Świetna modyfikacja, jak dla mnie najlepsza dotycząca średniowiecza, bardzo podobają mi się zwiększone koszty utrzymania naszych wielkich włości. Polacy wreszcie swoim wyglądem zaczęli przypominać wschodnioeuropejskie wojsko. :D
Wersja do druku
Świetna modyfikacja, jak dla mnie najlepsza dotycząca średniowiecza, bardzo podobają mi się zwiększone koszty utrzymania naszych wielkich włości. Polacy wreszcie swoim wyglądem zaczęli przypominać wschodnioeuropejskie wojsko. :D
Fajnie, że się zainteresowałeś Bellum.
Polecam Megasubmoda V z submodem Exara i submodem HellVarda. Oba submody zmieniają wiele tekstur.
To taki średniowieczny Europa Barbarorum :D Ale na twcenter jakby niedoceniany bo nie jest na liście głównych modów. :(
Cześć :) A czy mogę takie ogólne pytanie zadać do Aravena najlepiej ? Pewnie to już dawno było omawiane, ale dlaczego we wszystkich Total Warach i modach do nich, w bitwach nie można ukryć naczelnego dowódcy armii jak pozostałe oddziały np w lesie ? Czy to ze względu na AI ? Że komputerowy wróg by się motał ?
A tego to ja nie wiem. W sumie ja nie ukrywam żadnych oddziałów. Pewnie tak jest w silniku gry.
Ew. może zmiana atrybutu w export_descr_units by pomogła, sporo jednostek ma atrybut, oznaczający, że nie mogą się ukrywać, nie pamiętam jak się nazywa, jakby go usunąć, wodzowi, to kto wie, może by się dało go ukryć.
Dzięki. :) No właśnie, aby organizować zasadzki, no ale czasami musi być ktoś widoczny jako przynęta. :D Niech żyje Sun Tzu ! :D
Jednostki z submodów pierwsza klasa, ale mam jedno pytanie. Czy Megasubmod V zawiera submody Exara i HellVarda? Czy trzeba dokonać minimalnej korekty jakiś plików? Bo wgrałem je wszystkie po kolei i niby działa. :D
Nie, w MSV nie ma submoda ani exara, ani mojego ;)
Właśnie to mnie ciekawi czy plik jednostek polskich i gruzińskich nie będzie się gryzł ze sobą. Pewnie Araven będzie wiedział :D
Nie będzie. Submod exara jest konieczny do zainstalowania mojego :)