedawna mam taki problem z Skype'm po ponownej instalacji tego programu nie mogę się zalogować. Okienko nazwa użytkownika oraz hasło są "zablokowane"m nie pojawia się w nich kursor i nie mogę tam nic wpisać. Czy ktoś z was miał, może podobny problem.
Przede wszystkim, naucz się czytać. Może wtedy też będziesz mógł sam swój problem rozwiązać
v
-
-
Przede wszystkim nie bierz gotowców z Allegro - tną koszty na wszystkim, jak leci. Lepiej zamów poszczególne części, które zostaną już złożone w sklepie, a komp w całości wysłany do Ciebie.
-
Popieram zdanie Jankera, po za tym na serio zastanawiasz się między 550 a 560 geforce'm ? ^^ Podaj zakres cenowy to wtedy może coś wyczaruję ciekawego
-
Dobra panowie, pomóżcie! Mam wątpliwą przyjemność "cieszenia" sie internetem z INEA. Spraw wygląda tak: mój PC jest podłączony do modemu (Thompson - padaka) przez kabelek. Modem jest Wi-Fi i korzystaja z niego jeszcze laptopy w moim domu. I tu pojawia se problem. Co pewien czas, moze to byc miesiac a moze to byc co trzy dni, modem "wyłącza" moją sieć Wi-Fi, a dokladnie lapki ja wykrywaja, ale nie mogą sie podłaczyc bo niby jest rozłączona. Na PC inernet działa normalnie. No i kiedyś pani w call-center powiedziała mi, ze czasem tak sie dzieje i potrzebny jest, nazwijmy to "twardy reset". No i ten twardy reset rzeczywiscie pomaga tylko jest jedno ale, otóż pełna predkość pojawia sie zazwyczaj na nastepny dzień. Dlatego jak mi rozlącza co trzy dni internet to taki fant jest problematyczny. Co z tym zrobic? Czy poprostu modem sie psuje i domagac sie wymiany? Bo nie chce mi siena razie dzwonic do call-center - bo szkoda mi kasy na wysluchiwanie ludzi, ktorz o komputerach pojecia nie maja, a co dopiero o modemach.
Czy moze wykosztowac sie na dobry modem we wlasnym zakresie? Tylko jak wyglada podłączanie tego? Poprostu pod kabelki, ewentualnie sterowniki i juz? Bo z tym modemem miale tak, ze nawe sterownikow sie nie instaluje, podlacza sie, komp go szuka i po godzinie internet jest + dostalem adres pod ktorym ustawia sie swoja siec (haslo itd).
-
Procesor - AMD X6 FX-6100 3.3GH
Dysk - Seagate 1000GB
Płyta główna - Gigabyte GA-970A-DS3
Grafika - GeForce GT 640 2GB DDR3
Zasilacz - Logic 520W
Pamięć RAM - Kingston DDR3 16GB
Monitor - Benq 19 cali
Zakupiłem taki zestaw za 2400 zł. Jakieś uwagi? Kupiłem za rozsądną cenę? Przepłaciłem? ;)
-
Jeśli to laptop to się opłacało :D
-
Oczywiście stacjonarka.
Zakupiona z myślą swobodnej gry w Roma 2 :mrgreen:
-
Zagraj w DEMKO SH2 , powinno być na ultra z 30/40 fpsów
-
Cytat:
Zamieszczone przez Bronti
Procesor - AMD X6 FX-6100 3.3GH
Dysk - Seagate 1000GB
Płyta główna - Gigabyte GA-970A-DS3
Grafika - GeForce GT 640 2GB DDR3
Zasilacz - Logic 520W
Pamięć RAM - Kingston DDR3 16GB
Monitor - Benq 19 cali
Zakupiłem taki zestaw za 2400 zł. Jakieś uwagi? Kupiłem za rozsądną cenę? Przepłaciłem? ;)
Na cholere ci tyle ramu? 0.o nie wykorzystasz tego nigdy.Co do tej karty,to nigdy o tej karcie nawet nie słyszałem.Tak,dużo sie nagadałem,ale mi sie nie chciało patrzyć tych wszystkich części.
-
To jest temat o problemach ze sprzętem? Pamiętam, że kiedyś inaczej się nazywał. Jeśli to ten mam następujący problem.
Po restarcie komputera w chwili błędu dzisiaj wystąpił dziwny błąd:
1) Przy uruchamianiu komputera jestem proszony o aktywację Windowsa. Mam oryginalną Vistę aktywowaną 2 lata temu. Windows był automatycznie wgrany, więc nie mam płyty. W razi błędów używam płyty Recovery w celu naprawienia systemu.
2) Kiedy próbuję aktywować Windows jest napisane, że kopia jest nieoryginalna, co jest absurdem. Wkładanie płyty Recovery nie pomaga.
3) Bez aktywacji mogę uruchomić dopiero po parunastu sekundach. Jest to niezwykle męczące. Opóźnia to uruchamianie systemu i jest denerwujące. Nie jestem do tego przyzwyczajony.
4) Za każdym razem po uruchomieniu mam pulpit bez tapety. Gdy ustawiam swoją tapetę w dolnym prawym rogu tapety jest automatycznie napis: Twoja kopia Windows jest nieoryginalna. Denerwuje mnie ten każdorazowy brak tapety i napis po jej ustawieniu. Napis jest na stałe.
5) Wątpię, żeby był to wirus. Mam najnowszą, oryginalną wersję Kasperskego.
Mam obawy, że po jakimś czasie system nie wypali, ze względu na brak aktywacji w danym czasie. Wczoraj działał idealnie i jest oryginalny co irytuje. Mam też obawy, że ktoś się przyczepi - mam stały dostęp do internetu. Nie po to płaciłem za oryginalny system, żeby mieć kłopoty jak na pirackim.
Proszę Was o pomoc.
-
W przypadku błędnego wykrywania oryginalności systemu, warto napisać do windowsowskiego supportu. Podać im swój klucz i niech sprawdzą co i jak.
-
Znalazłem klucz w systemie. Nie mogę zgłosić raportu. :roll:
Gdy wpisuję swój klucz w "Aktywuj inny klucz" jest napisane, że format klucza niepoprawny.
-
Ja jak miałem problem z win 7 to zadzwoniłem, tylko musisz od razu podać im serial itp...Nie było problemu, pomogli :D
-
Tylko nie mów, ze dzwoniłeś na obsługę ze strony Microsofta? Gdy wszedłem na ich oficjalną stronę to cena stanowczo mnie zniechęciała:
Metoda kontaktu: Zadzwoń do firmy Microsoft
Czas odpowiedzi: Różnie
Koszt: PLN 132.00 z VAT
https://support.microsoft.com/oas/defau ... aid=436647
-
ja zadzwoniłem na polską stronę pomocy technicznej win 7, bez jakiś nadmiernych kosztów, potem dostałem od nich emaila by zadzierzgnąć więzy przyjaźni i po sprawie :mrgreen:
edit:
żeby nie było ;)
[spoiler:m9hpu19o]http://img248.imageshack.us/img248/9311/schowek01pi.jpg[/spoiler:m9hpu19o]
-
Oczywiście również zostaje metoda zakazana na tym forum,jak to nie wypali. :D
-
Mi oczywiście zależy na legalnej metodzie. Mam oryginalny, za który zapłaciłem więc oczekuję, że będzie mi działał jak należy.
Póki co nie mogę się z nimi skontaktować telefonicznie. :roll:
-
Jakie na obecną chwile są prcesory i karty graficzne do składaka do gier? Albo całe układy komponentów?
-
Hm?
Proc to i5,najlepiej jakiś 4-rdzeniowy,3 GHz
Karta graficzna to Radeon HD 7970,dokładnych jej "specyfikacji"nie podam:P
Co do tego Radeona,to są mocniejsze,np.taka od Geforce karta,ale ona jednak za dużo kosztuje.Ew.możesz kupić GTX 550 TI(jeśli masz 2 wejścia PCI-E) po 2 razy,tylko potem zostaje wersja z zasilaczem jaki tu wybrać,ja na zasilaczach za bardzo sie nie znam,więc...niech ktoś inny doradzi.
-
Jaki laptop polecacie do 4000? Jego przeznaczeniem będą przede wszystkim gry :)
-
:roll:
Nie wiem czy jeszcze aktualne ...
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
(...) Windows był automatycznie wgrany, więc nie mam płyty. (...)
5) Wątpię, żeby był to wirus. Mam najnowszą, oryginalną wersję Kasperskego.
1) Kasperek jest dobry, nawet bardzo ale nie idealny (żaden nie jest) => ściągnij bit defendera, odinstaluj kasperka, zainstaluj bit defendera na próbę, aktualizuj i skanuj PEŁNY GRUNTOWNY SKAN w tym TAKŻE ARCHIWA I PLIKI SYSTEMOWE!
2) Był automatycznie wgrany-- czyli nie tTY wgrywałeś? ... czyli ten problem .. to nie twoja broszka! - truj głowę sprzedawcy/dostawcy, to jego problem - to on gwarantuje działanie, jak sam nie umie naprawić to niech dzwoni, uczy się idzie do wróżki albo czyta z fusów - tobie należy się działający system i tyle (za tomiędzy innymi płaciłeś)
ps tak ogólnie to myślę że obszar dysku odpowiedzialny za kontrolę poprawności klucza jest fizycznie uszkodzony reinstalka ( taka od zera) powinna załatwić sprawę - ale to zadanie dla sprzedawcy NIE dla klienta/użytkownika (kwestie uprawnień i gwarancji)
-
Jeżeli o tematach związanych z kompem, to nie powinno zabraknąć historii o Anonymous...
film po polsku-polecam
http://www.youtube.com/watch?v=ZT4-vzXJgQU
-
Witam forumowiczów :)
Proszę o pomoc bo nie chce wyjść na zakupie kompa jak Zabłocki na mydle wiec tak:
http://screenshooter.net/3234109/acaausu czy taki komp za tak cenę jest dobry :) ( i już mówię nie mogę dołożyć 1350 to już była górna granica :D )
czy też
http://screenshooter.net/3234109/chqctym
I czy to udźwignie serie Total war-ów która do tej pory wyszła :D
-
Na mój gust pasowałby ten:
Cytat:
Zamieszczone przez WOJOWNIK95
http://screenshooter.net/3234109/acaausu czy taki komp za tak cenę jest dobry :)
Niech jeszcze inni się wypowiedzą, ale moim zdaniem spokojnie pociągnie wszystkie części TW i pewnie Rome2 :) Nie dajmy się zwariować w pasieniu sprzętu. Gry strategiczne ,przeważnie są mniej sprzętożerne niż strzelanki...na drugim też by ruszyło, ale lepiej dołożyć te parę złotych (różnica niewielka) i mieć spokój na dłuższy czas.
Ach, byłbym zapomniał: zwróć uwagę na wydajność chłodzenia...
-
Pierwszy o wiele lepszy.Udźwignie spokojnie TW wszystkie,Rome też pójdzie.Jednak ja bym zapytał się sprzedawcy dokładniej co to za zasilacz,bo bomby zegarowej nie chcesz przecie
-
Panowie potrzebuje porady i pomocy.
Nero nie widzi mojej nagrywarki. Wiecie gdzie może być problem? Próbowałem aktualizować sterownik ze strony producenta ale w trakcie instalacji wyskakuje komunikat, że sterownik jest aktualny i na tym kończy się instalacja.
Moja nagrywarka to - DDU1681S | Sony Optiarc
System - Windows 7