Mam podobne przeczucie co mój poprzednik. Kto wie, może też ukaże się w wersji pudełkowej. Taki komplet z książką znowu dałby pretekst do ceny z "wyżyn". ;)
Wersja do druku
Mam podobne przeczucie co mój poprzednik. Kto wie, może też ukaże się w wersji pudełkowej. Taki komplet z książką znowu dałby pretekst do ceny z "wyżyn". ;)
Cóż, ważne, aby coś ciekawego jeszcze wyszło :) No i żeby były porządne promocje DLC-ków na Steamie w najbliższym czasie :D
Powoli zbliża się chyba czas zapowiedzi dużego (pudełkowego) dodatku, choć myślałem że poczekają cały rok. Nie przeszkadza mi okres upadku imperium Rzymskiego. Z ewolucyjnego punktu widzenia najprawdopodobniej będzie wyglądał podobnie jak "Zmierzch Samurajów" do Shoguna2, czyli nowa duża kampania w menu podstawowego Roma, tak więc będzie wymagać podstawki.
Mimo że nie lubię DLC to pogodziłem się już z ich obecnością. Nie chciałbym natomiast aby zrezygnowali z obecnej polityki ich wydawania czyli mini kampanie (+nacje do dużej kampanii) i zwykłe paczki po 3 nacje. Jak by nie patrzeć nie ma jeszcze Armenii i Numidii, a dolna krawędź mapy też jest trochę niezagospodarowana.
Zmierzch Samurajów nie wymaga podstawki, to samodzielny dodatek.
Ok, mój błąd. Spowodowany tym że ten dodatek odpala mi się z menu zwykłego Shoguna lub pomyliłem z mini kampanią. Nie tworzy się osobna ikonka na pulpicie.
Nie wiem czy ktoś zauważył ale mamy zniżkę 50% na wszystkie produkty Rome II , poza ostatnim DLC
Ja kupiłem krew za "piątkę" - tyle mogę dać :P
Zastanawiam się nad CiG czy HaTG ale to chyba nie są warte swojej ceny dodatki ... chyba że ktoś mnie namówi z Was ?
http://store.steampowered.com/app/214950/
Ja z CiG jestem bardzo zadowolony. 12 tur na rok (pory roku świetnie utrudniają Rzymianom), w końcu przywiązujesz się do agentów. Z tymże kupiłem za 20,- PLN na allegro, więc (według mnie) korzystny przelicznik koszt/efekt.
Wg mnie w CiG najlepsze są frakcje. Gdyby to brzmiało tylko Gallic Factions Pack DLC, to pewnie kosztowałoby z te 16,45 zł teraz. Ale cóż, skoro to też kampania jest dodana... no i bitwa pod Alezją, to jak najbardziej DLC warte zakupu.
Kiedyś mocno zalecałem HatG, ale rzeczywistość zweryfikowała moje poglądy. AI nie radzi sobie (jest dość pasywne, a przy tym dokonuje wielu bezużytecznych zwrotów i kontrmarszy oraz nadużywa forsownego marszu zamiast rozwijać się), kiedy musi przeprowadzić ekspansję na wielu kierunkach i może dlatego wielkie imperia szybko upadają w Rome 2, chociaż nie jest to prawidłowość dla każdej rozgrywki, ale uderza w oczy w rzymskiej kampanii HatG, szczególnie kiedy ofensywa musi rozpocząć się od opanowania szlaku morskiego i dopiero później przeprowadzana jest inwazja na ląd stały. Z tego też powodu, mapa CiG jest bardziej przyjazna dla AI, a przez to kampania zyskuje. Tak więc polecam zdecydowanie CiG, choć festiwal oblężeń przy słabym SAI też może zniechęcić.
Nie uważasz, że są one dość mocno podobne do siebie i jedynie Galatowie wyróżniają się przez swoje położenie (a do tego w podstawce już dostaliśmy Arwenów, których nowe frakcje praktycznie kopiują)? Jak dla mnie, żadne wydane dotąd frakcje nie mają podjazdu do tych z P&R, które daje Celtów z ciekawym położeniem i jeszcze dwie nacje różniące się od wszystkich pozostałych. Na drugim miejscu dałbym nomadów, bo wcześniej nie mieliśmy nic podobnego.