-
Re: Poszukiwani zastępcy do KO.
Wolne są BIZANCJUM i GRUZJA w WKO35. JESTEM MG! (Efekt Łał)
Gruzja w trakcie wojny z Turcją. Można powalczyć, choć sytuacja dość ciężka, gdyż sukcesik przygotowanej przeze mnie w pierwszej turze obrony został nieco zniwelowany przez nieudolność gracza. Dla survival'owców -atrakcyjne położenie konfliktu w górach, z widokiem na morze... (Zachęcam. W takich sytuacjach najlepiej uczyć się, czym jest to rzemiosło)
Bizancjum wkracza w wojnę z Turcją i Egiptem. Sytuacja opanowana, a wiadomo czym jest to cesarstwo. Ja bym się nie zastanawiał. Brać w ciemno! Tura już czeka gotowa, aż pali się do bycia wykonaną.
Już mam chętnego.
-
Ja żeby nie czekać aż minie czas tury Janka który zapewne już w KO się nie zjawi jako MG bc18 wrzucam tutaj nacje do wzięcia.
Egipt BC18 Polecam ogólnie granie w bc a że tura dopiero 3 więc jeszcze sporo można ugrać. Ogólnie to Egipt ma wojnę z Jerozolimą. Wojna dopiero się w poprzedniej turze zaczęła więc wszystko jest jeszcze otwarte. Po hasło do mnie na PW.
-
Jesli przejecie w zastepstawch panstwa mi przysluguje to chetnie bym przejal kochane BC <3
-
-
-
Oddaje krzyżaki 42(HRE) jak ktoś chce. Nie chce mi sie juz bawic w plikach bo znow mi sie wszystko popsuje...
Po hasło do mnie lub do domena.
-
Gruzja WKO34 - proponuje mlodemu graczowi do zapoznania sie z KO, sytuacja niestety nie jest juz zbyt ciekawa przez decyzje MG, ale do potrenowania sobie czemu nie.
Po haslo do mnie na pw, lub do MG tej KO.
-
Mam teraz bardzo kiepską sytuację, robić tury mógłbym przez 5 dni co dwa tygodnie, a to nie miałoby sensu, więc oddaje swoje KO [mogę dać na zastępstwo, ale wróciłbym pewnie dopiero w lipcu]
Brytania XLI - subforum do usunięcia, skończyliśmy tą KO tzn Marcus jeszcze nie napisał czy gra dalej, ale to i tak nie ma sensu.
Krucjata VIII - też KO do zakończenia. Turcja ma kilka prowów z 2 armie i walczy z Biz, Egipitem, Jero, Mongołami
WKO XXXIII - jeśli będę mógł to zrobię, jak nie to zrobi Domen
Więc w sumie mam do oddanie [albo na zastępstwo] tylko mko
XXIII MKO Polska - sytuacja świetna. Sojusz z Genuą, Węgrami i Nowogrodem, pon z Anglią. Szykuje się wojna ze słabą Danią, a i tak pomoże nam Nowogród.
XXVII MKO Anglia - Zajęte całe wyspy, 2 prowy na Skandynawii. Od jednej tury wojna z Niemcami, da się ją wygrać. Sojusz z Francją, reszta neutral.
XXVIII MKO Anglia - Zajęte prawie całe wyspy, z 7 prowincji na kontynencie w tym Paryż. Wojna z Francją, przy odrobinie umiejętności nie da się przegrać tej wojny. Sojusz z Maurami
XXXII MKO Hiszpania - w sumie nowa KO 4 tura dopiero, szybko idzie. Sojusz z Francją i Sycylią. Wojna z Maurami, której nie da się przegrać. Za 2-3 tury można spokojnie zająć wszystkie prowincje Maura na półwyspie, Aragonią gra komp i jeszcze nie ma z nim wojny.
Jakby ktoś chciał przejąć, albo wziąć na zasta do czasu jak wrócę, to pisać pytania albo o hasła na gg albo pw póki mogę jeszcze odpisać.
-
Do przejęcia jest Egipt i Jerozolima w krucjacie X. Widać przewagę sojuszu Turecko - Bizantyjskiego, ale nie wiem jak to dokładnie wygląda, bo gram Bizancjum, a nie chce oceniać po pozorach. Po hasło do MG.
-
Cytat:
XXIII MKO Polska - sytuacja świetna. Sojusz z Genuą, Węgrami i Nowogrodem, pon z Anglią. Szykuje się wojna ze słabą Danią, a i tak pomoże nam Nowogród.
XXVII MKO Anglia - Zajęte całe wyspy, 2 prowy na Skandynawii. Od jednej tury wojna z Niemcami, da się ją wygrać. Sojusz z Francją, reszta neutral.
Rezerwacja.
-
Co z Yangbergiem ? Warto wystawić jego kampanie tutaj, bo nie ma go już szmat czasu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
XXVIII MKO Anglia - Zajęte prawie całe wyspy, z 7 prowincji na kontynencie w tym Paryż. Wojna z Francją, przy odrobinie umiejętności nie da się przegrać tej wojny. Sojusz z Maurami
Brzmi ciekawie, w dodatku sojusz z weteranem hmmmm biorę !
-
W mko27 Turcja padnie w przeciągu kilku tur i chyba MG może to już dograć do końca.
-
Tą Turcję poprowadzę, ale są jeszcze inne kampanie które osierocił Yangberg
-
Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Cytat:
Brzmi ciekawie, w dodatku sojusz z weteranem hmmmm biorę !
Ładnie to tak zostawić pierw inne KO aby po jakimś czasie brać inne...
-
Cytat:
XXXII MKO Hiszpania - w sumie nowa KO 4 tura dopiero, szybko idzie. Sojusz z Francją i Sycylią. Wojna z Maurami, której nie da się przegrać. Za 2-3 tury można spokojnie zająć wszystkie prowincje Maura na półwyspie, Aragonią gra komp i jeszcze nie ma z nim wojny..
Biorę
-
Informacja drobna:
Sorry za nie robienie tur.Jak sie sytłacja z moim czasem nie porawi do przyszłego tygodnia , a powinna to oddam wszystkie ko by nie stały tak prze ze mnie bezsesu.
-
Cytat:
Mam teraz bardzo kiepską sytuację, robić tury mógłbym przez 5 dni co dwa tygodnie, a to nie miałoby sensu, więc oddaje swoje KO [mogę dać na zastępstwo, ale wróciłbym pewnie dopiero w lipcu]
(...)
WKO XXXIII - jeśli będę mógł to zrobię, jak nie to zrobi Domen
Nie podałeś jeszcze hasła do Bułgarii w WKO 33 Sebie (MG) ani mi.
-
XXVIII MKO Anglia - Zajęte prawie całe wyspy, z 7 prowincji na kontynencie w tym Paryż. Wojna z Francją, przy odrobinie umiejętności nie da się przegrać tej wojny. Sojusz z Maurami Ja tą KO rezerwuję.
-
Nowogród jest wolny w WKO 33. Po hasło do Seby225 (MG).
-
Kingdomsy skończone. W Wko hasło ma mg i Domen. Co do mko:
XXIII MKO Polska
XXVII MKO Anglia Hasła wysłane do Markusa
XXVIII MKO Anglia Sory Milanos, Andzia był pierwszy
XXXII MKO Hiszpania - bierze Mizutsu
-
Chciałbym oddać swoje BC (XVII) Oman.
Początek, dyplomacja jako tako, podbijanie rebelii.
Oddaje nie z powodu braku czasu tylko jakoś ten mod nie jest dla mnie, jakby jakiś miłośnik Broken chciał to pw/gg do mnie ;)
Jak się nikt nie znajdzie to oczywiście będę grał dalej.
A w ramach pokuty wezmę ten Nowogród z WKO 33.
-
MKO 29 są wolne Węgry i Turcja, ogólnie tak nie musi być 2 graczy uważam że tutaj może to wziąść jeden gracz i obecnie grać 2 państwami jako iż poprzednicy to niby bracia :roll: , od początku do końca gry państwa miały grać razem, mają tą samą politykę i prowadzą wojnę z tymi samymi państwami. Wojna jest Węgry Turcja vs Wenecja Biz Egipt plus Polak wjeżdżający w plecy dla Węgra. Turcja chyba jest w dobrej kondycji choć żby wygrać tą wojnę to sporo trzeba się będzie napracować, węgry już mają gorzej właśnie przegrały pare bitew więć się zaczęła desperacka obrona plus wjeżdżający sebuś Polską w plecy, plus jest taki że są armie na stepach ukrainy które zajmują miasta kompa więć przeżyć się da. Tymi Węgrami to ja mogę tury wykonywać jak ktoś by już bardzo nie chciał ale chociaż tą Turcje niech ktoś weźmie.
Po hasła do matiska
BC18 Egipt dla przypomnienia.
edit no tak dzieki za popraweXD
-
Cytat:
Zamieszczone przez Milanos
BC17 Egipt dla przypomnienia.
bc18
-
Nadal wolna Macedonia w Rome KO 1 - dla graczy chętnych do grania w bitwy online.
-
To naprawdę nowy wymiar rozrywki, dla narzekających na automatyzację KO. Przy wprowadzeniu kilku umownych zasad - tworzy się prawdziwą kampanię z bitwami i to przy wielu graczach. Dlatego poleca się z całą mocą.
-
Wolna Francja w mko 31 (wojna z Wenecją trochę na przegranej pozycji , ale da się wygrać) sojusz z HRE i Bizancjum
-
-
MKO XXXII -Anglia-Zastępstwo do końca tygodnia
Krucjata XII -Antiochia-Zastępstwo do końca tygodnia
Krzyżaki XLIII -Litwa-Oddam
-
Jest Ktoś odważny oby przejąc sojusz Egipt-Jerozolima w Krucjacie10? Sytuacja nie jest zła, szanse na wygranie są.
I przy okazji w krzyzakach 43 jest do wziecia:
HRE-sytuacja dośc dobra wojna pozycyjna z PL i wojna o Pragę z Mongołami.
Litwa- W sojusz PL- Mongołowie. Sytuacja dobra ku rozwojowi.
Bardzo polecam na takich KO można sporo się nauczyc i przynajmniej one nie upadną ^^
-
Cytat:
Zamieszczone przez adi087
Nie polecam tury idą tygodniami...
-
Cytat:
Zamieszczone przez KapitanKatana
Cytat:
Nie polecam tury idą tygodniami...
Jakbyś zauważył to nie ma nikogo na HRE dlatego idzie tygodniami(a nasz MG pierw nie przeklikiwał i ostatecznie zrezygnował) ....
A polecać to ty sobie możesz sprzedawców na allegro a nie KO. Bez jaj człowieku.
-
Cytat:
Jest Ktoś odważny oby przejąc sojusz Egipt-Jerozolima w Krucjacie10? Sytuacja nie jest zła, szanse na wygranie są.
Można dwa państwa wziąć?
-
Markus wziął w Mko29 dwa państwa a tu to ścisła koalicją jest pomiędzy Jero a Egiptem wiec jeden gracz jak znalazł ;)
-
To mogę spróbować, ale widzę, że raz została kliknięta klepsydra.
-
No chyba bylą o ile mnie pamięć nie myli. Wtedy co pussy nie chciał tury robić ;) Jak coś pisz do Domena po hasła a ja do jutra ture zrobie ;)
-
Hasła już mam, możesz robić turę.
-
Mko30 Maur wolne. Sytuacja dobra. Po przegranej wojnie z szkocja dochodzi do starć z bylym sojusznikiem czyli Hiszpania. Ma 2 flagi juz na froncie znacznie wiecej niz hiszpan. Sytuacja do ogarniecia.
-
-
MKO 21 Maur, wojna z Anglią i Egiptem nie wiem z czym sojusz, ale piszę to na szybko.
Sytuacja nie jest bardzo zła, ani bardzo dobra, taka średnia.