Jakie korzyści? Zarabiają na ilości wyświetleń swojej strony internetowej?
Wersja do druku
Jakie korzyści? Zarabiają na ilości wyświetleń swojej strony internetowej?
i tak od IR zacznę więc ostatnia frakcja jest bez znaczenia bo zanim zaliczę resztę to będzie dostępnych więcej niż oferują do tej pory.
Jakie korzyści przez wbijanie na ich stronę? Prócz szpanu oczywiście :PCytat:
Zamieszczone przez Aztec
No i bez niepodzianek, jednak Ptolemeusze:
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War...yptian_Faction
Swoją drogą, ciekawi mnie ten ostatni symbol w oknie frakcji, może jednak wyskoczą z "bonusem" w stylu dziewiątej grywalnej frakcji dla wszystkich...
No i w sumie fajnie :). Może jednak zaskoczą nas jeszcze jedną grywalną frakcją? Albo teraz co tydzień będę dodawać aż do np 12 ;) (ehh marzenia). A co do zgodności to nie będę sie wypowiadał bo o Egipcie Ptolemeuszy nie wiem nic :p
Poczekamy na KLA, to się dowiemy wszystkiego. Chociaż ci machimoi ze screena przywodzą mi na myśl RTR, no i ta wzmianka o rydwanach z kosami w opisie frakcji... Pewnie, po co komu Seleucydzi, damy rydwany Ptolemeuszom i po sprawie...
Dla wszystkich! Za darmo! ;)Cytat:
Zamieszczone przez MicCal
Jeśli będzie 9 frakcja to na 99% bedą to Seleucydzi, chyba że ta ikonka oznacza frakcję dostępną w pre-orderze.
Mnie dziwi jedna rzecz. O ile w prowincji 'Libya' są trzy osady, o tyle w prowincji niżej,
gdzie w Rome I znajdowało się miasto Siwa, nie ma nic. Nie jestem ekspertem, ale chyba powinno tam coś być...
Myślę, że ogólnie będzie 10 frakcji standardowych.
Jednak Egipt. Spodziewałem się jako ósmej frakcji Seleucydów, aby więcej wycisnąć z DLC/edycji kolekcjonerskiej. Moim zdaniem dobrze, że dano teraz Ptolemeuszów.
A może faktycznie szykuje się niespodzianka w postaci większej ilości DARMOWYCH frakcji? Oby.
Nie "darmowych", tylko "w cenie podstawki" ;)Cytat:
Zamieszczone przez Hades
Obstawiam, że będzie 9 frakcji. Seleucydzi najprawdopodobniej.
Mnie tam właściwie różnicy nie robi, obydwie frakcje lubię, a Ptolemeusze mogą być ciekawi, zwłaszcza interesują mnie jednostki.
Będą rydwany i słonie afrykańskie, będzie też grecka taktyka. Na zdjęciu wojownicy jesli chodzi o tekstury tarcz i podarte materiały przypominają niestety Macedończyków, nie wiem też, czy jakieś zróżnicowanie nakryć głowy nie jest wskazanie. Wiecie może, czy taki makijaż był wtedy jeszcze powszechnie używany? Przez to trzech czy czterech wygląda trochę jak klony obok siebie. W tle widać za to miasto, które mi się strasznie podoba, na powiększeniu są przynajmniej dwie białe świątynie o greckim charakterze, wciśnięte między stare budownictwo. Jak dla mnie, obok Rzymu i Arwenów, najciekawsza frakcja do zagrania na początku.
A ja bym się zdziwił na Seleucydów. W podstawce też byli niegrywalni. Olbrzymia powierzchnia, zobaczcie ile miast ma Rzym, Egipt, Kartagina a ile musieliby mieć Seleucydzi? Powątpiewam i to bardzo mocno ze względu na balans. Liczę raczej na Pont.
-edit-
Chyba się wyjaśniło co oznacza ten znaczek po ósmej nacji http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st12696574
W podstawce, czyli jedynce? Nie, tam byli grywalni (choć racja, mogę nie pamiętać, bo ostatni raz bez modów odpaliłem...6 lat temu? ) ;)
Ciekawe. W Empire Mongołowie też byli niegrywalni, możliwe, że mamy analogiczną historię.
Czyli w następnym Rally Point można się spodziewać (po raz pierwszy) czegoś wartościowego.
Teraz pozostaje czekać na kolejny odcinek Rally Point.. Zresztą ostatnio na oficjalnej stronie TW była ankieta o tych odcinkach. Porównałem teraz i jedna tarcza egipska jest identyczna z jedną z macedonskich- w sumie prawdopodobne, tylko czemu ten, który ten symbol nosi ma taki nieprzystający do macedońskiej mody strój.
Ciekawe ile jeszcze poczekamy na ósmą frakcje. XXXXX
Nikogo nie obchodzi jakie gry będą działać na twoim PC. Tym bardziej, że temat nie jest odpowiedni do zadawania takich durnych pytań.
-v
Mam nadzieje, że co jakiś czas będą pojawiać się nowe znaczki/miejsca na grywalne frakcje, które po krótkim czasie zmienią się w symbole frakcji. Taki ruch ze strony CA, by mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Spokojnie można dobić do 20 grywalnych frakcji, a mimo to zostałoby im jeszcze wiele na potencjalne DLC. I wszyscy byliby zadowoleni.
Cytat:
Zamieszczone przez royal1410
Ptolemeusze to już ósma frakcja.
Aha, ma ktoś link do opisu frakcji?
Stronę wcześniej był podany
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War:_R ... an_Faction
W pierwszym poscie tematu masz wszystkie opisy.Cytat:
Zamieszczone przez royal1410
Seleucydzi byli grywalną frakcją w Rome 1, jedyną hellenistyczną frakcją obok miast greckich.Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
Jakie wiele? Bez przesady, patrząc na sam stan posiadania frakcji początkowych do przy 20 raczej dużo by miejsca nie zostało.Cytat:
Zamieszczone przez Siwer
Ci cali Egipcjanie to ma być niby jednostka elitarna? Jakoś mi na taką nie wygląda, tak samo zresztą jak ta z Partii. Chyba te jednostki Kartaginy, Rzymu i Macedonii a także fakt iż pokazani barbarzyńcy uzbrojeni byli w miecze świadczy właśnie o tym iż twórcy pokazują elitę.
No i jeśli zechcę zakupić Rome 2, to niestety będę musiał nadłożyć pieniędzy. Ech... z powodu "durnych" - w znaczeniu o min. znaczeniu - Germanów czy Brytów. :?
Dobra, ok. Pytanie tylko: czemu żołdacy wyglądają, jak z jedynki? To jest ta poprawa?
Przy innych frakcjach pokazali jednostki doborowe, elitarne a tu po uzbrojeniu widać że to są zwykli Machimoi. Powinni pokazać Agemę albo jakiś galatyjskich wojów (nie jestem specjalistą ale w armii ptolemeuszy spotykano ich często). Hełmy też dali takie nieciekawe, mogli dać porządne brązowe. ;)
Mapa to jakiś żart. Gdzie są terytoria w Azji Mniejszej czy na Cyprze?
Nie wiem czy zwróciliście na to uwagę, ale tej jednostki nie można nazwać ptolemejską. Widać ukłon w stronę Egiptu Ramzesa z Rome 1.
Jednostka bazuje na tej rekonstrukcji egipskiego piechura sprzed 200 lat od akcji Rome 2:
http://img689.imageshack.us/img689/3...enidarmy02.jpg
Co ciekawe piechur ten jest bardziej "nowoczesny" niż to co dziś zaprezentowano. Nie wiem skąd CA wymyśliło te barwy pod oczami? Sądzę, że z sarkofagów mumii, bo innego racjonalnego wytłumaczenia nie mam. Nawet w czasach Ramzesa wątpliwe by w ten sposób malowali się wojownicy egipscy. Nie ma takich wizerunków. Tym bardziej w czasach hellenistycznych wątpliwe by egipscy chłopi malowali się jak dwór faraona jakieś kilkaset lat wcześniej. Fantazja poniosła CA.
Jedyne elementy hellenistyczne to sarissy i tarcze. Gdzie chociaż pancerze w stylu linothorax? Lepiej by to wyglądało niż te przeszywanki oraz jakieś zbroje "bandażowe" przypominające te z epoki brązu. Tak w ogóle to powinni mieć hełmy nie różniące się od Macedończyków.
Teraz przejdźmy do sedna - to powinni być Macedończycy lub Grecy. Oni stanowili armię ptolemejską w tym okresie. Dopiero 100 lat później zaciągano Egipcjan. Ale OK, przyjmijmy że chcieli zrobić sztandarową jednostkę ptolemejską - biedaków machimoi, żeby było coś rdzennego. Dlatego dziwi nazwa, która wskazuje, że są to zwykli falangici. W takim wypadku powinni to być osadnicy z Grecji i Macedonii.
Podsumowując, jednostka jest fatalnie wykonana. Jeśli to zwykli falangici to wszystko jest źle (od koloru skóry do barw wojennych). Z kolei jeśli pełnią rolę słabo wyszkolonych egipskich wieśniaków to powinni wyglądać jak wieśniacy bez żadnych malunków, nie mieć elementów z czasów Ramzesa a i tak mieć więcej greckich.
No zobaczymy co będzie dalej. Mam nadzieję, że to jedyna taka jednostka. No może niech będzie jeszcze jakaś lekka piechota w podonym stylu. Jeśli każda jednostka, w tym Shield Bearers (czyt. hypaspiści - tłumaczenie w języku stosowanym wyłącznie przez CA) będzie miała egipską karnację i barwy mumii to trzeba między bajki włożyć opowieści CA o Ptolemeuszach innych niż w Rome 1. Mam nadzieję, że zdają sobie z tego sprawę. Niepokoi mnie fakt rydwanów z kosami. Nie zdziwię się jak woźnicami będą podobni wojacy z ładniejszym makijażem.
Dla porównania jak wyglądają machimoi z EB:
http://www.europabarbarorum.com/i/un...halangitai.gif
a jak zwykli falangici, których rozumiem CA nam przedstawiło:
http://www.europabarbarorum.com/i/un...halangitai.gif http://www.europabarbarorum.com/i/un...ezhetairoi.gif
Dla mnie jest to najsłabiej wykonana frakcja, choć myślałem że takową jest Partia.
Jedną jednostkę widziałeś dopiero :PCytat:
Dla mnie jest to najsłabiej wykonana frakcja, choć myślałem że takową jest Partia.
Choć fakt Egipt chyba będzie Egipski z ewentualnymi elementami Greki, nie na odwrót :/
A więc tak wygląda ten mix jednostek hellenistycznych z egipskimi. Przyznam sprytnie to zrobili, spodziewałem się gwardii nubijskiej obok macedońskiej falangi, a CA mnie zaskoczyło i stworzyło swoją autorską jednostkę, posiadającą elementy wyposażenia zarówno wojaków z czasów Ramzesa (zbroja) z hellenistyczną sarissą i tarczą :lol:
Zapomniałeś dodać z makijażem godnym faraonów, książąt i elity dworskiej. Nawet w czasach Ramzesa wojacy nie malowali tak oczu, ale dobrze wiedzieć, że wieśniacy znad Nilu w epoce hellenistycznej malowali się niczym ciemiężyciele ich pradziadów kilkaset lat wcześniej. :lol:
Mówiłem na początku, żeby uważać na słowa CA i co się kryje pod nazwą "mix jednostek hellenistycznych i egipskich". :lol:
Jakikolwiek komentarz tylko podwyższy wartość tego co zostało pokazane, więc się wstrzymam!
Zdecydowanie popieram KLA, mapa i falanga to żart, makijaż pod oczami to mnie kompletnie rozwalił ;) Mam jeszcze jednak cichą nadzieję że dadzą "grecką" jednostkę - może chociaż na gwardię?
Bogu dzięki, ze się nie znam na historycznych jednostkach :)
Zmieńmy temat, bo i tak CA nie zmieni tych falangitów i na 99% zostaną w takiej formie.
Mnie zastanawia, co oznacza ostatnia frakcja? Na pewno chodzi o frakcję - logo ma kształt i wielkość frakcji, podobnie taki sam obok myślnik jak przy frakcjach i trzy kropki zamiast nazwy.
Początkowo myślałem, że to oznacza frakcję pre-order lub DLC. Jednak myślę, że tu chodzi o coś innego. Zwróćcie uwagę, że ten znak to nic innego jak symbol Rally Point. Czyżby szykowali nam niespodziankę sugerując że w najnowszym Rally Point zaprezentują frakcję? A może ciekawiej - w którymś Rally Point jest, będzie a może nawet była wskazówka jaka frakcja będzie 9. jako grywalna? Może po prostu zwykła wskazówka, że wtedy podadzą frakcję w DLC. Mam nadzieję, że nas zaskoczą i Seleucydzi będą 9. grywalną frakcją.
http://wiki.totalwar.com/images/f/f4/RP_Icon_Wiki2.png
http://wiki.totalwar.com/images/6/6c/Rallypoint_new.jpg
Dobrze że jakoś bardzo uwagi do jednostek nie przywiązuje, mi ci falangici wyglądają bardzo ładnie :D Tylko szkoda że 2 rodzaje hełmów...
A co do 9 frakcji mam nadzieje że w podstawce będzie i że to będą Selediukowie, tylko ciekawe jakie granice zrobią...
edit: SmokSmog, fajny awatar :D
Sam Craig TW potwierdził, że chodzi o Rally Point, pisaliśmy już o tym nasz Ty Kolumbie ;)
Nie potwierdza, nie zaprzecza, ale też nie pomija, jak to zazwyczaj CA robi z niewygodną informacją. Więc ta jest wygodna, czyżby darmowa 9ta?Cytat:
Zamieszczone przez Will
Może stwierdzili że wywołali burzę i ludzie nie odpuszczą im Seleucydów i wymyślili taki plan. ;) Mam przynajmniej taką nadzieję.
A może wrzucili 8 slotów żeby zbudować napięcie, wzbudzić dyskusje, a od początku planowali więcej?
Mniejsza z tym, nie ma nic gorszego od gdybania. Równie dobrze mogą ogłosić, że Selucydy będą płatne.
A już myślałem, że po publikacji ósmej frakcji będzie spokój :D Jednak się myliłem