Ale o jakim szkalowaniu mówimy ? Szaman ,kapłan, czarownik to wyrazy określające tą sama profesję.
Wersja do druku
Ale o jakim szkalowaniu mówimy ? Szaman ,kapłan, czarownik to wyrazy określające tą sama profesję.
Miałem na myśli ten tekst z infekcją.
@Bartolomoe - zbastuj trochę, że się tak kolokwialnie wypowiem. Jak chcesz wyrażać swoją opinię na czyjś temat lub jakiś temat to staraj się to robić nie w sposób obraźliwy. Piner ma rację i radzę Ci, aby się zastosował do jego zaleceń. Jeżeli nadal będziesz się tak zachowywać to nie masz, co liczyć, że znajdą się osoby przychylne w stosunku do Ciebie. Weź sobie do serca uwagę, którą skierowałeś do Pampy, bo robisz dokładnie to samo. Nie zapominaj, że wystawiasz laurkę nie tylko sobie, ale reszcie ateistów, bo ktoś zbyt gorliwy i bardzo nieprzychylnie nastawiony do tych ludzi może stworzyć z Ciebie sztandarową postać złego, wojującego ateisty, którą będzie machał przy każdej dyskusji. Możesz nie lubić KrK, sam też jestem negatywnie ustosunkowany do tej instytucji, ale nie oznacza, że masz się zachowywać, jak niektórzy jej przedstawiciele.
Jakąkolwiek dalszą dyskusję na temat zachowania proponuję tu zakończyć, a zainteresowanym radzę kontaktować się przez priva, bo kolejne posty mogą zostać uznane za offtop.
Przyznaje racje ,ciśnienie podnioslo mi sie jak zobaczyłem kolejnego osta z którym kompletnie sie nie zgadzam. Nie wypowiadam sie juz w tym temacie.
@ Pampa , daj znac jak chcesz mnie zbanowac to sam sie wypisze .Pozdrawiam. Miłego dnia
Się robi coraz nudniej, a jednocześnie... coraz śmieszniej. Po prostu agora :lol2::lol2::lol2:
Ciśnienie znów otwarte całodobowo!
Żeś wywalił całą pikanterię dodającą smaku tej teologiczno-instytucyjnej zupie w której się nawzajem pichcimy od tylu już lat...:rolleyes:
Ostatnio namiętnie pochłaniam Kapuścińskiego i w trakcie aktualnej lektury natrafiłem na o to taki cytat:
Obserwacja pochodzi z czerwca 2003 roku i w ciągu 13 lat nie straciła na aktualności. Czy w naszym kraju można od siebie oddzielić te dwie instytucję czy też stworzyły one nierozerwalny symbiont nie pomny na zmiany zachodzące na świecie?Cytat:
Z okazji dyskusji na konstytucją Unii Europejskiej ktoś na Zachodzie dziwi się, że lewicowy rząd polski z takim uporem walczy o zapisanie w niej zdania o korzeniach chrześcijańskich kontynentu, podczas gdy wiele rządów chadeckich jest na tę sprawę obojętnych.
Rzecz jednak w tym, że rząd polski nie jest w gruncie rzeczy ani lewicowy, ani prawicowy, tylko hipokrytycznie oportunistyczny, tak naprawdę gotów walczyć tylko o jedno - o utrzymanie się u władzy, a ponieważ w tym dążeniu liczy na wsparcie Kościoła, więc podnosi wagę korzeni chrześcijańskich. Gdyby zamiast Kościoła popierał go diabeł, rząd walczyłby o wpisanie stwierdzenia, że całą Europa jest z piekła rodem!
"Lapidaria IV-VI
W każdym państwie europejskim tak było :P chyba tylko u nas nastąpił zastój w kwestii stosunków władza - KrK.