Wydaje mi się, że tego nie ma w skrypcie (campaign_script). Ale zabić się nie dam. Może ten kupiec z zamku, dostawca na coś Cię naprowadzi, on uzupełnia zapasy dowódcy armii.
Wersja do druku
Wydaje mi się, że tego nie ma w skrypcie (campaign_script). Ale zabić się nie dam. Może ten kupiec z zamku, dostawca na coś Cię naprowadzi, on uzupełnia zapasy dowódcy armii.
System o którym mówisz jest też właściwością Stainless Steel i prawdopodobnie został utworzony przez twórcę submoda Byg's Grim Reality - Supply and Command (Zapasy i Dowództwo).
W pierwszym załączniku pierwszego posta jest wersja II z plikami o których piszesz:
http://www.twcenter.net/forums/showt...IV-Enhanced%29
Najnowsza wersja submoda:
http://www.twcenter.net/forums/showt...ptional-Extras
Gdzieś czytałem, ze ten system był rozważany jako dodatek do EB II.
Omówienie jego działania:
Spoiler:
Czy jest jakiś sposób wyłączenia opcji dodatkowego płacenia za ilość prowincji? Szczerze jak tylko o tym przeczytałem to się przeraziłem gdyż naturalnie mam w planach podbicie całego świata, a już teraz wiem, że w połowie tego procesu zbankrutuje.
A masz czyste Bellum czy Megasubmoda, bo od tego trzeba zacząć. Piszesz w temacie Bellum, ale zamierzałeś instalować Megasubmoda. Tam tego skryptu niema, raczej jest ale bardzo łagodna wersja, nawet nie poczujesz.
Z czystego Bellum trzeba usunąć ręcznie i nowa kampania konieczna.
Przepraszam za możliwy spam ale nie jestem pewien czy to dobry temat do. Link do polskiego megasubmoda nie działa. Tzn pobieranie się odpala i przez jakiś czas ciągnie ale potem zatrzymuje w okolicach 300mb . Próbowałem na 3 przeglądarkach, 2 download managerach i 2 komputerach i ciągle to samo. Istnieje możliwość umieszczenia tego na innym serwerze?
Temat zły, Megasubmod ma inny temat do dyskusji. Próbuj aż się uda, ja Google Chrome pobrałem, też nie za pierwszym razem. Nie ma innej opcji uploadu, plik jest za duży, by go wstawić za darmo na inny serwer.
Właśnie pobrałem BC i tu moje pytanie jako totalnego noobka w tym modzie. Czy warto najpierw zacząć rozgrywkę z kampanią uproszczoną czy od razu pójść na "głęboką wodę"?
Poczytaj poradniki do moda wszelkie i walcz z kampanią pełną. A jak nieco pograsz to Megasubmod V polecam + Romanoi 3.0 Exara i HellVarda.
Ok, a jaką frakcją najłatwiej się "oswoić z grą"?
Graj na Medium, inaczej się gra na ai oryginalnym, a inaczej na ai z Megasubmoda.
Egipt proponuję, albo Maurów.