-
Jak sobie poradzić z cechą u władcy "obraża szlachtę"? Mam 10 turę czyli początek rozgrywki Bizancjum, cesarz cały czas ten sam, zdobyłem tylko jedno miasto a podatki na średnim poziomie i skarbiec na plusie. Dziwi mnie, że dostał ją tak szybko. Może zaszkodził mu sojusz bo wojen nie prowadzę jeszcze.
-
Wypełniaj misje rady, wzrost prestiżu czasami usuwa tą cechę. Jest chyba nieco losowa.
-
-
Wielu się na Romana 2 przerzuciło, kiedyś aktywność tu była duża... ;)
-
Roman 2 jest o wiele słąbszy niż nawet podstawka Medievala 2 , nie mówiąc o Bellum Crucis :).
-
Ja to czasu nie mam na Bellum Crucis, a co dopiero na Romka 2. Aczkolwiek planuję zagranie w R2, tylko nie wiem jeszcze kiedy. :D
-
Jak wyjdzie BC 7.0 to większość wróci do BC ;)
-
No ale jest jeszcze nowy submod na Polaków Hellvarda. Czekam jak go jeszcze rozwinie co zapowiadał :) No a Romek II jest średni i ma przesadzone wymagania, a grafika taka jak w Shogunie 2 albo gorsza nawet. A tak hucznie zapowiadali, że będzie najlepszą częścią serii a wyszło na odwrót. :devil:
-
Cóż mam nadzieję że Romana uratują przynajmniej mody, z tego co wiem to powstają już nawet dwa o Śródziemiu. Co do modów do Medievala, to będzie pewnie tak jak pisze ordenus- wyjdzie Europa Barbarorum II i Bellum Crucis 7.0 i od razu aktywność wzrośnie.
-
Czemu nie ma w modzie BC jako frakcji grywalnej Mongołów lub Konfederacji Szwajcarskiej ? Szkoda. Może pojawią się w nowej wersji. :)